Janne Andersson Foto: Bildbyrån

IFK Norrköpings seger mot estniska Flora hamnade lite i skymundan av Christoffer Nymans skada, men någon större fara med landslagsmittfältaren är det inte.
– Nej, han fick en ful smäll på underbenet men han är nog spelklar om ett par dagar igen, säger Janne Andersson till FotbollDirekt.se.

IFK Norrköping vann övertygande hemma mot estniska Flora Tallinn med 3-1 efter två mål av Joel Enarsson och ett av Arnor Ingvi Traustason. Även om segerns sötma säkert smakade gott var nog många oroliga för Christoffer Nyman, som tvingades bryta matchen redan i den första halvleken.

Nyman, som gjorde ett strålande 2015 och som dessutom återigen var med på det svenska landslagets januariturné, kommer dock inte att bli borta särskilt länge.

– Nej, det är ingen större fara. Han fick en ful smäll på underbenet och han fick ont. Jag är ingen expert på sådana här skador men han är nog spelklar om några dagar igen, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Nästa vecka reser de svenska mästarna till Portugal för en vänskapsturnering och Andersson bekräftar att det inte kommer att vara några problem för Nyman att vara hundra procent till dess. Samme Andersson väljer samtidigt att lovorda 1-0-skytten Traustason.

– Han fick spela anfallare när Totte blev skadad och han var jätteduktig som det också. Sedan tycker jag att Andreas Johansson och Daniel Sjölund spelade på den nivån som jag vill att de ska vara på.

Hur bra var motståndet?

– Vi vet att de är ett bra lag för vi mötte dem i somras också och då vann vi med 1-0 i en jävligt jämn match. I dag hade de med tre spelare som var med i det estniska landslaget under januariturnén i Abu Dhabi, så det är onekligen ett bra lag som vi mötte. Men samtidigt ska vi vinna mot dem och nu har vi slagit dem två matcher i rad.

Till sist: Emir Kujovic spelade inte en enda minut i dag trots att han var uttagen i truppen. Varför?

– Han är i andra tankar om att byta klubb för tillfället. Han vill iväg och det respekterar jag så därför tog vi det beslutet.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *