kennedybakircioglu.jpg Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM.Kennedy Bakircioglü sitter liksom åtta andra Hammarbyspelare på utgående kontrakt. Nu berättar Bajen-ikonen om intresse från klubbar utomlands.
– Det är alltid bra att det finns intresse, från utlandet också. Men jag vill ändå fokusera på det jag ska göra i Hammarby, säger Bakircioglü till FotbollDirekt.se.

Hammarby fortsätter övertyga i superettan – i söndags klara 3-0 hemma mot Öster och nu serieledning. Samtidigt har man så smått inlett en satsning inför nästa år. Två nyförvärv i sommar i Linus Hallenius och Lars Saetra, bägge långsiktiga satsningar med kontrakt över 2016-säsongen.

Men där finns också en rad spelare vars kontrakt går efter årets säsong. Däribland klubbikonen Kennedy Bakircioglü. Med mindre än ett halvår kvar på kontraktet har inga diskussioner tagits upp om en förlängning. Samtidigt finns intresse från klubbar i utlandet.

– Vi har snackat lite grand, men inte så mycket. Det är inga riktiga diskussioner ännu, säger han till FD.

Att det inte kommit längre, handlar det om att det ännu är oklart med superettan eller allsvenskan för er?

– Nej, men jag har sagt, det är mitt sista år nu, mitt kontrakt går ju ut. Jag vet att Hammarby har någonting otroligt på gång, det har jag ju sett också. Så vi får se när de kommer, om de är intresserade av att sätta sig och prata med mig. Det hoppas jag att de är, det tror jag också.

Har du fått några indikationer på att det är på gång med sådana diskussioner?

– Ja, det kommer säkert… inte riktigt så, men lite grann har jag fått på det. Vi har inte suttit riktigt ner så. Vi har snackat lite grann om det, men vi har inte bestämt någon särskild dag där vi ska sitta ner och diskutera någonting än.

Har du hört något från andra klubbar?

– Ja, det finns intresse i från utlandet, det finns det.

Hur sugen är du på något sådant?

– Det är så svårt att säga. Huvudsaken egentligen är ju… jag vill fokusera på Hammarby, jag vill inte tänka på det där just nu, jag har sagt det redan till de som hört av sig, att just nu är Hammarby det som gäller för mig.

– Jag vill fokusera på Bajen. Det känns bra här, jag trivs jättebra här och min familj trivs bra också. Som sagt, det är alltid bra att det finns intresse, från utlandet också. Men jag vill ändå fokusera på det jag ska göra i Hammarby.

Vad är det för typ av äventyr man skulle vara intresserad av, är det pengar?  

– Jag vet inte, jag har inte kommit så långt i den tanken. Ska jag vara ärlig inte ens tänkt på det, även fast det finns intresse…

De klubbar som har hört av sig, är det klubbar där du skulle kunna tjäna pengar sista delen av karriären?

– Tjäna pengar, det är klart du kan göra det. Men jag vet inte om det är det jag är ute efter, om du förstår mig rätt.

Det sportsliga är det viktigaste?

– Ja, det är klart. Jag ska känna motivation, och det gör jag i Hammarby. Min motivation är jättestor här, jag känner mig jättemotiverad. Jag älskar att spela fotboll och det gör jag just nu, det finns inget annat. Hade min motivation inte varit på topp hade jag inte fortsatt spela, då hade jag sagt: ”nej, jag är ganska nöjd med det här, det räcker”.

Så du kommer lyssna på Hammarby först oavsett vad som händer?

– Ja det är klart, det är Hammarby som gäller. Men jag kan inte tvinga fram något heller, om du förstår vad jag menar. Det kommer säkert lösa sig, det är jag inte orolig för. Jag tror det viktigaste är att jag får fokusera på mina matcher här. Sedan finns det tid att diskutera kring sådant här efter säsongen är slut också.

Hammarbys sportchef Mats Jingblad gör klart för FD att man vill satsa vidare med Kennedy även nästa säsong.

– Ja, det är klart att det är vår tanke att vi vill ha kvar honom. Det har jag meddelat honom också, men att vi kommer ta diskussionen efter det här fönstret eller någon gång i augusti, säger Jingblad.

Martin Petersson – Anton Zetterman

324 thoughts on “Kennedy jagas av utländska klubbar: ”Kommer lyssna på Hammarby först”

 1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

 2. whoah this weblog is great i really like studying your posts.
  Stay up the good work! You already know, a
  lot of persons are hunting around for this info, you could aid them greatly.

 3. Hi! This is my first comment here so I just
  wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your
  posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that
  cover the same subjects? Thanks!

 4. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 5. I haven’t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend :)

 6. Hi folks there, just got mindful of your writings through Search engine, and have found that it’s very informational. I’ll be grateful if you decide to keep up these.

 7. It happens to be proper time to get some schedules for the upcoming. I have read this piece of writing and if I have the ability to, I want to suggest you very few significant tip.

 8. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it very difficult to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.
  I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you
  have any points or suggestions? With thanks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *