kennedybakircioglu.jpg Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM.Kennedy Bakircioglü sitter liksom åtta andra Hammarbyspelare på utgående kontrakt. Nu berättar Bajen-ikonen om intresse från klubbar utomlands.
– Det är alltid bra att det finns intresse, från utlandet också. Men jag vill ändå fokusera på det jag ska göra i Hammarby, säger Bakircioglü till FotbollDirekt.se.

Hammarby fortsätter övertyga i superettan – i söndags klara 3-0 hemma mot Öster och nu serieledning. Samtidigt har man så smått inlett en satsning inför nästa år. Två nyförvärv i sommar i Linus Hallenius och Lars Saetra, bägge långsiktiga satsningar med kontrakt över 2016-säsongen.

Men där finns också en rad spelare vars kontrakt går efter årets säsong. Däribland klubbikonen Kennedy Bakircioglü. Med mindre än ett halvår kvar på kontraktet har inga diskussioner tagits upp om en förlängning. Samtidigt finns intresse från klubbar i utlandet.

– Vi har snackat lite grand, men inte så mycket. Det är inga riktiga diskussioner ännu, säger han till FD.

Att det inte kommit längre, handlar det om att det ännu är oklart med superettan eller allsvenskan för er?

– Nej, men jag har sagt, det är mitt sista år nu, mitt kontrakt går ju ut. Jag vet att Hammarby har någonting otroligt på gång, det har jag ju sett också. Så vi får se när de kommer, om de är intresserade av att sätta sig och prata med mig. Det hoppas jag att de är, det tror jag också.

Har du fått några indikationer på att det är på gång med sådana diskussioner?

– Ja, det kommer säkert… inte riktigt så, men lite grann har jag fått på det. Vi har inte suttit riktigt ner så. Vi har snackat lite grann om det, men vi har inte bestämt någon särskild dag där vi ska sitta ner och diskutera någonting än.

Har du hört något från andra klubbar?

– Ja, det finns intresse i från utlandet, det finns det.

Hur sugen är du på något sådant?

– Det är så svårt att säga. Huvudsaken egentligen är ju… jag vill fokusera på Hammarby, jag vill inte tänka på det där just nu, jag har sagt det redan till de som hört av sig, att just nu är Hammarby det som gäller för mig.

– Jag vill fokusera på Bajen. Det känns bra här, jag trivs jättebra här och min familj trivs bra också. Som sagt, det är alltid bra att det finns intresse, från utlandet också. Men jag vill ändå fokusera på det jag ska göra i Hammarby.

Vad är det för typ av äventyr man skulle vara intresserad av, är det pengar?  

– Jag vet inte, jag har inte kommit så långt i den tanken. Ska jag vara ärlig inte ens tänkt på det, även fast det finns intresse…

De klubbar som har hört av sig, är det klubbar där du skulle kunna tjäna pengar sista delen av karriären?

– Tjäna pengar, det är klart du kan göra det. Men jag vet inte om det är det jag är ute efter, om du förstår mig rätt.

Det sportsliga är det viktigaste?

– Ja, det är klart. Jag ska känna motivation, och det gör jag i Hammarby. Min motivation är jättestor här, jag känner mig jättemotiverad. Jag älskar att spela fotboll och det gör jag just nu, det finns inget annat. Hade min motivation inte varit på topp hade jag inte fortsatt spela, då hade jag sagt: ”nej, jag är ganska nöjd med det här, det räcker”.

Så du kommer lyssna på Hammarby först oavsett vad som händer?

– Ja det är klart, det är Hammarby som gäller. Men jag kan inte tvinga fram något heller, om du förstår vad jag menar. Det kommer säkert lösa sig, det är jag inte orolig för. Jag tror det viktigaste är att jag får fokusera på mina matcher här. Sedan finns det tid att diskutera kring sådant här efter säsongen är slut också.

Hammarbys sportchef Mats Jingblad gör klart för FD att man vill satsa vidare med Kennedy även nästa säsong.

– Ja, det är klart att det är vår tanke att vi vill ha kvar honom. Det har jag meddelat honom också, men att vi kommer ta diskussionen efter det här fönstret eller någon gång i augusti, säger Jingblad.

Martin Petersson – Anton Zetterman

66 thoughts on “Kennedy jagas av utländska klubbar: ”Kommer lyssna på Hammarby först”

  1. I wish to thank you regarding good feedbacks that truthfully designate choosing original concepts and definitions. The most preferable possibility to choose quote goes free quotes comparison process which provides the most wanted deals on life assurance against well known agent like nationwide located in United States.

  2. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any points for beginner blog writers? I’d really appreciate it.

  3. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say great blog!

  4. Hello, you used to write great, but the last few posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  5. Thanks regarding good review that truthfully designate obtaining renewed concepts. The best feature to apply rates is free compare process that provides the cheapest offers for renter insurance policy provided from good known agent as geico in United States.

  6. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

  7. Thanks regarding natural overlook which plainly promote getting novel provisitions. The better feature to choose prices goes online process which provides the cheapest deals for content policy provided from good known companies like geico from the United States.

  8. Thanks for clear information that directly benefit choosing unexplored concepts. The best feature to make up quotes goes lower process which gives the cheapest offers on renter insurance policy provided by top rated insurers as american family from the United States.

  9. I wish to say thank you regarding natural review which frankly help on checking novel definitions. The best possibility to choose quotes goes lowest cost quotes comparison process that provides the most wanted offers on building insurance provided from high agent as american family from the US.

  10. Thank you regarding understandable feedback which really support checking emergent concepts and definitions. The better feature to make up quote is lowest compare that provides the cheapest offers on car insurance provided by good known providers like American family from the US.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *