På midsommarafton avslöjade FotbollDirekt Djurgårdens intresse för Gif Sundsvall-duon Marcus Danielson och Jón Gudni Fjóluson. I dag stärker Giffarnas riskkapitalbolag Norrlandsinvest uppgifterna.
– Vi vet att Djurgården kommer hit på söndag och vi har hört att det är för Marcus och Jón Gudni, kommenterar i dag ordförande Anders Hörnqvist för FotbollDirekt.

Daniel Amartey försvann och nu ser Ghanastjärnans kronprins ut att hämtas från serieledarna i superettan. Både Marcus Danielson och isländske Jón Gudni Fjóluson har, visar det sig nu, haft ögonen på sig under en längre tidsperiod i från framförallt Djurgården.

Dif uppges ha sett båda vid upprepade tillfällen under våren, en duo som så här långt bara släppt in elva mål på tolv matcher – en siffra som är bäst i hela superettan. Vem valet i slutänden faller på, om det nu går i lås med något av de här namnen, är oklart. Enligt FD:s uppgifter är det i nuläget öppet mellan båda.

– Vi kan ju inte vara ett dugg förvånade. Det är ju förmodligen superettans bästa mittbackspar vi har. Vi har ju släppt in minst mål, säger Anders Hörnqvist, ordförande i Norrlandsinvest.

– Jag vi har hört om Djurgårdens intresse och vet att Anders Grönhagen kommer hit när vi spelar mot Sirius på söndag.

Djurgården är nu på väg att få ekonomiska marginaler igen för en hårt ansatt ekonomi, närmare 20 miljoner kronor är på väg in. Livsviktiga finanser för Djurgården. Frågan är bara hur stor del av dessa pengar som går direkt in i Djurgårdens direktoperativa ekonomi?

En del av försäljningen ser nämligen ut att gå till affärsmän som satsat i Amartey för Dif:s räkning. Danielson och isländske Fjóluson är däremot på en helt annan ekonomisk nivå.

Men enligt vad FD erfar så vill Giffarna ändå ha omkring två miljoner för att vara beredda att möta Djurgården i en affär.

– Vi kan tänka oss att diskutera med Djurgården. Men samtidigt så är det ohyggligt viktigt för oss med allsvenskan 2015, fortsätter basen för riskkapitalbolaget. Han betonar:

– Vi får se vad Djurgården vill. Ja, allt har väl ett pris. Så även denna gång. Men för oss är det sportsliga viktigast. Vi kommer inte bara att sälja någon av våra bästa spelare hur som helst.

Har ni haft någon direktkontakt med Djurgården?

– Nej, vi har inte hört någonting. Det vi har hört har vi hört i från Gif Sundsvall. Hur kontakter ser ut, det får Urban Hagblom svara på (fotbollsansvarig).