10 juni

Lämnade för Italien i januari – snart ledig för allsvenska klubbar igen?

En av de mest överraskande allsvenska transfers på senare år - Stefan Silva lämnade Gif Sundsvall för Serie A-klubben Palermo i vintras. Nu kan han Silva vara på väg bort. Enligt italiensk media vill Palermo släppa svensken. Stefan Silva gjorde en stark allsvensk debutsäsong i fjol med Gif Sundsvall, och flera klubbar visade intresse för anfallaren efter sju mål 2016. I januari sålde Giffarna honom till Palermo i Serie A. Silva har under vårsäsongen bara fått ett kortare inhopp i Palermo, som till sist åkte ur Serie A. Detta efter man hunnit sparka fyra tränare bara under säsongen 2016/2017. Nu uppger Corriere dello Sport att Palermo vill göra sig av med Stefan Silva. Palermo uppges av tidningen ha satsat 800 000 euro på Silva, som har fyra år kvar på kontraktet. Klubben har stora ekonomiska problem och ska alltså börja om i Serie B.

6 juni

FD:s krönikör fick rätt om Blåvitt: ”Plockade bort – märktes i min mailkorg”

Sommaren är knappast här men sommaruppehållet struntar blankt i det. Vi får vänta nästan en månad på nästa allsvenska match. En evighet som det känns just nu. Jag ska försöka mig på en summering utifrån de förväntningarna jag hade inför säsongen. Vi inleder med de åtta lag som parkerar på den nedre halvan av tabellen. Vilka lag som har floppat eller inte låter jag var osagt men från min synvinkel så finns det ett par lag på den undre halvan som får mig att höga på ögonbrynen, andra är klart mer väntade. Här en påminnelse om den sluttabell jag spekulerade fram innan seriestart. Malmö FF AIK BK Häcken IFK Norrköping IF Elfsborg Östersunds FK IFK Göteborg Djurgårdens IF Jönköping Örebro SK Hammarby IF Kalmar FF GIF Sundsvall IK Sirius (kval) Halmstad BK (nedflyttning) AFC Eskilstuna (nedflyttning) Här en länk med de motiveringar jag gav den 12 mars i år: http://www.fotbolldirekt.se/magnusosterberg/2017/03/12/blogg-aik-ar-givna-utmanare/ Det ser ut såhär i dagsläget. (lag markerade i fet stil ligger på den plats jag har tippat att de hamnar i sluttabellen, siffran inom parentes är den tippade slutplaceringen. BK Häcken (3) Örebro SK IFK Göteborg (7) Jönköpings Södra (9) GIF Sundsvall Kalmar FF (12) Halmstad BK AFC Eskilstuna En…

3 juni

VIDEO: Tjong i medaljongen – Ghoddos rackarrökare

Östersund besegrade Sundsvall med 3-1 i lördagens allsvenska möte på Jämtkraft Arena. Två av målen gjordes av Saman Ghoddos. 2-0-baljan var en riktig pärla. Spana in drömträffen i spelaren nedan.

29 maj

IFK Göteborg vill utmana schweizisk storklubb om succén

Eric Larsson jagas redan av utländska klubbar, men nu uppger GT att även IFK Göteborg ger sig in i jakten på Sundsvallsförsvararen.  Redan i fjol fick Sundsvalls högerback Eric Larsson stora rubriker då han gjorde succé i allsvenskan med bland annat sju målgivande passningar. I år har 25-åringen fortsatt att skörda stora framgångar. Sundsvalls tidning har uppgett att skotska Hibernian, ryska Ural och schweiziska Young Boys är intresserade av Larsson. Nu skriver GT att även Blåvitt blandat sig in i racet om högerbacken - vars kontrakt löper ut efter säsongen. Därmed är sommarfönstret sista chansen för Sundsvall att casha in på sin försvarsjuvel. På högerbacksplatsen i Blåvitt finns dock som bekant redan Emil Salomonsson, så det troliga är att han måste säljas först för att Larsson ska bli verklighet i IFK Göteborg.

28 maj

Uppgifter: Flera klubbar jagar allsvenska succén

Eric Larsson är redo att flytta från Gif Sundsvall och ta steget utomlands. Nu uppger Sundsvalls Tidning att flera klubbar jagar den allsvenska succén. Sundsvalls högerback Eric Larssons kontrakt går ut vid årsskiftet och därefter kan han byta klubb gratis. Om klubben vill ha ut ersättning för spelaren kan de bli tvungna att sälja redan i sommar. LÄS FD:S INTERVJU MED LARSSON Och enligt Sundsvalls Tidning finns det flera intressanter. 25-åringen uppges scoutas av schweiziska Young Boys, ryska Ural och skotska Hibernian. - Just nu trivs jag bra och har ingen stress åt något håll. Jag har inte så bra koll på vilka klubbar som är på matcherna. Det är ofta klubbar på plats och kollar på olika spelare och det är ett stort steg innan det blir något konkret. Jag försöker göra vad jag kan på planen och göra det så bra som möjligt för Gif Sundsvall, säger Larsson själv till Sundsvalls Tidning om sin situation.

26 maj

PÅ FD – ”Förut förlorade vi mot AIK, det gör vi inte nu”

Gif Sundsvall vann bollinnehavet mot IFK Göteborg med 70-30 men förlorade matchen med 4-0. Med bara sju mål har de gjort minst mål i serien. Men målvakten Tommy Naurin tror att ”Giffarna” är på väg mot något bra. – Jag spelar hellre 0-0 än förlorar med 3-1, säger han till FotbollDirekt.se. Med elva poäng på tio matcher ligger Sundsvall på tolfte plats i allsvenskan. De har bara gjort sju mål, men också bara släppt in tio. I de flesta av sina matcher har ”Giffarna” vunnit bollinnehavet men effektiviteten har det funnits betydligt mer att önska av. På sina sju senaste matcher har det bara blivit tre mål framåt, varav två i samma match. Laget har alltså gått mållösa från fem av de sju senaste. – Såg du Ajax i Europa League-finalen? Vi vill inte vara Ajax. Det vi strävar efter är att luckra upp lågt sittande försvar, att hitta en medicin mot det. Men vi har en del att jobba på och har brister som alla andra lag. Men mot Örebro (seger 2-0) tyckte jag det såg riktigt fint ut. Och första halvtimmen mot Göteborg var också riktigt bra, men de gör tre snabba mål och luften går ur, säger…