15 januari

Lämnar Gif Sundsvall – ”Jag har meddelat de andra”

Johan Nikula väljer att kliva av uppdraget som ordförande i Gif Sundsvall. Det bekräftar han i dag till Sundsvalls Tidning.   - Jag har meddelat valberedningen att jag inte kommer att stå till förfogande, säger han till tidningen. Sedan 2014 har Johan Nikula suttit som ordförande i Gif Sundsvall. Nu tar den resan slut. Nikula som varit med under de tunga åren i Sundsvall när ekonomin inte gått ihop alla gånger, till att nu lämna efter sig en förening som är i någorlunda ekonomisk kontroll. Det har dessutom varit ett succéår för "Giffarna" rent sportsligt med ett spel som charmat de flesta och som gjorde att laget till slut kunde hamna på en åttondeplats i tabellen. En stor bedrift med tanke på att klubben i stort sett var dömda till att åka ut av alla experter. Nu får föreningen försöka fortsätta på den inslagna vägen utan Nikula vid rodret som i dag bekräftade sin avgång till Sundsvalls Tidning. - Jag har meddelat valberedningen att jag inte kommer att stå till förfogande, säger han till tidning.

13 januari

Bara tre allsvenska inhopp – nu uppges han flytta hem

Juho Pirttijoki fick bara tre allsvenska inhopp i fjol med Gif Sundsvall. Nu uppges han lämna klubben. Enligt Sundsvalls Tidning så är han nu så gott som klar för en klubb i Finland.  Juho Pirttijoki kom till Gif Sundsvall 2017. Första säsongen blev det fyra allsvenska matcher (en från start). I fjol tre inhopp. Den finske mittbacken har kontrakt med Giffarna även över 2019, men har sett ut att lämna klubben. Han blev utlånad till KuPS i hemlandet, och möjligen är det dit han nu är på väg permanent. ST uppger att han är nära att göra klart med en klubb i Finland. Det hela väntas bli officiellt inom kort, skriver tidningen.  

5 januari

Nyckelspelarna funderar – och jakten på två positioner: ”Förhandlar”

Gif Sundsvall hoppas att förlänga med två startspelare och ser två behov som behöver fyllas - en ytterforward och en mittback. – Vi förhandlar med några spelare och hoppas bli klara så snart som möjligt, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning. Lagkaptenen, skyttekungen och stjärnan Linus Hallenius förlängde sitt kontrakt med fem år. Ett oerhört viktigt besked för Giffarna som dessutom säkrade upp målvakten Lloyd Saxton på en förlängning bakom givne ettan William Eskelinen. Nu återstår två kontrakt att förlänga. Dels med mittbacken Eric Björkander och så handlar det om wingbacken Jonathan Tamimi. – Vi sitter i förhandlingar med både Björkander och Tamimi och gör allt vi kan för att hitta en spännande framtid för dem i GIF Sundsvall. Vi har intensiva förhandlingar just nu och det kommer att vara klart innan träningen drar i gång den 15 januari. Antingen är de på plats då, eller så har de valt något annat alternativ, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning. Utöver att förlänga med duon så vill Hagblom ha in en mittback och en ytterforward innan han är nöjd. – Eftersom både Chidi Omeje och Peter Wilson kanske inte är 100-procentiga efter sina skador, när vi startar upp så…

5 januari

Blåvitt nära lösning med tränaren – ”Bara detaljer ifrån”

IFK Göteborg uppges vara nära att knyta till sig en ny assisterande tränare - enligt GT ska Ferran Sibila bara vara detaljer ifrån att skriva på.  IFK Göteborg har efter att klubben valde att omplacera de tidigare assistenterna Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson för andra roller i föreningen, varit på jakt efter en ny assisterande tränare till Poya Asbaghi. Nu ser klubben ut att ha letat färdigt. Enligt GT ska den förre Gif Sundsvall assistenten Ferran Sibila i stort sett vara klar för Göteborg. 30-åringen som gjorde stor succé tillsammans med Joel Cedergren i Gif Sundsvall, lämnade efter den här säsongen klubben efter att hemlängtan blev för stor. Något som talar till Göteborgs fördel då restiden till familjen i Barcelona halveras vid en eventuell flytt.  Om det inte skulle gå i lås med Sibila är Pontus Farnerud, som tidigare spelat i klubben, IFK:s reservalternativ, enligt tidningen.

4 januari

Efter tystnaden, nu förhandlar parterna – ”Han presterade på ett bra sätt”

Dennis Olssons kontrakt med Gif Sundsvall har löpt ut, länge såg det också ut som att ytterbacken skulle lämna klubben, men nu kommer nya uppgifter. – Vi har faktiskt en liten dialog med Dennis i dag och vi får se vad som händer där, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST. Dennis Olsson gjorde i år 27 framträdanden för Gif Sundsvall och var därmed en stabil pjäs i laget. Efter säsongen löpte kontraktet ut och länge såg det ut som att parterna inte skulle komma överens om en fortsättning: – Dennis har valt att avvakta och valt ställningen att kontraktet vi erbjudit inte är tillräckligt bra. Och det förslaget finns inte kvar. Han är ingen vi har dialog med i dag, sade Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST i december. Nu kommer dock sportchefen med nya uppgifter till ST: – Vi har faktiskt en liten dialog med Dennis i dag och vi får se vad som händer där. Han presterade på ett bra sätt under 2018 och kan vara ett alternativ för oss beroende på hur truppen balanseras. Men samtidigt har vi en budget att förhålla oss till också, säger Hagblom till ST i dag. Enligt ST förhandlar Giffarna även med spelarna Eric Björkander…

4 januari

Går från Gif Sundsvall till division 2-klubb – ”Ibland behöver man göra så här”

Gif Sundsvall-mittfältaren Amaro Bahtijar tar ett enormt kliv ner i seriesystemen, från allsvensk fotboll till division 2. Spelaren har skrivit på för IFK Timrå. – Jag tar två steg bak, men ibland behöver man göra det för att ta ett stort steg fram, säger han till Sundsvalls Tidning.  Amaro Bahtijar hade i år svårt att få speltid i ett Sundsvall som överpresterade. 15 minuter var det enda som gavs till mittfältaren under hela säsongen. Nu startar 20-åringen om i division 2-klubben IFK Timrå. – Jag har jagat honom sedan i mars egentligen. Då ville vi ha en övergång på dubbellicens, men kom inte överens med Giffarna. Jag har jagat honom länge, så det känns skitbra nu, säger Timrå-tränaren Robert Englund till ST. Bahtijar själv ser det här som en chans till revansch. – Jag tar två steg bak, men ibland behöver man göra det för att ta ett stort steg fram, säger han till ST.