Två knäoperationer och flera bakslag. Robert Åhman Persson har fått vänta på allsvensk debut i nya klubben Örebro SK. Men nu närmar sig den förre AIK-mittfältaren:
– Jag ska smyga igång och träna med laget den här veckan, säger Åhman Persson till FotbollDirekt.se.

Örebro SK har inlett comebacksäsongen i allsvenskan på ett övertygande vis. Bara en förlust på en de sex inledande matcherna. Och då har man sparkapital i den namnmässigt kanske största värvningen inför säsongen.

Robert Åhman Persson blev klar för ÖSK i december, och då hade han tidigare genomfört en meniskoperation under hösten. Strax före allsvensk premiär tvingades läkarna gå in igen, och därefter ny rehab med oklar prognos.

Nu är han dock på väg mot en efterlängtad comeback – och allsvensk debut i ÖSK.

– Jag ska smyga igång med laget den här veckan är det tänkt. Hur mycket jag är med? Det tar vi i morgon (läs i dag), jag har tränat ett tufft pass i dag och får känna efter i morgon och så vi tar det därifrån, säger Åhman Persson till FD.

Efter mer än ett halvårs skadebekymmer vill dock inte Åhman Persson sätta upp något comebackdatum ens i runda tal.

– Det har varit en lång och tuff resa, två ingrepp på rad, bakslag på bakslag. Jag har lärt mig under den här resans gång att inte sätta upp några datum utan vi tar det dag för dag. Det låter klyschigt men nu är det verkligen så. Jag vågar inte säga så mycket nu, det har varit en jävligt brokig resa.

– Jag börjar varje dag med att kolla hur det är med knäet, sen tar det därifrån. Vi stegrar träningen allt eftersom, lyssnar av hur det funkar och stegrar utefter det. Det går åt rätt håll nu, jag tar små steg hela tiden.

Finns det någon plan för att matcha in dig längre fram när du är spelklar, börja i U21-laget till exempel?

– Det får vi väl se, vi har inte diskuterat det så. Vi får se vilka matcher som kommer nu och det är klart att det kan vara smart, ta någon U21-fajt innan man går in i allsvenskan. Men nu är det väldigt mycket dag för dag och jag blickar inte så mycket längre framåt än så.

Tålamod är viktigt?

– Ja, det har jag fått jobba med kan jag säga. Man måste ha tålamod, måste vara klok, det är lätt hänt att man går in i det tidigt, kanske var det vad som hände i vintras, jag gick in i det för tidigt. Med facit i hand så kanske jag borde väntat lite till då, men det är alltid lätt att sitta och säga så i efterhand.

Är det enklare att ha tålamod nu när laget inlett så bra utan dig? 

– För egen del, oavsett vilka resultat vi gör så vill jag hela tiden tillbaka. Jag har kämpat varje dag med det här sedan operationen förra året och man har ju velat komma tillbaka hela tiden sedan dess.

Laget du kommit till, hur ser du på det? Det är många som tycker ni har överraskat positivt?

– Visst ser det bra ut. Jag tycker vi har gjort det bra i alla matcher förutom premiärmatchen mot Halmstad som vi i och för sig vann ändå. Det finns mycket kvalitet, vi har många duktiga spelare i vårt lag som kanske är lite okända för fotbolls-Sverige i stort. När man varit i superettan så skrivs det inte lika mycket om laget, men rent kvalitetsmässigt är det ett lag som håller bra allsvensk klass.