28 januari

KLART: Skriver på för Dalkurd – lämnar allsvensk konkurrent

Ferhad Ayaz är klar för Dalkurd. Därmed lämnar yttern Örebro där han spelat sedan sommaren 2016. - Det ska bli oerhört kul att spela för våra fans, säger Ayaz till Dalkurds hemsida. Det var i fredags som Expressen uppgav att Ferhad Ayaz var nära en övergång till Dalkurd. Nu är det klart. 23-åringen som kom till Örebro sommaren 2016 lämnar nu för den allsvenska nykomlingen. - Dalkurd har varit med om en otrolig resa, så det ska bli kul att vara med på den fortsatta resan. Det är första året i allsvenskan för klubben och det ska bli oerhört kul att spela för våra fans, säger Ayaz till klubbens hemsida och fortsätter: - Det kommer att bli speciellt att spela det första året i allsvenskan, så min hälsning till fansen är att komma på varje match och heja på laget. Ayaz slog igenom i Degerfors och lämnade sedermera för turkiska Gaziantepspor i december 2014. Ett och ett halvt år senare skrev yttern på för ÖSK där det blev 19 allsvenska matcher och två mål. Kontraktet med Dalkurd är skrivet till 2021.

26 januari

Dalkurds nya namn – tar från konkurrenten

Dalkurd fortsätter att rusta inför den allsvenska säsongen. Enligt Expressen har nykomlingen gjort klart med Ferhad Ayaz från Örebro. Målvakten Abdülaziz Demircan från turkiska Konyaspor och bosniske vänsterbacken Irfan Jasarevic är två av Dalkurds nyförvärv inför årets allsvenska säsong. Laget har också ny tränare i form av Azrudin Valentic som hämtats från Brommapojkarna. Nu uppger Expressen att ännu ett namn är på väg in. Enligt tidningen har Dalkurd gjort klart med Ferhad Ayaz från Örebro. Yttermittfältaren lämnade Degerfors för Gaziantepspor i Turkiet januari 2015, där han stannade i ett och ett halvt år innan han kritade på för ÖSK. Väl i Örebro har det blivit 19 allsvenska matcher och två mål, men enligt Expressen blir alltså nästa destination Dalkurd.

20 januari

FD SPECIAL: Rankar 20 bästa värvningarna i allsvenskan

Det har värvats friskt i allsvenskan så här långt. FD:s krönikör Magnus Österberg rankar här de 20 bästa värvningarna som hittills gjorts i allsvenskan inför 2018 års säsong.  FD LISTAR 20 BÄSTA VÄRVNINGARNA I ALLSVENSKAN - MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG 1. Fouad Bachirou, Malmö FF (Östersund) Magnus Österbergs kommentar: Lysande i ÖFK, nu in i truppen då Christiansen lämnat. Har alla förutsättningar att passa in bra. MFF handlar dyrt, men bra. 2. Enoch Kofi Adu, AIK (Bosman, senast Akhisar Belediyespor) Magnus Österbergs kommentar: "Visade stor potential i MFF. Bör passa in väldigt bra i AIK:s sätt att spela". 3. Eric Larsson, Malmö FF (Bosman, senast Gif Sundsvall) Magnus Österbergs kommentar: "Ännu en MFF-värvning som är i högsta klass. Ersätter den så populäre och duktige Tinnerholm. Tror att Larssons potential är minst lika stor". 4. Arnor Ingvi Traustasson, Malmö FF (Rapid Wien) Magnus Österbergs kommentar: "Hade en strålande period i IFK Norrköping och är nu tillbaka. Lär få visa upp sina offensiva kvaliteter, och de är väldigt många det". 5. Victor Wernersson, IFK Göteborg (Vejle) Magnus Österbergs kommentar: "Var ett jagat villebråd under tiden i Superettan. Via danska ligan nu i allsvenskan. Har alla kvaliteter för att lyckas. Kommer passa utmärkt i Blåvitt". 6. Jordan…

30 december

FD SPECIAL: Rankar allsvenskans fem bästa centrala mittfältare

Den allsvenska säsongen tog slut för snart två månader sedan och abstinensen efter allsvensk fotboll är hög. Därför kommer FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg lista topp 5 bästa spelare på varje position under 2017 års allsvenska. Tidigare har han rankat målvakterna, ytterbackarna, mittbackarna och yttermittfältarna. Nu har turen kommit till de centrala mittfältarna. FD LISTAR ALLSVENSKANS FEM BÄSTA INNERMITTFÄLTARE 2017 - MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG 1. Anders Christiansen, 27 år, Malmö FF. - Det finns ingen annan spelare i allsvenskan som är så komplett som Christiansen. Han är bäst helt enkelt och det mesta är redan sagt, men han bidrar med så mycket både offensivt och defensivt. Dessutom svarar han för mycket poäng. Man kan inte önska sig mer av en central fältare. 2. Fouad Bachirou, 27 år, Östersund. - Extremt nyttig spelare. Dels är han en bollvinnare, men också en skicklig passningsspelare. Fått ännu mer utrymme än Brwa Nouri på innermittfältet och borde onekligen ha många ögon på sig. Visat både i allsvenskan och Europa League att han håller en väldigt hög nivå. 3. Nahir Besara, 26 år, Örebro. - Haft en fri roll och är en jättebra poängspelare. Tio mål och sju assist i år. Han är kreativ och…

29 december

Återvänder till Skandinavien – men väljer bort Sverige

Mohammed Saeid lämnade Örebro efter 2014 års säsong för spel i MLS. Nu återvänder mittfältaren till Norden, men inte till Sverige. 27-åringen har skrivit på för Lyngby till 2020. 2012 debuterade Mohammed Saeid i allsvenskan för Örebro. Tre år senare lämnade han ÖSK för spel i MLS. Under sin tid i Nordamerika har 27-åringen verkat i Columbus Crew, Minnesota United och Colorado Rapids. Nu står det klart att mittfältaren återvänder till Skandinavien, men inte till Sverige utan till grannlandet Danmark. Saeid har skrivit på ett kontrakt med Lyngby till 2020. - Mohammed Saeid är en mycket begåvad och väldigt spännande mittfältare. Han har varit en profil i allsvenskan och MLS så när chansen uppstod slog vi till utan att tveka, eftersom det är en hylla som vi vanligtvis inte kan hämta spelare ifrån, säger tränaren Thomas Nörgaard till Lyngbys hemsida.

27 december

Presenterar mittfältslöfte – fyndat i lägre serier: ”Gått framåt rejält”

Örebro SK presenterar ett nyförvärv på det centrala mittfältet. Det rör sig om 20-årige Simon Amin som ansluter från det lokala division 1-laget Karlslund. – Vår förhoppning är att det ska gå snabbt för Simon att anpassa sig till allsvenskt spel, säger sportchefen Magnus Sköldmark till klubbens hemsida.  Amin, som var med om att föra Karlslund upp till division 1 via kvalspel, har provspelat med stadens förstalag Örebro under hösten. 20-åringen har imponerat så pass mycket på ÖSK att man nu kommit överens om ett treårsavtal. – Det är mycket glädjande att Simon väljer spel hos oss, säger sportchef Magnus Sköldmark. Vår förhoppning är att det ska gå snabbt för Simon att anpassa sig till allsvenskt spel. Han har spännande egenskaper och har gått framåt rejält under senaste året i Karlslund. Den centrala mittfältaren har egenskaper som tränaren Axel Kjäll gillar. – Hans styrkor på planen är passningsspelet och hans fina spelförståelse. Det kombinerat med en stark drivkraft att hela tiden utvecklas. Vi är övertygade om att han kommer att fortsätta sin utveckling på ett bra sätt i ÖSK. Det ska bli riktigt kul att jobba med Simon, säger ÖSK:s tränare Axel Kjäll.