Foto: Bildbyrån.

Lämnat Azerbadzjan - väntar på Bajen-samtal: "Står lite i ingenmansland nu" ...

Starka insatser på planen, men besvikelse på klubben för dess agerande utanför. Sebastian Castro-Tello har lämnat FC Ravan i Azerbajdzjan och är tillbaka i Sverige – och i Hammarby?
– Jag vet inte, det är mycket som är oklart nu. Jag väntar på att Hammarby ska höra av sig, säger Castro-Tello till FotbollDirekt.se.

Det var i slutet på juli som Hammarby kom överens med den azeriska klubben om Sebastian Castro-Tello. Det blev klart med en utlåning för hela säsongen i Azerbajdzjan, men redan nu är Castro-Tello tillbaka i Sverige.

Han vill inte själv gå in i detalj på varför han brutit upp med FC Ravan, men att klubben inte skött avtalet klockrent framgår ändå:

– Fotbollsmässigt gick det hur bra som helst, jag startade alla matcher och gjorde en del mål. Men sedan var det vissa grejer som inte stämde alls, och då var det ingen idé att hålla på därborta, säger han till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Man kan väl säga att de inte fullföljde kontraktet som de skulle, och sedan var det en massa andra grejer runtomkring också, det var lite oprofessionellt. Jag trivdes inte så bra. Så jag åkte hem i början på oktober, det är väl en månad sedan nu ungefär. Så jag tog mig hit, jag sa till klubben där nere att jag inte vill ha några pengar eller någonting från dem, jag ville bara lämna.

Så nu är du Hammarbyspelare igen?

– Ja, det tror jag i alla fall, i och med att jag var utlånad så tillhör jag ju Hammarby… men det är mycket som är oklart just nu, det är nytt folk som kommit in i klubben och så.

– Jag vet ingenting just nu. Jag hade en agent, Martin Klette, som hjälpte till kring allting, men han verkar ha försvunnit nu. Så jag står lite i ingenmansland nu, sitter bara och väntar på order liksom. Jag skulle ju vara utlånad fram till juli nästa år, så vi får se hur det blir nu. Man hoppas på att man får spela i Bajen igen.

Men du har inte varit i kontakt med någon i klubben?

– Jag kom tillbaka och hälsade på efter att jag kommit hem till Sverige. Sedan har jag kollat några matcher. Men jag har inte pratat med dem i ledningen. De har haft lite uppehåll nu men ska väl börja träna igen i dag om jag förstått det rätt.

Hur ser du på nästa år, vill du stanna i Hammarby eller vill du testa utomlands igen?

– Ska det bli utlåning nu, då får det bli Manchester United eller något. Det här var ett litet äventyr, man har fått testa på någonting annorlunda, men ska jag åka ut på nytt måste det vara något mer stabilt.

– Så jag stannar gärna i Hammarby, men jag måste få besked från klubben om hur de tänker nu.

FotbollDirekt har sökt representanter för Hammarby.

Castro-Tello har kontrakt med klubben till och med 2015.