Foto: Janne Danielsson/Bildbyrån

IFK förhandlar med Djurgården - som inte äger succéanfallaren ...

Alhaji Kamara gör succé i IFK Värnamo. Nu vill klubben behålla anfallaren, som tillhör?
– Djurgården, säger Värnamos fotbollsansvarig Thomas Lundqvist.
– Nej, FC Kallon, kontrar spelarens agent Patrick Mörk.

Fem mål, en assist och redan en viktig kugge i IFK Värnamo – efter åtta matcher. Den 19-årige anfallaren Alhaji Kamara tog verkligen chansen i superettan efter en misslyckad vår i division 1 med IK Frej.

Nu förklarar Värnamo att man vill behålla sin guldklimp, som är utlånad från Djurgården.
– Han är helt Djurgårdens spelare och vi för diskussioner med dem om en fortsättning för Alhaji, säger klubbens fotbollsansvarig Thomas Lundqvist till FotbollDirekt.se.

Men Lundqvist rättas av Kamaras agent, Patrick Mörk.
– Han är utlånad till Djurgården över 2013 och därifrån utlånad vidare till IFK Värnamo. Alhaji tillhör FC Kallon från Sierra Leone, säger Mörk till FotbollDirekt.se.

– Vi hoppas att Alhaji kommer att stanna i Sverige men vi får se vad som händer. Det är viktigt att han presterar i de återstående matcherna. Det kan ju bli kval för Värnamo också, så han kan hinna spela ganska många matcher till den här säsongen, fortsätter Mörk.

Är superettan en bra nivå för Alhaji även nästa säsong?
– Ja, det tror jag nog. Men jag tror även att han skulle göra det bra i allsvenskan, säger Mörk.

Kamara hämtades till Djurgården redan förra sommaren, då chefsscouten Khaled El-Ahmad hittade den fysiskt starke anfallaren nere i Afrika.
– Men när Magnus Pehrsson försvann hamnade Alhaji lite i kläm, förklarar Patrick Mörk.

– Det fungerade inte i Frej, av någon obegriplig anledning, och när det sedan kom in en ny ledning i Djurgården som inte kunde honom och de fick se att han inte ens gjorde mål i Frej så blev han sorterad lite åt sidan. Det är väl Sören Åkeby (tränare IFK Värnamo) som ska ha cred för att ha räddat Alhajis svenska karriär. Sören såg honom i en U21-match med Djurgården och tyckte att han såg spännande ut.