Sök
Okategoriserade

PÅ FD: Succésiffrorna för Blåvitts problembarn

ELITEFOOTBALL Varje vecka levererar vi Proffskollen på FotbollDirekt. Men det finns fler spelare som är värda att ha koll på – spelarna som för tillfället är utlånade från respektive allsvenskt lag. Vi har gått igenom dom utlånade spelarnas “öden” lag för lag i det vi kallar för Lånekollen. 

Med allt bredare trupper hos lagen i allsvenskan får vissa spelare, främst yngre, dåligt med speltid och för att få rutin från spel på seniornivå lånas dom ut till en annan klubb i en lägre division.
Vissa sportchefer kan glädja sig åt deras utlåning har burit frukt och gått som tänkt med mycket speltid för den utlånade spelaren. För andra kan det vara värre, där den utlånade spelaren inte heller fått speltid hos sin “nya” klubb.
Så här har det gått för dom spelare som är utlånade just nu:

AIK

Celso Borges, Deportivo La Coruna
Varit så gott som ordinarie sen han lämnade AIK för Deportivo. Lär dock inte återvända till AIK när låneperioden går ut i sommar. Deportivo har option på att skriva ett tvåårskontrakt. Kontraktet med AIK går annars ut sista november 2015.

Edward Owusu, Akropolis
Inledde med tre 90 minutersmatcher hos nykomlingen i division 1 Norra. Utgick med en skada tio minuter in i den andra halvleken i den fjärde matchen och har inte spelat sedan 2 maj. Utlånad fram till sommarens transferfönster.

DJURGÅRDEN
Frej Ersa Engberg, Sirius
Ingen debut än för superettaklubben, då han haft skadeproblem. Suttit med på avbytarbänken men inget inhopp.

Tim Söderström, Jönköping Södra
Ett utlån som Djurgården nog hoppats gett lite mer. 21-årige Söderström har medverkat i fem av åtta matcher hos superettans serieledare och haft svårt att ta en ordinarie plats. Har mest fått agera inhoppare men fick i helgen spela från start och gjorde då sitt första mål för klubben i bortamatchen mot Östersund.

Jacob Glasberg, IK Frej
Ett lyckat utlån för Djurgården, då ambitionen var att ge försvararen A-lagsrutin och 19-årige Glasberg har fått smaka på seniorfotboll ordentligt. Han har spelat varje sekund av nykomlingen Frejs matcher i superettan.

ELFSBORG

Victor Rotting, Örgryte
Ingen speltid för Örgryte under inledningen av säsongen. Har funnits med på bänken hos ÖIS men varken fått spela från start eller fått hoppa in. Lånet sträcker sig fram till sommarens transferfönster.

FALKENBERG

Ingen spelare utlånad

GEFLE

Ingen spelare utlånad

IFK GÖTEBORG

Malick Mané, Hönefoss
Anfallaren som har kontrakt med Blåvitt till sista november 2017 är utlånad till Hönefoss i Norges näst högsta liga. Där har han varit ordinarie och samlat på sig 90 minutersmatcher. I helgen gjorde han sitt första ligamål för säsongen efter att tidigare gjort fyra mål på två cupmatcher.

HALMSTAD

Malkolm Nilsson, Öster
Halmstad har inlett ett samarbete med Öster i söderettan och just nu är målvakten Malkolm Nilsson utlånad. Fick spela direkt i helgen efter ankomsten till klubben och släppte in ett mål i 0-1-förlusten mot Höllviken.

HAMMARBY

Ingen spelare utlånad

HELSINGBORG

Elias Andersson, Varberg
Ett lyckat utlån för Helsingborg, då Andersson samlat på sig rutin från seniorfotboll genom att ha spelat från start i nästan alla av Varbergs matcher i superettan så här långt denna säsong. Har till och med skrivit in sig i målprotokollet.

Arnor Smarason, Torpedo Moskva
Gjorde mål i debuten som inhoppare hos Torpedo och det är just som inhoppare han mest har figurerat hos den ryska klubben. Bara tre av nio matcher från start så här långt. Har gjort ytterligare ett mål som inhoppare för Torpedo men ändå inte fått någon riktig chans hos ryssarna. Lånet går ut sista juni.

BK HÄCKEN

Ronald Mukiibi, Östersunds FK
Hade en tuff inledning på sejouren som utlånad hos jämtarna. Fick hoppa in i premiären och sen göra ytterligare ett inhopp men har spelat från start i dom fyra senaste matcherna och har tre raka 90- minutersmatcher bakom sig nu. Håller på att få den speltid som nog Häcken önskade sig att han skulle få i och med utlåningen.

KALMAR FF

Lucas Hägg Johansson, Oskarshamn
20-åringen har gått in som förstemålvakt hos Oskarshamn i söderettan och har spelat varje sekund denna säsong. Har hållit nollan i två matcher och får den speltid på seniornivå som han behöver ifall han skulle behöva blixtinkallas hos Kalmar vid skada på Cramer eller Söderberg.

Archford Gutu, IFK Värnamo
Har också fått den speltid som nog Kalmar önskat att han skulle få. Har spelat sex matcher från start hos Värnamo och gjort ett mål och en assist. Utlånad till och med juli.

Peter Westberg, Oskarshamn
Om utlåningen av Lucas Hägg Johansson får ses som lyckad är nog inte Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam lika nöjd med utlåningen av Westberg.
“Vi tycker därför att det är bra att fortsätta på inslagen väg vilket ger Peter möjligheten att spela A-lagsfotboll på division 1 nivå samtidigt som vi har möjlighet att ha med honom i vår verksamhet” sa Andersson Borstam till kalmarff.se om utlåningen men speciellt mycket A-lagsfotboll har det inte blivit för Westberg. Han har haft stora problem att platsa hos Oskarshamn och har bara en match från start plus tre inhopp. Totalt 155 minuter i speltid.

MALMÖ FF

Alexander Blomqvist, IFK Värnamo

En utlåning som MFF får vara nöjd med. Varit ordinarie hos Värnamo och spelat varje sekund av lagets matcher i superettan.

Benjamin Fadi, Mjällby
Inte riktigt lika lyckad utlåning av MFF. Spelat fyra av åtta matcher för Mjällby i superettan och samtliga fyra har varit som inhoppare. Har samlat på sig 66 minuters speltid. MFF har nog önskat mer än så vad gäller Fadi.

Sixten Mohlin, Västerås SK
Inte heller Mohlins utlåning kan MFF vara nöjt med. Blev bänkad direkt under inledningen av säsongen och fick debutera först i förra omgången. Gick dock in och höll nollan direkt och visade att han borde fått chansen tidigare. Kanske kan det rulla på med matcher för Mohlin nu och ge honom den rutin på seniornivå han behöver. Än så länge kan inte utlåningen ses som speciellt lyckad men kan bli det innan säsongen är över.

Amin Nazari, Fredrikstad
En för MFF lyckad utlåning. Har fått mycket speltid i näst högsta norska ligan och har gjort två mål och två assist på åtta matcher. Utgick dock tidigt i helgens match med en befarad skada.

Johan Hammar, Fredrikstad
Också en lyckad utlåning för MFF, då han samlar på sig mycket speltid på seniornivå. Har spelat varje sekund av Fredrikstads nio matcher i näst högsta norska ligan denna säsong.

Piotr Johansson, Ängelholm
Har inte alls fått så mycket speltid som MFF nog räknat med i och med utlåningen. Bara en match från start plus två som inhoppare och totalt 102 minuters speltid. Har inte spelat sen 19 april.

Petar Petrovic, IFK Värnamo
Spelat i samtliga av Värnamos matcher i superettan men fem av matcherna har varit som inhoppare. Bara tre har varit från start. I dom tre senaste matcherna har inhoppen varit på 18, 24 och 15 minuter. MFF har nog hoppats på mer…

IFK NORRKÖPING

Edvard Setterberg skulle ha varit utlånad till Sylvia men har kallats tillbaka och fått agera reservmålvakt, då Marcus Sahlman varit skadad.

Alhaji Kamara, Darul Takzim
Har en mycket oklar situation i Malaysia. Blev petad från Darul Takzim och petad till andralaget Johor. Oklart vad som händer i sommar – om han återvänder till Norrköping överhuvudtaget.

GIF SUNDSVALL 
Ingen spelare utlånad

ÅTVIDABERG

Emmanuel Dogbe, Oskarshamn
Skadeproblem har hindrat Dogbe från att spela i samtliga Oskarshamns matcher. Har spelat i fyra matcher och samtliga från start men spelat som längst i 69 minuter innan han blivit utbytt.

Joel Rajalakso, Öster
Än så länge inget speciellt lyckat utlån för Åtvidaberg, där han inte fått det förtroende hos Öster som nog Åtvidaberg hoppats på. Bara två matcher från start plus fyra inhopp. Fick 25 minuters speltid i helgen för Öster.

ÖREBRO

Lukman Murad, Forward
Spelade från start i Forwards fem inledande matcher i superettan men i helgen var han bänkad och fick inte hoppa in. Återstår att se om det var en tillfällig grej eller om det kommer att fortsätta på det sättet.

Anton Westerlund, Forward
Missade första omgången i norrettan men har därefter varit ordinarie och spelat 90 minuter i varje match för Forward. Värdefull speltid och rutin för mittbacken som ännu inte debuterat i allsvenskan men där Örebro verkar få in ett fint sparkapital.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 11 november
20:45 Rodez - Lens Frankrike Ligue 2
torsdag 14 november
18:00 Turkiet - Island EM-kval
20:45 Serbien - Luxemburg EM-kval
20:45 Albanien - Andorra EM-kval
20:45 Frankrike - Moldavien EM-kval
20:45 Irland - Nya Zeeland Landskamp
20:45 Tjeckien - Kosovo EM-kval
20:45 Portugal - Litauen EM-kval
20:45 England - Montenegro EM-kval
00:30 Curacao - Costa Rica CONCACAF Nations League - League A
fredag 15 november
02:00 Martinique - Honduras CONCACAF Nations League - League A
18:00 Norge - Färöarna EM-kval
18:00 Armenien - Grekland EM-kval
18:00 Finland - Liechtenstein EM-kval
19:00 Ungern - Uruguay Landskamp
20:45 Danmark - Gibraltar EM-kval
20:45 Spanien - Malta EM-kval
20:45 Rumänien - Sverige EM-kval
20:45 Schweiz - Georgien EM-kval
20:45 Bosnien-Herzegovina - Italien EM-kval
lördag 16 november
15:00 Cypern - Skottland EM-kval
17:30 Lyon D - PSG D Frankrike Division 1 Damer
18:00 San Marino - Kazakstan EM-kval
18:00 Azerbajdzjan - Wales EM-kval
18:00 Ryssland - Belgien EM-kval
18:00 Slovenien - Lettland EM-kval
20:45 Israel - Polen EM-kval
20:45 Österrike - Nordmakedonien EM-kval
20:45 Nordirland - Nederländerna EM-kval
20:45 Kroatien - Slovakien EM-kval
20:45 Tyskland - Vitryssland EM-kval
söndag 17 november
15:00 Luxemburg - Portugal EM-kval
15:00 Litauen - Nya Zeeland Landskamp
15:00 Serbien - Ukraina EM-kval
16:00 Tottenham Damer - Arsenal Damer Women’s Super League
18:00 Kosovo - England EM-kval
18:00 Bulgarien - Tjeckien EM-kval
20:45 Andorra - Turkiet EM-kval
20:45 Moldavien - Island EM-kval
20:45 Albanien - Frankrike EM-kval
måndag 18 november
20:45 Irland - Danmark EM-kval
20:45 Sverige - Färöarna EM-kval
20:45 Spanien - Rumänien EM-kval
20:45 Malta - Norge EM-kval
20:45 Gibraltar - Schweiz EM-kval
20:45 Grekland - Finland EM-kval
20:45 Liechtenstein - Bosnien-Herzegovina EM-kval
20:45 Italien - Armenien EM-kval
tisdag 19 november
20:45 Polen - Slovenien EM-kval
20:45 Lettland - Österrike EM-kval
20:45 Skottland - Kazakstan EM-kval
20:45 San Marino - Ryssland EM-kval
20:45 Nordmakedonien - Israel EM-kval
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten