Håkan Mild lämnar alltså IFK Göteborg. Det uppger GP i kväll och så vitt jag kan se så finns det ingen anledning att betvivla de uppgifterna. Frågan jag ställer mig nu är *imiterar Kristian Luuk högt för mig själv* – vart är vi på väg?

Under Håkans dryga åtta år som sportchef, och givetvis under alla hans år som spelare, har jag alltid uppskattat honom väldigt mycket, men samtidigt går det väl inte att påstå att man är allt för förvånad att han lämnar. Anledningen till att han lämnar uppges vara att han vill starta en karriär utanför fotbollen, men det är väl inte allt för vågat om man påstår att de uteblivna värvningarna är en bidragande orsak.

Även om jag inte tillhört den skaran som starkast förespråkat att vi ska värva en ersättare till Tobbe så känns det som att det fallet, och allt snack runt omkring, mycket väl kan ha hjälpt honom fatta ett sådant här beslut. Det jag inte gillar är tanken på att han eventuellt kommer att sitta kvar en tid till innan han avgår. I min bok går vi in i en fas nu, fram till transferfönstret stänger, där hela 2014 kan avgöras. Om vi då ska försöka värva någon, ska Mild då försöka övertyga spelaren att komma till en klubb som han själv är på väg att lämna? Nej, antingen gör vi det här ordentligt och gör det direkt, eller så sitter han kvar säsongen ut.

Hade någon sagt till mig i höstas att vi skulle kliva in i nästa säsong utan Tobbe och Håkan hade jag troligtvis skrattat och gått därifrån. Nu skrattar jag inte alls.

Vad jag har hunnit läsa mig till så är det enda namnet som dykt upp som potentiell ersättare advokaten/rådgivaren/agenten Carl Fhager. Verkar som att han inte skulle vara intresserad, men med erfarenhet av rollen (sportchef i Häcken tidigare) och med riktigt bra koll på spelarmarknaden så låter det ju lite intressant.

Avslutningsvis vill jag bara slå fast följande:

Håkan Mild som spelare: Fem SM-guld med Blåvitt, ett cupguld, tolv CL-matcher, ett VM-brons, 74 A-landskamper.

Håkan Mild som sportchef: Ett SM-guld med Blåvitt, två cupguld, Årets Göteborgare 2007.

Med det vill jag egentligen bara ha sagt: Vad du än väljer att göra i framtiden Håkan, så kommer du alltid att ha en speciellt plats i mitt, och troligtvis även alla andra änglars, hjärta.

//Martin Gustafsson
@MpaGustafsson