Det lönar sig inte alltid att göra det rätta, det var väl av få lärdomar borta mot KFF.
Vi fick inte till offensiven med Söder på plan. Så Stahre kastade om laget för att kunna skapa mer, in med Pontus och upp med Sam ett steg. Det såg ut att funka, det var det taktiskt korrekta draget. Men så fort vi fick ett tryck och ett ordnat anfallsspel och flyttade fram positionerna ltie så kunde Kalmar ställa om och smälla till.
Och ja, ”that’s all folks”.

*****

Fram till reduceringen var det ett väldigt tamt Göteborg som visade upp sig. Vi skapade få klara målchanser. Det gjorde förvisso inte Kalmar heller, men de gjorde mål på två av sina halvchanser istället. Och ja, det gjorde inte vi.
Två ganska vackra mål, men det gör ju absolut inte saken bättre.

Och, David Elm. Klart som fan att han ska få till sin enda fullträff för året just i den här matchen.

*****

Tobbe Hysén fick ge oss ger oss lite hopp. Bra förarbete av Bojanic och Sam. Men en slutkvart är inget man bygger segrar på. Där finns bara jakt och ett evigt viftande och chansande. Med lite tur gör man som Elm redan hade gjort, viftar och chansar rätt. Har man mindre tur viftar man rätt samtidigt som en knuff utdelas bakom ens rygg.
Ja, jag hade redan rest mig ur soffan och skrämt skiten ur grannarna när jag såg att domen redan fallit.
Bittert är bara förnamnet.
Visst är det en knuff. Och visst är den lite för tydlig. Men fan, med tanke på hur mycket domaren missar i straffområdet hela tiden så tycker jag inte att det är för mycket begärt att han ska missa den.
Vi förtjänar inte poäng i dag (inte för att Kalmar förtjänar tre heller men), men jag hade tämligen tacksamt tagit emot eller två i alla fall.

*****

Positivt att se entusiasmen från Bojanic i 86.e, hör inte pipan utan har fullt fokus på målet. En liten ljusglimt. Hade han kunnat få in bolljäveln också så hade det självklart varit en bonus till.

*****

Helsingborg fick krypa en poäng närmare, det känns lite skit samma vad som händer bakom oss just nu. Det stora problemet är att MFF har en på pappret lätt hemmamatch mot minkastryparna från Listerlandet hemma imorgon. Jag behöver inte ens fortsätta resonemanget vad som händer om saker går som väntat där, de gör alla andra så bra redan.

*****

”Niopoängsveckan” blev tillslut bara en sexpoängsvecka, och den svaga doften av pytt blåst(s) än lite längre bort. Nästa vecka behöver vi en trepoängsvecka. Och, lite hjälp från minkastrypare och annat löst folk.