Söndagskvällen är här och Blåvitt fortfarande med i den absoluta guldstriden i Allsvenskan. En bra helg avklarad med andra ord. Segern igår var dock inte bara jävligt skön utan den skapade även en hel del rubriker efter matchen. Ellos blev Gnällos helt enkelt. I bräschen för detta gick givetvis kapten Taco-Anders. Han konstaterade efter matchen hur mycket fel det var på domarens insats, hur mycket Vibe filmar (i situationen på Elfsborgs-backen Jon Jönsson blev utvisad) och att Haglund försökte ”bryta benen” på deras spelare. Vibe själv verkade tämligen irriterad av ”påhoppet” och menade att han självklart hellre hade stått upp och gjort mål än att få Jönsson utvisad i matchens slutskede. Huvudsaken i alltihop är dock att jag njuter lite mer av segern för varje gnällig kommentar som kommer från Gnällos-spelare.

Andra saker som gör mig glad just nu är: Tobbes målform (förklaring överflödig), Alvbåges attityd (att spela vidare efter att ha fått en spark i ansiktet och en stor blåtira skall icke underskattas), att Gnällos inte vunnit ett El Västico i Göteborg sedan 2003, stämningen på GU igår, att Farnerud klarade av att spela hela 75 minuter igår, och att vi förhoppningsvis snart får se Ludde Augustinsson i Allsvenskan.

Saker som just nu gör mig lite mindre glad just nu är: Att vi fortfarande dras med skadeproblem på viktiga spelare, framförallt defensivt, att Tobbe ryktas lämna, att hela min kropp skriker av nervositet redan nu inför nästa veckas möte med MFF på Swedbank Stadion, att Jacob Johansson är avstängd i den matchen, att det finns en uppenbar risk att Tokelo Rantie kommer att ha lekstuga med Hjalle och Kjetil rent tempomässig, och att fokuset på guldstrid och MFF kan göra att vi klantar till det mot Lund i Svenska Cupen på torsdag.

Jag känner att jag borde avhandla alla rykten kring Tobbe också. Vi har pratat tidigare om hur fantastiskt värd han är att få en chans till ute i Europa, men det skulle vara obeskrivligt jobbigt om han valde att lämna redan nu i sommar. Framförallt eftersom transferfönstret är stängt för svenska klubbar och vi därför inte kan ersätta honom. Håkan Mild har bekräftat att det finns ett intresse för Tobbe, men att det inte kommit in något konkret bud. Så får det gärna stanna, åtminstone fram till vintern.

Nej nu tackar jag för mig! På återseende i veckan när det drar ihop sig för cupmatch!

/Martin Gustafsson
@MpaGustafsson