• Publicerat 8 april, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

Frankrike, Danmark och England. Där har ni Sveriges motståndare i U17-EM som spelas i maj. Det blev klart efter lottningen som precis avslutades i Baku.

Lottningen som höll på i cirka 30 minuter på Baku Olympic Stadium har precis avslutats. De 16 deltagande nationerna delades in i två olika potter. Den första och seedade potten bestod av värdnationen Azerbajdzjan och samtliga gruppettor i kvalet förutom Belgien som hamnade i pott två med dem sju grupptvåorna från kvalet.

För Sveriges del blev det de regerande mästarna Frankrike. Nordiska grannarna Danmark samt England. Lagen hamnade i grupp C och kommer att spela alla sina matcher i Baku då UEFA i dag definitiv bekräftade att huvudstaden blir den enda spelorten.

Lottningen i sin helhet.

Grupp A: Azerbajdzjan, Portugal, Belgien, Skottland.
Grupp B: Ukraina, Tyskland, Österrike, Bosnien.
Grupp C: Frankrike, Danmark, England, Sverige.
Grupp D: Italien, Serbien, Holland, Spanien.

U17-EM spelas mellan 5-21 maj i Baku, Azerbajdzjan.