• Publicerat 26 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 0 Kommentarer

De fantastiska 98/99:orna är på plats. MFF hade kunnat mönstra två landslag på det spelarmaterialet. Med Marko Johansson i mål och Teddy Bergqvist på topp måste Malmö räknas som favoriter. Här är Malmö FFs U19-lag.

Malmö har blandat och gett på vägen till semifinalen. Förkrossande 32-4 i målskillnad och sex nollor av åtta möjliga låter som en behaglig resa. Men det fanns några vägbulor. En 1-2 förlust i första gruppspelet mot Limhamn/Bunkeflo följdes upp med en 9-0 kross mot samma lag i andra gruppspelet. Dessförinnan tappade skåningarna poäng mot Värnamo. Avancemanget säkrades inte förrän i sista omgången mot Kalmar FF efter ett sent avgörande från Isak Redzic.
– Det var en tuff och bra match mot ett väldigt bra och skickligt spelande Kalmar. Den matchen kunde ha slutat hur som helst, men vi vann och gick stärkta ur det, säger U19-tränaren Roland Larsson.

Som sagt är Malmö enda föreningen med lag i samtliga tre åldersklasser. Det gör att tränarna har ett stort pussel att lägga med vilka spelare som ska spela vart. Klart är i alla fall att ingen av de centrala mittfältarna Erik Andersson eller Mattias Svanberg kommer till spel. Mittbacken Mattias Andersson som spelade hela träningsmatchen med a-laget mot HJK Helsingfors i fredags är även han tveksam till spel i Ligacupen.

Försvararen Johan Brannefalk kommer att vara den enda 97:an i hela truppen, resten av platserna kommer att bestå av spelare från klubbens så makalösa 98/99:or. Malmö hade i princip kunnat mönstra två landslag på spelare från endast dessa två kullar.

Målet kommer att vaktas av Marko Johansson. Han är näst yngsta målvakten någonsin i Champions League sammanhang och suttit med på bänken i Allsvenskan flera gånger. I backlinjen finns det många alternativ. Brannefalk tar nog hand om högerbacksplatsen. Anton Kralj som gjorde sin a-lagsdebut mot HJK Helsingfors är ett hett alternativ till vänster. Dennis Hadzikadunic som även han spelade mot HJK tar nog en plats i mittförsvaret. Som sagt är Mattias Andersson osäker, ersätts han av Hugo Andersson?

Hugo är en av fem 99:or som tillhör U19-truppen, men som även kan spela för U17-laget i Ligacupen. De andra spelarna är de offensiva mittfältarna Adrian Edqvist, Felix Konstandeliasz och Oscar Petersson samt anfallaren Max Olsson. Ute på en kant är nog Oliver Stojanovic-Fredin rätt given. På den andra kanten är det ingen jätteskräll om någon av Edqvist, Konstandeliasz eller Petersson spelar. Centralt ligger Onur Körhan och Victor Kristiansson bra till. Den sistnämnde spelade även han i a-laget mot HJK.

Anfallet ser även det starkt ut. Teddy Bergqvist som redan har ett lärlingskontrakt med Malmö och gjorde sin a-lagsdebut under försäsongen har nog en startplats i detta lag. Emin Karaman och Isak Redzic tävlar i så fall om den andra platsen. Om Max Olsson inte spelar med U17-laget är även han ett fint alternativ.

Djurgårdens IF är det som står mellan Malmö FF och en final.
– Vi ska försöka komma upp på den nivån vi kan spela på. Vi vill spela med mycket passningsspel och en glad anfallsfotboll. Djurgården är ett väldigt duktigt lag så det kommer att bli tufft. Men jag har stora förhoppningar, jag tror våra chanser är goda, säger Larsson.

Vägen till semifinalen
Första gruppspelet – Malmös siffror först
Lunds BK 2-0 (h)
IF Limhamn/Bunkeflo 1-2 (b)
Landskrona BoIS 5-0 (b)

Andra gruppspelet
Mjällby AIF 6-0 (h)
IFK Värnamo 2-2 (b)
IF Limhamn/Bunkeflo 9-0 (h)
Halmstads BK 6-0 (h)
Kalmar FF 1-0 (b)

Semifinal
Söndag 27 mars 18.00 mot Djurgårdens IF

Matcher: 8
Vinster: 6
Oavgjorda: 1
Förluster: 1
Målskillnad: 32-4
Bästa målskytt: Isak Redzic 7 mål
Håll ögonen på: Marko Johansson, målvakt, 1998. Oliver Stojanovic-Fredin, yttermittfältare, 1998. Teddy Bergqvist, anfallare, 1999.