Det är dags för de tre sista omgångarna av årets Superetta och striden runt samtliga streck är extremt hård. Falkenberg, Örebro och Sundsvall slåss om de två direktplatserna till Allsvenskan och jag tror att det slutar i just den ordningen. Giffarna får kvala. I botten av tabellen är Brage avskrivna sedan ett tag men sen ligger lagen på rad. ÖIS, Varberg, Värnamo, Jönköping och Landskrona BoIS har alla kniven på strupen. Botten är nästan ännu svårare att tippa men magkänslan är att Värnamo kravlar sig över strecket och byter plats med Jönköping, jag tror att Landskrona klarar sig. Här följer en genomgång av kommande omgång med kommentarer samt tipstecken för de resterande. Det här inlägget kommer att ”gå i repris” med viss redigering när vi vet hur matcherna slutat.

Omgång 28

Falkenberg – Varberg  1

Kommentar: Två lag i helt olika delar av tabellen. FFF toppar serien och blir stor favorit i denna match, BoIS är i stort poängbehov men här blir det för tufft. Saknar avstängda Sadè och Englund. Falkenberg saknar duktige målvakten Martler men ska klara detta ändå.

IFK Värnamo – Ängelholms FF 1

Värnamo slåss återigen för sitt liv på randen till nedflyttning medan ÄFF ligger ganska tryggt i mitten av tabellen och saknar avstängde Monday Samuel. Ett väldigt motiverat Värnamo måste vinna hemma om kontraktet ska räddas och här ger jag dem tipset mest på grund av motivationen och desperationen.

Assyriska – GIF Sundsvall 2

AFF blandar och ger men kan i sina bästa stunder slå vilket lag som helst, Giffarna har darrat förut och det här är en tuff uppgift. Att kvaliteten finns hos gästerna och att vinst nog är ett måste om man inte ska ”tvingas” spela kval gör att jag tror på gästerna. Tät match men jag går på en bortaseger.

Hammarby – Degerfors 1

Det blir en riktigt match, det vill säga, det blir publik på Nya Söderstadion då disciplinnämndens beslut om spel inför tomma läktare skjuts på framtiden. Det kan bli Degerfors fall och Hammarby kan spela avslappnat utan press. Degerfors är bra och självklart ytterst motiverade, något säger mig dock att det blir hemmaseger för Bajen.

Brage – Jönköping 1

Det sedan en tid avsågade Brage har i de senaste matcherna blivit aningen stabilare, här möter man ett motstånd i stort poängbehov men jag undrar om J-södra kan bemästra konstgräset, man saknar här Nanchoff(avstängd). Jag ger faktiskt Brage tipset vilket kan tyckas vågat men dom måste väl kunna vinna någon match till?

Landskrona – GAIS 1

GAIS på säker mark men hemmalaget BoIS har ställt till det för sig. Aningen struligt i hemmalaget där spelare och tränare inte varit helt eniga om inställningen. Måste tända till och vinna på hemmaplan. Motivationen avgör till skåningarnas fördel.

Örgryte – Örebro 2

Återigen två lag med allt att spela för, dock av olika anledningar. ÖIS jagar poäng för att nå kval, mer än så lär det inte bli då det skiljer sex poäng upp till säker mark. Saknar avstängde försvararen Azulay. ÖSK som såg väldigt stabila ut länge har visat svagare form vilket har öppnat upp toppstriden. Om ÖSK har gjort rätt saker under uppehållet ska det här vara tre poäng, om inte riskerar man att sätta sig i ett ytterst jobbigt läge inför de två avslutande rundorna.

 

Omgång 29

Degerfors – Falkenberg  X

Varberg – Assyriska        1

Östersund – Värnamo   X

GIF Sundsvall – IK Brage    1

Örebro – GAIS                 1

Örgryte – Ljungskile     1

Jönköping – Landskrona   X

 

Omgång 30

Värnamo – Örgryte      1

Ljungskile – Örebro     X

Falkenberg – Ängelholm  1

Assyriska – Degerfors  X

Brage – Varberg             X

Landskrona – GIF Sundsvall  X

GAIS – Jönköping        1