Det är dags att titta lite framåt och in i nästa omgång, den tionde, för samtliga lag. Kort genomgång och lite tankar kring matcherna och den tabell som nu ser ut att dras isär lite. Omgången är intressant och de levererade tipsen sticker väl inte ut speciellt mycket. Serien är, som alltid, väldigt jämn men jag har känslan av det kommer att splittras upp sakta men säkert, den här omgången har potential att bli en vägvisare till det. Tio omgångar in i en serie är avstängningar och skador något som alltid finns med i beräkningarna och där truppernas bredd blir allt tydligare.

 

Varberg – Värnamo

Det är svårt att tippa emot Varberg här, eller snarare svårt att tippa för Värnamo. Åkebys manskap har fått en tung start och motsvarar, dessvärre, det förväntningar många hade på laget innan säsongen. Senast åkte man på en förlust hemma mot GIF Sundsvall (0-1) och antalet inspelade poäng så långt är endast fem. Säga vad man vill, men jag tycker ändå att laget har möjligheter att vinna fler matcher än vad man gjort hittills, tunge centertanken Pär Cederkvist måste komma igång med målskyttet, mycket hänger på honom, en annan spelare som jag tycker har fina offensiva kvaliteter är Kozicka, han har inte heller riktigt kommit igång. Varberg parkerar på en placering mitt i tabellen och har fin chans att avancera lite med en seger här.

Tips: 3-1

GAIS – Assyriska

Det här är en match av hög dignitet med Superettan mått mätt. GAIS har inte riktigt fått det att lossna men ligger trots det i mitten dom med, Assyriska som inledde strålande har däremot visat lite svagare resultat senaste tiden(Brage 1-1 och 0-3 mot Landskrona BoIS. Det är två lite stukade lag som som möts och vikten av att snabbt hinna tillbaka till att bli ett vinnande lag är viktigt. Jag tror att hemmaplan avgör till GAIS fördel.

Tips 1-0

Landskrona – Brage

Två lag som inlett sämre än förväntat men ett BoIS som i alla fall visar upp sin styrka. Seger i Södertälje senast med 3-0 mot Assyriska vittnar om kvalitet. Aex Nilsson gjorde mål och det kanske innebär islossning för en spelare som har mycket hög kapacitet. Brages inledning är en besvikelse när man ser till antalet inspelade poäng, dock har laget spelmässigt tagit kliv och kommer närmare ett vinnande koncept. Nya lag tar tid att bygga och jag tror att Conny Karlsson snart är en vinnare igen med sitt gäng. Uppgiften för dalmasarna här blir dck för tuff, BoIS kliver in på övre halvan efter denna omgång.

Tips 2-0

Ängelholm – ÖIS

Två lag som just nu parkerar på en kvalplata ned till division ett. Det är en besvikelse för båda lagen och det är dags att börja vinna matcher, ÄFF upplevde en hektisk avslutning i den oavgjorda (2-2) matchen i Östersund där man kvitterade med tio minuter kvar att spela. Kanske var det en injektion som man kan dra nytta av här. ÖIS har inte alls fått till det fina spel och de fina resultat man visade upp under försäsongen och framför allt i Svenska Cupen. Det unga gänget från Göteborg upplever det bittra livet i Superettan och behöver kraft och energi från en seger, här har man chansen även om uppgiften är tuff.

Tips 1-2

GIF Sundsvall – Hammarby

Giffarna kommer från en seger borta mot Värnamo(1-0) och verkar vara i bra form. Den så viktige Ari Skulason är dock avstängd och saknas här. Johan Eklund är i bra form och ar fått igång målsyttet och Simon Helg var pigg i senaste matchen. Kan dessa två spelare ge före detta Bajen-tränaren Franzèn en seger han nog mer än gärna vill ha? Hammarby gjorde en svag insats senast och föll hemma mot Jönköping Södra(0-1). Fortsatt mixtrande med laget är att vänta här. Nik Ledgerwood tillbaka efter avstängning(och landslagsuppdrag). Hammarby ligger poängmässigt nära toppen men har inte övertygat. Uppgiften i norr blir inte lätt.

Tips 1-1

Degerfors – Ljungskile

Degerfors krigar till sig poäng både här och där och visar glimtar av fint spel. Man svajar dock rejält emellanåt och kan inte ses som något säkert kort. Stora Valla är ingen lätt arena att komma till och poängchansen god. LSK är en överraskning i positiv bemärkelse så här långt. Såg väldigt stabila ut mot Varberg senast(2-0) och har trots problemen utanför (och själva) planen visat bra form. Ska man haka på krävs seger, jag tror dock att det blir oavgjort.

Tips 1-1

Örebro – Östersund

Örebro har tagit täten och lär inte vilja släppa den ifrån sig. Har en bra och trygg defensiv som satt en fin grund för framgång. ÖFK kom verkligen in som en frisk fläkt i serien men har tappat lite fart senaste tiden. Skador och avstängningar har inte gjort det lättare och hrä väntar tufft motstånd. Kvaliteten finns men här räcker man nog inte till.

Tips

2-0

Jönköping Södra – Falkenberg

J-södra lär var fyllda av sjävförtroende i och med segern på Söderstadion senast(1-0) och här väntar ett motstånd som har bra form, J-Södra får här tillbaka den offensivt viktiga Kangaskolkka. FFF har inlett strålande och sticker ut som den största positiva överraskningen så här långt. Den senaste skalpen, 4-1 mot GAIS, har med all säkerhet gett ytterligare självförtroende till laget. Mycket god chans till seger.

Tips 1-2

 

@MagnusOsterberg