Var på Stadshagen med kollega Petersson och såg Djurgården slå Degerfors med 2-0 och det är väl inte allt för mycket att säga om det, ingen riktig sparring från motståndarna från superettan, långt i från hundraprocentigt från Djurgården men helt okej. Men små guldkorn för de som tycker om blårandigt fanns det ju ändå.

Mark Mayambela har redan visat kvaliteter och ännu mer av det mot ”Degen”. Djurgårdens provspelare imponerade, han blandar enkelt och svårt på ett smakfullt sätt.

Förmågan att ”göra det oväntade” hör man ju till leda om spelare, men om man vill sammanfatta just den grejen i en kort youtubevideo så var det guldläge i andra halvlek, när Mayambela istället för att knacka tillbaka felvänd klackskarvade sig förbi försvarare i rygg och frispelade Erton. Två motståndare bara försvann och plötsligt var det gata framåt. Såg ut som en kontring utan att det ursprungligen var någon kontring, typ.

Riktigt skön vänsterdoja har han, högerdojan fick man dock inte se mycket av. Den tycks han faktiskt helst inte vilja använda alls (ett par tre gånger hade han skottläge med högern men avvaktade och lade på vänstern istället) men nu lirar han ju vänsterkant så det funkar ju ändå.

Eftersom man tagit in honom på ett längre provspel så lär man ju från djurgårdshåll tro sig ha råd med en affär, och han tycks vilja komma till allsvenskan också. Så vad väntar man på? Ja, Djurgårdens sportchef Bosse Andersson deklarerade i veckan att den sköra klubbekonomin kanske kan få sig en till törn om Fifa/Uefa får för sig att dela ut något spel med tomma läktare-straff för Union Berlin-händelsen. Men jag undrar jag, ska det verkligen kunna stjälpa en affär? Nej det tror jag inte, och det finns flera skäl till det.

Skäl som jag inte kan nämna här, även om jag gärna hade knutit ihop Mayambela-säcken på en gång. Men det får stanna vid nåt rebus-aktigt: Hade nämligen ett härligt samtal med en smågaIen, pratglad och pengastinn göteborgare och fotbollsprofil tidigare i dag – och se, det kommer faktiskt (vi är ju bra på sådana kopplingar här på FD) landa i en artikel om Djurgården (och pengar).

Håll utkik! Typ kl 06.02 måndag morgon ligger den ute.