Augustinsson
Igår 21:00

PÅ FD: Lillebror Augustinsson nära Dif-comeback – ”Har ingen handbroms”

STOCKHOLM. Djurgården besegrade Halmstad med 2-0 i U21-slutspelet och den tidigare långtidsskadade Jonathan Augustinsson spelade 45 minuter. Nu hoppas vänsterbacken på allsvenskt spel. - Det är det vi siktar på, säger han till FotbollDirekt.se.  Ludwig Augustinssons lillebror Jonathan Augustinsson värvades till Djurgården inför den här säsongen, men vänsterbacken åkte oturligt på en långtidsskada och har inte spelat en enda allsvensk match för Stockholmslaget. I kvällens U21-fight mot Halmstad spelade han 45 minuter, något som var bestämt på förhand. Djurgården vann med 2-0 och efteråt var 20-åringen belåten. - Jag har kört på fullt ett par veckor. Jag har ju varit borta ett bra tag så vi stegrar matchningen. Nästa match kanske jag spelar 60-70 minuter. Allt känns bra, men vi skyndar försiktigt, säger han till FotbollDirekt.se. Kommer du hinna vara aktuell för allsvenskt spel innan säsongen är slut? - Absolut, det tror jag. Har du fått något datum när du kan tänkas spela i allsvenskan? - Nej, först ska jag spela mina U21-matcher och sedan får vi se efter det. Det hade varit väldigt skönt att göra allsvensk debut för Djurgården och det är något som vi siktar på. När du spelar 45 minuter som i dag, kan du ta ut…

erton
Igår 20:23

PÅ FD: Stjärnan kollade in Djurgården – här dyker han upp igen

Erton Fejzullahu var i afton tillbaka på Stockholms stadion. Dif:s ex-stjärna satt i publiken och följde Djurgårdens U21-möte mot Halmstad. HÄR bild tagen av FD på Kinaproffset. Han håller fortfarande kontakten med Djurgården. Fint besök i kväll när Erton Fejzuallahu dök upp på Stockholms stadion. Dalian Transcendence-proffset fick se Dif slå Halmstad på Stockholms stadion och ta ett stort steg mot finalspel i allsvenska U21, seger 2-0. Erton, som tidigare i år skrev på för sin andra kinesiska klubb, var ju aktuell för Djurgården tidigare i år men där en övergång gick om intet sedan stjärnan inte fick igenom sina lönekrav. När FD:s utsände ber honom kommentera sitt Dif-besök under tisdagskvällen så avböjer han en intervju. Fejzuallahu kom mellan åren 2012-2014 upp i 23 mål för stockholmarna. 28-åringen har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Anfallarens situation i sin nya klubb är dock tuff och han har bara gjort ett enda mål så här långt. HÄR bild från FotbollDirekts Instagram på stjärnan tillbaka i Sverige när han alltså i kväll tog chansen att titta på Djurgården under en minisemester.

Jawo
Igår 19:53

Dif-seger på Stadion – hakar på Hammarby i tabellen

Djurgården slog till med 3-1 mot IFK Norrköping i går kväll. Från mörka derbyrubriker till seger mot mästarna. I kväll vardag med mot Halmstad i U21 – och en stor mängd a-namn i jakten på slutspel. FD BEVAKAR DJURGÅRDEN LIVE … ...

lewicki2
Igår 19:24

Allsvenska stjärnans besvikelse: ”Tråkigt så klart”

Oscar Lewicki har fått nöta bänk i Malmö FF och nu petas han även från Janne Anderssons VM-kvaltrupp. - Tråkigt så klart, men det är bara att fortsätta att kämpa, konstaterar han för Sydsvenskan.  När Sverige tog sig till EM i playoff-rysaren mot Danmark i november förra året var Oscar Lewicki en av de bästa spelarna. MFF-spelaren kallades "den nya Stefan Schwartz" och han såg ut som given i landslaget. Men efter att ha fått sporadiskt med speltid i MFF mot slutet valde Janne Andersson att peta Lewicki i sin nya VM-kvaltrupp som han tog ut tidigare under dagen. - Jag pratade med Janne Andersson redan på måndagen, så den uteblivna uttagningen kom inte som en överraskning, säger Lewicki till Sydsvenskan och fortsätter: - Tråkigt så klart, men det är bara att fortsätta att kämpa. Det är som det är. Mittfältaren har gått från att vara självklar på MFF:s centrala fält till att vara backup till Enoch Kofi Adu och Anders Christiansen, men det är inget som han heller grämer sig över. - Jag har faktiskt inte funderat så mycket kring det heller. Jag är inte den personen som går omkring och tänker på fotboll hela tiden, säger Lewicki.

Aly Keita
Igår 15:56

Beslut i dag: matchresultatet ändrat – från 3-0 till 1-1

Efter publikskandalen på Stadsparksvallen tilldömdes Östersund en 3–0-seger mot Jönköpings Södra. Nu ändrar besvärsnämnden beslutet och slutresultat blir i stället 1–1. Den 15 augusti avbröts matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund av att en 17-årig åskådare stormade planen och gav sig på Östersunds målvakt Aly Keita. Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd dömde efteråt en 3–0 till Östersund ”Disciplinnämnden konstaterar att angriparen enligt matchdelegatens rapport kom från läktaren på kortsidan som delades mellan gästerna och inbjudna ungdomar från Jönköping. Östersund har som det får förstås i sitt ingivna material gjort gällande att läktaren varit delad i två skilda sektioner med en avspärrad säkerhetszon emellan, samt att angriparen kom från hemmalagets sektion. Bildmaterial från matchen styrker vad Östersund anfört i denna del. Angriparen har således kommit från en sektion för hemmasupportrar för vilka Jönköping som arrangerande lag haft ansvar för. Det innebär att angriparen ska presumeras vara en supporter till Jönköping för vilken klubben är ansvarig”, skrev nämnden i sin dom. Men i dag kom ett nytt besked. Svenska Fotbollförbundets besvärsnämnd ändrar nämligen beslutet till att ställningen som var när incidenten inträffade, 1–1, ska stå som det definitiva slutresultatet.