Kingsley Sarfo har anlänt. Johan Dahlin likaså. Nabil Bahoui ryktas klar vilken dag som helst.

Daniel Andersson bygger om. Och tro fan det med spelare som Eikrem, Berget, Yotun, Wiland och Carvalho på väg bort med utgående kontrakt. Det är väl ingen jätteförvåning om även Anton Tinnerholm, Erdal Rakip, Pa Konate och kanske även Oscar Lewicki försvinner.

Markus Rosenberg? Huva.

Vad finns det mer att plocka av där ute då? Spelare som åtminstone borde vara på någon form av transfertapet för MFF:

Nabil Bahoui, Hamburg
– Ryktas välja MFF framför AIK när han nu trots allt verkar vilja hem till Sverige. Jag har alltid gillat ”Nabbe”, dels som spelare men också för hans personlighet. Vid sidan en profil som inte är det minsta tillgjord, på planen en genombrottsstark ytter som kan utgå från båda kanterna och har ett magnifikt skott.

Kasper Kusk, FC Köpenhamn
– Kvällsposten skrev om det för ett tag sen, innan Kingsley Sarfo var klar. Före detta dansk landslagsman, vilket vittnar om någonting.

Simon Gustafsson, Feyenoord
– Malmö sas vara sugna innan det blev Holland och bänken. En oerhört skicklig mittfältare som med allsvenska mått mätt är en absolut toppspelare. Får han plats på ett mittfält som redan hyser Kingsley Sarfo och Anders Christiansen? Tvek.

Emir Kujovic, Gent
– Var grym under tiden i Norrköping och hade ett fantastiskt målfacit där. En anfallare som påminner en del om Isaac Kiese Thelin som var väldigt nyttig för MFF första rundan i Champions League. Kujovic är en spelare som det går att bara slänga upp bollen på, han är en mästare på att låsa fast den och låta laget vila. En Jeremejeff 2.0.

Jimmy Durmaz, Toulouse
– Förre MFF:aren och landslagsmannen har ryktats bort från Toulouse men lär väl ha bud från annat håll. Durmaz och Nabbe på varsin kant… kan bli åka av i offensiven.

Ola Toivonen, Toulouse
– Har sagt att han inte är speciellt sugen på konstgrässvenskan och samtidigt tisslas och tasslas det i fransk press om att Toulouse vill bli av med honom. Stort NFL-intresse och med tanke på insatsen mot Frankrike i VM-kvalet kanske det öppnats nån kicker-lucka ”over there”. Skämt åsido, Toivonen vore en supervärvning och en spelare, och spelartyp, som hade passat som handen i handsken i MFF. Speciellt om Markus Rosenberg lägger av och någon måste fortsätta hålla dryghetsfanan åtminstone på halvstång.

Gemensamt för ovanstående? Offensiva spelare. Med Carvalho på skadelistan och Bengtsson som ett ständigt frågetecken så är inte bredden den största även om Oscar Lewicki kan flyttas ner om det behövs. Tycker i ärlighetens namn inte att firma Brorsson-Nielsen har visat att de har vad som krävs för att leda MFF till Champions League och där bakom undrar man om Dennis Hadzikadunic är redo. Safari är förstås vass men honom vill man helst ha till vänster.

Så: vad har vi på mittbackspositionen i form av svenskar utomlands?

Mikael Antonsson på ettårskontrakt?

Mattias Andersson på lån från Juventus?

Joel Ekstrand, Mikael Dyrestam, Marcus Nilsson med flera är väl spelare som jag har svårt att se gå in och förstärka.

Egentligen är väl Antonsson den enda mittbacken som är möjlig att få hem som faktiskt direkt hade stärkt MFF:s backlinje med massor av Europa- och landslagsrutin. Frågan är om MFF, och han, vill satsa så ”kortsiktigt”? Jag tror vilket som det hade varit en kanonvärvning.