Lyssnade på podcasten ”Uppsnack med Jonas & Sladjan” där den allt som oftast suveräne Jonas Dahlquist bjuder på en intressent grej kring Hammarby och nye tränaren Jakob Michelsen.

Här har vi Dahlquists ord rakt upp och ner:
” ‘Mini-Mourinho’. Vad är det för ett smeknamn?Jag har hört. Nu kommer jag med rykten här, från en källa. Att man har fått ha lite möten i Hammarby för de tycker inte att spelet har suttit tillräckligt bra än så länge. Och att det inte har varit så tydligt. Och det bådar väl inte så gott va?”

Det är väl ungefär vad man kunnat tyda från Hammarbys spel hittills. Att det inte suttit speciellt bra, att Hamads briljans räddat dem i vissa matcher och ja, det har bara inte känts som att man är på rätt väg.

Dahlqvist fortsätter med ett resonemang kring sitt eget rykte:
”Exakt vad som sades där har jag ju inte den blekaste aning om eftersom att jag heller inte verkligen, verkligen kan bekräfta att det har varit ett sånt här möte. Är det krisrubrik då? Man kan väl se det såhär också: tänk att ha en spelartrupp som är så engagerad flera veckor innan säsongen börjar, och istället för att bara skita i det, och spela och sen börja gnälla så går de istället ihop och säger ‘nej, hur ska vi göra det här nu?’ Kan man säga att det är en styrka?”

Det påminner lite om när Malmö hade det kämpigt i den allsvenska inledningen förra året och spelarna tog ett snack om vad som borde ändras. Det ändrades, MFF började vinna och ja, resten kan ni.

Jag tycker nog som det Dahlqvist är inne på, det vill säga att om spelarna redan nu tar tag i det så är det betydligt mer positivt än att man låter det rulla på och sen bara ”lägger över det” på tränaren. Å andra sidan får jag en känsla av att det inte riktigt är helt hundra i Hammarby just nu. Ingen sportchef, lite chansvärvningar, en tränare som kanske inte fått igenom sin idé och pondus hundraprocentigt, många frågetecken i spelartruppen. Och allt detta en säsong då Hammarby ska ”ta nästa”. Det skulle de göra redan i fjol så nu känns det på något sätt ännu viktigare, om man vill känna förtroende och tålamod från läktarplats. Så oavsett om Dahlquists källa har rätt eller inte så måste jag ställa mig frågande till vad Hammarby håller på med och om det är rätt väg att gå för att utmana om Europa-platser.

Hamad är egentligen den enda klockrena klassvärvningen och som Erik Edman är inne på här så finns det lite tveksamheter kring hur truppen är formad sett till hur spelarna fungerar ihop på planen. Bra en för en, visst, men som helhet så känns det som att det är för många som kommer flyta med och vara bra i medgång och för få som i dagsläget är spelare som drar en klubb, lyfter lagkamrater till en högre nivå och så vidare.

Hammarbys tre första matcher är riktigt, riktigt tuffa och det gäller att Michelsens mannar är med på tårna från start för annars kan det börja gnällas rätt tidigt. Och mer tvivel är knappast vad den truppen och klubben behöver.