Salou. Solen gjorde jobbet bra igår och det var nog lägrets varmaste dag så här långt. Hammarby tränade lätt igår på morgonen och hade under eftermiddagen teorigenomgång samt analyserade matchen mot Östersund.  

Östersund tränade parallellt på en plan bredvid, dock ett betydligt längre träningspass än Hammarby. Det var påtagligt att ÖFK:arna tycker att livet är ganska bra just nu, det finns liksom ingenting att klaga på. Östersund flyttar snart till Barcelona där man spela match mot spanskt motstånd på torsdag för att sedan avsluta lägret och resa hem på fredagen.

***

Cambrils Park Resort, så heter anläggningen där bland annat Hammarby och Östersund bor under sin vistelse här och det är en imponerande anläggning. Hotellområdet är enormt stort och påminner mer om en liten by än ett hotell. Det finns allt man kan tänka sig på den anläggningen och det är nog inte någon större risk att spelare eller ledare drabbas av den tristess som vistelser på ett hotell annars kan ge. Ett lysande val av de som väljer att bo där.

***

Jag har idag intervjuat Östersunds tränare Graham Potter, ett intressant samtal som kommer att finnas för läsning inom en dag eller två. En mycket intressant tränare som dessutom ger ett sympatiskt intryck och som har en väldigt spännande ledarstil.

Hammarbys Imad KhaliliI och Tim Markström har jag också pratat med idag, även dessa intervjuer är även under produktion. Två intressanta människor med bra saker att säga.

***

Helsingborgs IF anländer nu till Salou liksom Halmstad BK och det ska bli spännande att se hur dessa klubbar ser ut inför säsongen. Henrik Larssons Helsingborg har det ju tungt med ekonomiskt, men trots det har man ändå en trupp som känns ganska spännande. Larsson har återförenat bröder Wede  igen och även hämtat in två intressanta forwards, Linus Hallenius och Matthew Rusike. Luckan efter Pär Hansson ska fyllas, men även där känns det som att man har tagit kloka beslut.

***

Den isländska landslagstrion, Kristinsson, Saevarsson och Smarason anslöt till lägret igår. Nanne Bergstrand sa direkt efter matchen mot Östersund att han räknade med att alla tre skulle vara tillgängliga för spel imorgon mot Halmstad BK. Med det sagt kan man utgå ifrån att det blir minst tre nya namn in i startelvan och säkerligen fler än så?

***

De stora ligorna stängde igen transferfönstret inatt, och det blev inte någon allsvensk klubb åkte på någon ”oväntad” försäljning i sista stund. En mer total genomgång av transferfönstret får vi göra vid ett senare tillfälle när det är stängt överallt.

***

Idag blir det fortsatt fokus på intervjuer och även på onsdagens match Hammarby – Halmstad.