24 juni

Tre minuter räckte – MFF-talangen målade igen

Teddy Bergqvist hoppade in för Varberg mot Gais i 78:e minuten. Tre minuter senare hade den utlånade MFF-anfallaren kvitterat till 2-2, vilket också blev slutresultatet. Förra sommaren lånades Teddy Bergqvist ut till Åtvidaberg från Malmö. Sejouren blev dock inte jättelyckad. Anfallaren gjorde inte ett enda mål och Åtvidaberg, som 2015 spelade i allsvenskan, åkte ner i division 1. Nu är 19-åringen på lån i Varberg. Under söndagen slog han till med sitt tredje mål för säsongen då han i 81:a minuten kvitterade till 2-2 hemma mot Gais, vilket också blev slutresultatet. LÄS: MEN HÄR ÄR TALANGEN SOM KAN FÖRSVINNA FRÅN MALMÖ  Bergqvist hoppade in i 78:e minuten och behövde alltså bara tre minuter på sig för att näta. Gais tog ledningen i 66:e minuten genom Edin Hamidovic, men bara minuten senare kvitterade Hallandslaget då Albert Ejupi prickade in 1-1. Kort senare återtog Gais ledningen genom Jesper Westermark innan alltså Bergqvist kvitterade till 2-2. Varberg ligger tredje sist i superettan med sina 12 poäng på 14 matcher. Gais är tabellåtta med 18 inspelade pinnar.

9 juni

Schism i Superettan – ilsken lagkapten bryter: ”Ren smutskastning”

Varbergs lagkapten Gabriel Altemark Vanneryr, 32, lämnar klubben med omedelbar verkan. Anledningen är en schism med ledningen. "En försvårande omständighet är också de uttalanden i HN sportchefen Kujtim Bala gör, vilket för mig är en ren smutskastning som saknar relevans", skriver han till Hallands Nyheter. Varbergs Bois och dess lagkapten går skilda vägar. Och det är inte som vänner... Gabriel Altemark Vanneryr petades mot Halmstad och valde enligt sportchefen Kutjim Bala att sitta i badtofflor på bänken och värma upp på B-planen. - Är man på bänken ska man vara precis lika mycket förberedd som alla andra, man ska ha skorna knutna och benskydden på plats. Den känslan förmedlade inte " Gabbe" och vi accepterar inte det från någon, säger Bala till Hallands Nyheter. - Vi har ett förhållningssätt mot varandra och utåt, framför allt hur vi förmedlar lagkänslan. Vi ska alltid sätta klubben och laget i fokus, fortsätter han. Den versionen delas inte av Altemark Vanneryr som ger svar på tal i ett skriftligt svar till tidningen. "Jag kan konstatera att ansvarig tränare Joakim Persson och jag inte har något förtroende för varandra, vilket gör det omöjligt för mig att under nuvarande omständigheter spela i klubben", skriver han, och…

2 juni

Glödhet i Hallandsderbyt – japanen med äkta hattrick

Kosuke Kinoshita hade stor show i Hallandsderbyt mellan Varberg och Halmstad. Japanen slog till med ett äkta hattrick för gästerna i den första halvleken och HBK vann till sist med 3-2. Halmstad har fått upp ångan i årets superetta. Fjolårets allsvenska nästjumbo är nu uppe på 20 poäng, bara tre pinnar bakom serieledande Falkenberg och en bakom trean AFC Eskilstuna som innehar kvalplatsen. För under lördagen vann HBK med 3-2 borta mot Varberg i Hallandsderbyt. Japanen Kosuke Kinoshita slog till med ett äkta hattrick i den första halvleken. Efter paus reducerade Varberg två gånger om, men närmare än så kom inte hemmalaget och HBK vann med 3-2. Varberg ligger på negativ kvalplats med 10 poäng efter elva matcher.

25 maj

Gjorde mål igen – MFF:aren har fått upp ångan

Teddy Bergqvist gjorde återigen mål för Varberg under fredagskvällen. Det räckte dock inte för poäng borta mot Falkenberg i Hallandsderbyt. Hemmalaget vann med 3-2, men för utlånade MFF-talangen var detta andra målet senaste tre matcherna. Det var borta mot AFC Eskilstuna för två omgångar sedan som Teddy Bergqvist gjorde sitt första mål i superettan för Varberg. 2-2-baljan räckte då till en poäng för hallänningarna. I förra omgången förlorade Varberg med 2-1 hemma mot Öster och tungt på nytt för laget som föll borta mot Falkenberg i Hallandsderbyt under fredagskvällen med 3-2. MFF-talangen Bergqvist, som i fjol var utlånad till Åtvidaberg, nätade på nytt för Varberg då han kvitterade till 1-1 i den första halvleken. Gästerna tog också ledningen precis före halvtidsvilan genom Albert Ejupi, men med 20 minuter kvar kvitterade Falkenberg och i den 85:e prickade Erik Pärsson in segermålet för Falkenberg som därmed är tabelltvåa i superettan efter nio omgångar. Varberg ligger på elfteplats med två poäng ner till negativ kvalplats.

12 maj

MFF-talangens efterlängtade fullträff – satte stopp för AFC

Teddy Bergqvist är utlånad från Malmö till Varberg. I bortamötet med formstarka AFC Eskilstuna kvitterade anfallaren till 2-2, vilket också blev slutresultatet. Redan 2016 debuterade Teddy Bergqvist i allsvenskan för Malmö FF. I fjol fick han hoppa in i Champions League-kvalet mot Vardar innan anfallaren lånades ut till Åtvidaberg i juli. Efter ett halvår i Östgötaklubben, som åkte ur superettan, återvände Bergqvist till MFF - men bara tillfälligt. I vintras blev det klart att 19-åringen lånas ut till Varberg hela 2018. Under lördagen slog talangen till med sitt första ligamål för hallänningarna, detta i bortamötet mot fjolårets allsvenska lag AFC Eskilstuna som öppnat superettan starkt. Bergqvist fanns med från start och med dryga 20 minuter kvar att spela satte Malmöpågen 2-2, vilket också blev slutresultatet. Varberg har tio poäng efter sju matcher och ligger sexa i tabellen. AFC Eskilstuna är tvåa med sina 14 pinnar.

5 maj

AVSLÖJAR: Tokhyllades som MFF-material – allsvenska klubbarna som tittar på superettanfyndet

Tuff situation för superettanklubben Varbergs BoIS - men en ljusglimt i nyförvärvet Albert Ejupi. Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se så följs nu Varbergs mittfältare av flera allsvenska klubbar - Dalkurd, Trelleborg och Kalmar FF bland dessa.  Varbergs BoIS har det tufft ekonomiskt. I går gick BoIS ut med att man behöver få in sammanlagt 3,8 miljoner kronor innan årets slut - 2,5 miljoner till den 31 augusti och ytterligare 1,3 miljoner till nyår. Även sportsligt har det gått halvknackigt. En elfteplats i blev det i fjol, och man ligger just nu på samma plats i årets tabell efter fem spelade matcher (två segrar, tre förluster). Men en ljusglimt finns i nyförvärvet Albert Ejupi - en spelare som tagit en längre väg till eliten. 25-årige Ejupi hade sex säsonger bakom sig i division 1 (Kristianstad och Mjällby) innan han i vintras skrev på för Varberg. Då handplockad av sin tidigare tränare i Kristianstad, förre MFF- och Blåvittmittfältaren Joakim Persson. Och det råder ingen tvekan om att Persson håller Ejupi högt - när han i december intervjuades av 24kristianstad.se om sitt nyförvärv sade han så här: "Sätter du in Albert (Ejupi) bland Malmö FF:s tio bästa spelare så hade han inte gjort bort sig. Sen…