22 april

Trelleborg fortsatt segerlöst – tungt för fjolårets allsvenska jumbo

Trelleborg slutade toksist i fjolårets allsvenska. Starten i superettan har heller inte inletts något vidare. TFF fortsatt segerlöst, detta efter 0-0 borta mot Västerås i dag.  För första gången sedan 2011 spelade Trelleborg i fjol i allsvenskan, men sejouren blev ettårig. TFF blev jumbo och spelar nu åter i superettan. Återkomsten till landets näst högsta serie har dock inte inletts strålande. TFF har ännu inte vunnit någon av sina fyra matcher i årets superetta. Inför dagens bortamatch mot Västerås hade skåningarna kryssat i två matcher och förlorat en. Nu blev det återigen oavgjort. Trots en händelserik drabbning med många målchanser slutade mötet i Västerås 0-0. VSK, som i fjol spelade i division 1, har fem poäng på fyra matcher.

16 april

Örgryte tvåa i superettan – tungt för Trelleborg

Örgryte ny tvåa i superettan efter gårdagens 2-0-seger hemma mot Frej. Samtidigt går det tungt för fjolårets allsvenska lag Trelleborg. I går kom skåningarna undan med blotta förskräckelsen hemma mot Norrby och räddade 1-1 i 89:e minuten. Trelleborgs återkomst till superettan har inte inletts på något bra sätt. Fjolårets allsvenska lag har bara två poäng på tre matcher. I går kväll såg det ut att bli förlust hemma mot Norrby, men i 89:e minuten kvitterade Zoran Jovanovic och räddade kryss för skåningarna. Desto roligare var det för Örgryte som hemmavann mot Frej. Två sena mål av Alexander Bernhardsson och Gustav Ludwigson gör att Göteborgslaget nu ligger tvåa i superettan - bara två pinnar efter Varberg som plockat maximala nio poäng.

8 mars

”Revanschen” efter Djurgården – Ishizaki i fokus

Elfsborg åkte ut Svenska cupen förra helgen efter förlust borta mot Djurgården. Under fredagen kom en liten tröst då Stefan Ishizaki prickade in 2-1 till boråsarna på stopptid i en träningsmatch mot Trelleborg. Mot Djurgården i söndags var Elfsborg piskat att vinna för att gå vidare till Svenska cupens kvartsfinal. Trots ledning med 1-0 blev det inga poäng då Djurgården genom Dzenis Kozica prickade in 3-2 på stopptid. Under fredagen spelade Elfsborg i stället träningsmatch mot Trelleborg, som åkte ur allsvenskan i höstas. Den här gången var det boråsarnas tur att sätta segermålet när klockan passerat 90 minuter, detta då Stefan Ishizaki satte 2-1 i 91:a minuten. Samme Ishizaki spelade även fram Per Frick till dennes 1-0-mål i den första halvleken.

5 februari

Ger grönt ljus till miljonförslaget – ”Framtiden ljus för TFF”

Trelleborg går mot en storsatsning, Mellby Gård vill pumpa in 50 miljoner i ett investeringsbolag utöver sin vanliga sponsring. Nu har TFF:s medlemmar gett sitt godkännande till förslaget. – Jag ser med stor tillförsikt på klubbens framtid, säger Johan Andersson, vd i Mellby Gård till egna hemsidan. I förra veckan kom det spännande uppgifter kring Trelleborg - Johan Andersson, vd i Mellby Gård, meddelade att bolaget nu vill pumpa in 50 miljoner kr över ett spann mellan fem till tio år för att verkligen cementera TFF som ett allsvenskt lag. Nu har förslaget även klubbats igenom av medlemmarna, det skriver TFF på sin officiella hemsida. Det betyder att allt nu är krattat och klart inför att kunna bilda ett investeringsbolag tillsammans med Mellby Gård. Det innebär alltså en satsning som saknar motstycke i TFF:s historia. Det stora målet blir att etablera klubben på den övre halvan i allsvenskan. – Det känns otroligt roligt att nu kunna komma igång med satsningen som dels ska bidra till att öka möjligheten för Trelleborgs FF att långsiktigt konkurrera inom elitfotbollen men också till att skapa förutsättningar för klubben att över tid kunna bygga upp ett eget kapital vilket kommer att gynna hela föreningen och de satsningar vi gör…

25 januari

Från Trelleborg till Roma – det är verklighet för Voelkerling Persson

Trelleborg FF säljer vidare sin adept Joel Voelkerling Persson. Den italienska toppklubben Roma har registrerat honom. Trelleborgs FF har tidigare bekräftat att supertalangen Joel Voelkerling Persson fått tillåtelse att visa upp sig för Roma. Nu har 16-åringen övertygat storklubben så pass att det nu står klart att de vill gå vidare med honom. Något Serie A själva bekräftar ikväll på sin officiella hemsida. En registrering av Voelkerling Perssons kontrakt ska vara genomförd. Den italienska sajten Il Romanista fyller på med uppgifter kring att anfallaren kommer att inleda sin karriär i Rom-laget genom att börja så smått i U17-laget för att sedan flyttas upp till Primavera-laget till nästa säsong.

24 januari

Alexander Blomqvist följer inte med till Superettan – skriver på för succégäng

Alexander Blomqvist väljer att lämna Trelleborgs FF för att skriva på för Gif Sundsvall. Detta meddelade i dag TFF på sin officiella hemsida. – Vi önskar Alexander varmt lycka till i GIF Sundsvall, säger TFF:s manager Peter Swärdh till klubbens hemsidan. Alexander Blomqvist kom till Trelleborg i januari 2016. Nu väljer han att inte följa med klubben ner i Superettan. Gif Sundsvall blir istället ny arbetsgivare för mittbacken. – Alexander har varit med på Trelleborgs FF:s resa till att etablera sig i elitfotbollen och han har varit en väldigt god ambassadör för klubben. Samtidigt har Alexander hela tiden varit öppen och rak med sina ambitioner om att spela i högsta ligan. Vi önskar Alexander varmt lycka till i GIF Sundsvall, säger TFF:s manager Peter Swärdh till klubbens hemsidan.