15 augusti

Efter sejour i udda fotbollslandet – nu återvänder han

Syrianska värvar på målvaktssidan - nu står det klart att tidigare SFC-keepern Dejan Garaca återvänder till klubben, efter en sejour i Litauen. Syrianska meddelar på sin hemsida att man värvat in Dejan Garaca. Den 26-årige målvakten var i SFC mellan 2012 och 2016 - nu återvänder han efter en sejour i litauiska Utenis Utena. Syrianska har velat förstärka på målvaktssidan efter att Hampus Elgan skadat sig och missar resten av säsongen. – Dejan kom till Syrianska för att hålla igång till en början för att han var klubblös, men eftersom Hampus bröt båtbenet i armen så är vi jättenöjda med att presentera Dejan. Han tillför rutin med sina ledaregenskaper på och utanför plan, säger Syrianskas vice ordförande Daniel Hadodo till klubbens hemsida. Garaca har en bakgrund i Malmö FF, där han debuterade allsvenskt 2010. Det har blivit 15 allsvenska matcher och 58 matcher i superettan med Syrianska. Kontraktet gäller säsongen ut.

3 augusti

Bekräftar: Talangen lämnar HIF permanent

Moustafa Zeidan lämnar Helsingborgs IF för Syrianska - det bekräftar nu HIF. – Jag önskar laget all lycka och hoppas att de tar tillbaka HIF där klubben hör hemma, i allsvenskan, säger Zeidan till HIF:s hemsida. Moustafa Zeidan gjorde två allsvenska matcher i fjol för HIF, men i år i superettan har det bara blivit ett inhopp för den u-landslagsmeriterade 19-åringen. Nu lämnar han för Syrianska. FotbollDirekt skrev i förrgår om den stundande övergången, och att det handlade om en permanent sådan - inte en utlåning. Något HIF nu bekräftar på sin hemsida. – Jag vill tacka alla spelare, ledare, fans och alla andra i och runt HIF för de 1,5 åren jag varit här. Det är klart att jag hade önskat att det fungerade bättre för mig här men det betyder inte att våra vägar inte kommer att mötas senare i framtiden. Jag önskar laget all lycka och hoppas att de tar tillbaka HIF där klubben hör hemma, i allsvenskan. Stort lycka till, säger Moustafa Zeidan. HIF:s huvudtränare Per-Ola Ljung om övergången: – Zeidan befann sig i en situation där han inte fick mycket speltid då konkurrensen på hans positioner är tuff. Han behöver speltid och vi lyssnade på hans…

1 augusti

Guldhjälte med Djurgården och MFF – vilken chans han får

Den tidigare Djurgården och Malmö-spelaren Louay Chanko blir assisterande tränare i turkiska Eskisehirspor. Det avslöjade Svenskafans under tisdagskvällen.  – ”Lollo” fick två erbjudanden från svenskt håll, men Eskisehirspor var långt före, berättar hans bror och rådgivare Fabio Chanko för sajten.   Louay Chanko har bland annat spelat för Djurgården, Malmö FF, AEK Aten, Hammarby och Syrianska. Den tidigare mittfältaren har två SM-guld med Djurgården och Malmö samt en Svenska cupen-titel med Djurgården. Inför den kommande säsongen anslutar Louay Chanko som assisterande tränare till den turkiska klubben som förra året slutade på tredjeplats i andraligan. Där blir han bland annat tränare för Erkan Zengin. Sergen Yalcin är ny huvudtränare för klubben. – De har förutsättningarna att gå upp i högsta ligan och etablera sig där. Tränarkarriären har börjat för Louay och han trivs bra. Han har fått en bra uppfattning av laget och av staden. Vi får se vad det leder någonstans, berättar hans bror och rådgivare Fabio Chanko till Svenskfans.com. Hur fick han jobbet? – ”Lollo” fick två erbjudanden från svenskt håll, men Eskisehirspor var långt före. De har haft kontakt med "Lollo" i tre månader och fått en riktigt bra bild av honom. Erkan rekommenderade honom starkt. Lollo kände att han…

25 juli

AIK lånar ut talang på nytt – byter superettanklubb

AIK lånade under våren ut talangen Rickson Mansiamina till Gais. Nu lånas Mansiamina ut på nytt - till Syrianska. – Det är en talang som vi ska försöka ta hand om, säger Ercan Bisse i Syrianskas sportkommitté till klubbens hemsida. Rickson Mansiamina lånades under våren ut till Gais, och han gjorde sju matcher (tre från start) i grönsvart tröja. Nu lånas 20-årige Mansiamina ut igen, till en annan superettanklubb. Syrianska meddelar på sin hemsida att man tar in Mansiamina för säsongen ut. – Vi har följt Rickson under hela säsongen och har velat få in honom i truppen. Det är en talang som vi ska försöka ta hand om och förhoppningsvis kan han bidra till laget genom sina offensiva kvalitéer, säger Ercan Bisse i SFC:s sportkommitté till klubbens hemsida.

9 juli

Ryktades till Bajen – nu är han klar för dansk klubb

Syrianskas vänsterback Victor Wernersson har varit en av superettans mest hyllade spelare. 22-åringen har kopplats ihop med bland andra Hammarby och J-Södra - nu blir det istället Danmark.  Syrianska meddelar på sin hemsida att Victor Wernersson lämnar för Vejle i danska andradivisionen. Wernersson, som kom till Syrianska 2014, hade ett kontrakt som gick ut efter den här säsongen. Nu lämnar han för Danmark. Vejle, som föregående säsong hade Andreas Alm som tränare, har skrivit kontrakt till och med 2020 med Wernersson. Vänsterbacken som har en bakgrund i Malmö FF, har annars vid flera tillfällen ryktats till allsvenskan. Hammarby och Jönköpings Södra har pekats ut som intressenter.

17 juni

VIDEO: Sharbel Touma visar vem som är chef – byter in sig själv

Syrianska var i behov av tre poäng hemma mot Frej. Då bytte tränaren Sharbel Touma in sig själv. I den 74:e minuten vid ställningen 4-1 kom han in i spel, detta då bänken var mycket tunn. I och med segern klättrade Södertäljelaget ovanför kvalstrecket. Se och hör Touma om den märkliga situationen i spelaren nedan.