7 februari

Syrianska i ny deal – ”Vi tror att han kan ta ytterligare kliv”

Kalmar FF lånar ut Lumala Abdu på nytt. Anfallaren har skrivit på för Syrianska. – Han hade en bra utveckling i höstas som startspelare i Superettan och vi tror att han kan ta ytterligare kliv där under året, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam till hemsidan. Sajten Fotbolltransfers.com kunde i dagarna avslöja att Syrianska ledde jakten på anfallaren Lumala Abdu. Nu är det påståendet verifierat från klubben som bekräftar transfern via sin officiella hemsida. Övergången är inte ett köp utan en lånedeal som sträcker sig fram till och med 31 juli. – Vi tror att det är bra för Lumala att fortsätta sin utveckling fram till sommaren i Syrianska. Han hade en bra utveckling i höstas som startspelare i Superettan och vi tror att han kan ta ytterligare kliv där under året. Vi önskar honom lycka till, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam till klubbens hemsidan.

30 januari

FD:s avslöjande bekräftat – skrivit på i dag

FotbollDirekt avslöjade på förmiddagen att Syrianska värvar Martin Falkeborn. Nu har Syrianska presenterat Falkeborn på sin hemsida. Martin Falkeborn har varit i IK Frej två säsonger, på lån från norska Lilleström. Nu blir ytterbacken kvar i Superettan. FD avslöjade i går att han var på väg till norska Egersund, men Syrianska kom in i bilden och han ändrade sig, vilket FD kunde avslöja på förmiddagen i dag. Nu har ytterbacken presenterats på Syrianskas hemsida. Kontraktslängden anges inte, men enligt FD:s uppgifter handlar det om ett 1+1-årskontrakt.  

30 januari

Frias för skallen mot Khalili – tingsrättens beslut

Smajl Suljevic skallade Imad Khalili på parkeringsplatsen efter Dalkurd-Hammarby i fjol - nu frias han av tingsrätten. Det var efter Dalkurds hemmamatch mot Hammarby den 27 augusti i fjol som Smajl Suljevic och Imad Khalili hamnade i bråk. På parkeringsplatsen, utanför Gavlevallen i Gävle där Dalkurd spelar sina hemmamatcher. Det slutade med att Suljevic skallade Khalili blodig. Hammarby polisanmälde det hela, och det väcktes åtal mot Dalkurdspelaren. Suljevic medgav att han skallat Khalili men sade i tingsrätten att han handlade i nödvärn. – Imad tar tag i min krage, reflexen gjorde att jag tog ett steg framåt och skallade honom på näsan. Sedan kollade vi varandra i ögonen, jag ångrade mig direkt, det blev helt fel, sa Suljevic enligt Expressen. I dag meddelade Gävle sitt beslut - Suljevic frikänns. Motiveringen: "Imads handlande utgör med hänsyn till omständigheterna inte ett sådant brottsligt angrepp på Smajl som gett denne rätt till nödvärn. I belysning av vad han och Imad berättat saknas det också skäl att anta att ett sådant angrepp var på väg. Smajls invändning är dock inte att han fredade sig från ett angrepp som verkligen var förestående, utan fastmer att han i gärningsögonblicket trodde att ett sådant skulle komma. Även…

30 januari

AVSLÖJAR: Vändningen – kan hamna i ny klubb efter gårdagens uppgifter

I går på väg till Norge, då dök ett bud upp från Superettan - nu är Martin Falkeborn på väg till Syrianska. Enligt uppgifter till FD så är han nu nära Södertäljeklubben. FotbollDirekt skrev i går att Martin Falkeborn var på väg till Norge för att skriva på för tredjedivisionsklubben Egersund. En klubb som ytterbacken varit i tidigare (2015), och det fanns ett färdigt bud för honom i Norge. Han var på väg att flyga dit - men fick då plötsligt bud från Syrianska. Nu ser det istället ut att bli Superettan igen för den 26-årige ytterbacken. De senaste två åren har han ju varit i IK Frej, på lån från norska Lilleström. Kontraktet med Lilleström gick ut och han har varit fri spelare sedan nyår. Syrianskas sportchef Can Melkemichel om FD:s uppgifter: – Jag kommenterar ingenting om någon spelare in förrän vi har en påskrift, och i nuläget har vi ingen påskrift, säger han till FD. – Men det är en position vi söker spelare på. Vi tittar på vänsterback och mittback.

29 januari

KLART: Ribéry till Syrianska – ”Välkommen”

Steeven Ribéry har skrivit på för Syrianska. Han ansluter som Bosman från franska Ajaccio. "Vi vill hälsa Ribéry hjärtligt välkommen till den rödgula familjen", skriver klubben på egna hemsidan. Steeven Ribéry, bror till superstjärnan Franck, har tränat med Syrianska ett tag och tidigare i dag sa sportchefen Can Melkemichel så här till FotbollDirekt: – Det var en agent som skickade en förfrågan till oss. Man blir lite skeptisk, för man får en del sådana här tips, speciellt från Afrika. Agenter som skriver att den här spelaren är någon stjärnas brorsa, men kollar man upp det så visar det sig sällan stämma. Men här har var det enkelt att se att det stämde, säger Melkemichel till och fortsätter: – Han ser ganska intressant ut faktiskt. Nu kommer vi utvärdera honom den här veckan ut så får vi se efter det, vi ska prata med hans agent också. Det är några bitar som ska falla på plats, säger han. Nu meddelar klubben att Ribéry är klar via de officiella kanalerna. "Vi vill hälsa Ribéry hjärtligt välkommen till den rödgula familjen och önskar honom ett stort lycka till i den rödgula tröjan", skriver Syrianska. Den franske yttermittfältaren ansluter som Bosman från franska Ajaccio.

29 januari

PÅ FD: Världsstjärnans bror på plats i Sverige – ”Bra tekniskt, men något kilos övervikt”

Syrianska har just nu en provspelare med ett efternamn som förpliktigar. Franck Ribérys yngre bror Steeven Ribéry testar just nu med Superettannykomlingen - och det är försiktigt positiva omdömen om världsstjärnans lillebror: – Det finns likheter i spelet, tekniskt är det en jätteduktig spelare, säger Syrianskas sportchef Can Melkemichel till FotbollDirekt.se. För de som nu inte känner till Franck Ribéry: Tolv säsonger i Bayern München, med vilka han vunnit Bundesliga åtta gånger. VM-silver 2006, totalt 81 a-landskamper (16 mål) för Frankrike. 2013 sågs han som den tredje bästa spelaren i världen efter Cristiano Ronaldo och Lionel Messi - trea i Ballon dÓr-omröstningen. Nu är en yngre Ribéry på plats i Sverige. I Södertälje, hos Syrianska. I mitten av januari så framkom att Steeven Ribéry provtränar med Superettannykomlingen. Franck Ribéry börjar närma sig slutet av karriären, i april fyller han 36 år. Lillebrorsan har längre tid kvar - men karriären har också inletts mer försiktigt. 23-årige Steeven Ribéry inledde seniorkarriären i Francks klubb Bayern München, men då i andralaget. Därefter andra- och tredjedivisionsfotboll i Frankrike, i Boulogne och Gazelec Ajaccio. Senaste klubben var Apollon Larissa i Grekland, men han står inte noterad för några matcher där. Nu har han varit hos…