23 januari

Henrik Rydströms Iniesta – inte ”Kung” Carl ännu

Henrik Rydström har jämfört Kalmar FF:s mittfältstalang Carl Johansson med självaste Andrés Iniesta. För att få mer speltid lånas 19-åringen ut till den småländska rivalen Öster i superettan. 19-åriga mittfältaren Carl Johansson har 22 allsvenska matcher, varav nio från start, i Kalmar på meritlistan. För att talangen ska få än mer speltid står det klart att han lånas ut till den småländska rivalen Öster i superettan över hela 2018. – Calle är en ung och spännande spelare. Han har redan samlat på sig en hel del allsvensk erfarenhet i Kalmar FF och i ungdomslandslagen och vi ser honom primärt som en central mittfältare, men som även är användbar och utvecklingsbar på flera mittfältspositioner. Calle är löpvillig, aggressiv, bolltrygg och har den profilen som vi vill ha på våra mittfältare. Calles ankomst innebär att vi får in en ung spelare med stor potential som skapar fler möjligheter och ännu bättre konkurrens i truppen, berättar Östers sportchef Matias Concha i ett pressmeddelande. Kalmars assisterande tränare Henrik Rydström har tidigare jämfört Carl Johansson med Barcelonas och spanska landslagets kreatör Andrés Iniesta i spelstilen. Under U19-EM i Georgien fick också Johansson kommentera den minst sagt smickrande liknelsen för FotbollDirekt.

4 januari

Fostrad i Djurgården – nu värvas han utomlands

Simon Strand är fostrad i Djurgården. Efter en succéhöst i Öster lämnar han nu Sverige för grannlandet Danmark och högstadivisionslaget Lyngby. 24-åriga Simon Strand har fått ett lyft sedan han värvades till Assyriska inför 2016 års säsong. Dessförinnan hade vänsterbacken spelat i klubbar som AFC, IK Frej och Huddinge. Väl i Assyriska gjorde sig Strand ett namn och i somras värvades han till Öster. Sejouren i Växjöklubben visar sig dock kortvarig. Efter en succéfylld höst har 24-åringen nu värvats till danska Lyngby. - Simon är en spännande spelare för oss. Vi tror att vi över tid kan utveckla honom till en riktigt bra spelare, säger lagets tränare Thomas Nörgaard till klubbens hemsida. Kontraktet med Lyngby, som spelar i Danmarks högstaserie, är skrivet på tre år. Strand är fostrad i Djurgården och lämnade moderklubben i mars 2011.

3 januari

Djurgårdens förre assistkung ersätter flyttande Strand

2014 kom Stefan Karlsson trea i allsvenskans assistliga - då i Djurgårdens tröja. Efter att ha åkt ur allsvenskan med Jönköping Södra uppges han nu klar för konkurrenten Östers IF.  I slutet av november kunde FotbollDirekt avslöja att Stefan Karlsson, 28, var fri att lämna J-Södra då han hade en nedflyttningsklausul i sitt kontrakt. – Vi har haft en del möten, jag och klubben, och det kan både bli så att jag skriver på ett nytt kontrakt eller att jag lämnar. Det är för tidigt att säga, sa Karlsson till FD där och då. Strax över en månad senare kommer Fotbolltransfers med uppgifter om att Karlsson nobbar allsvenska bud för att skriva på för Östers IF, klubben han representerade mellan 2008-2013 - innan flytten gick till Djurgården. Affären blir klart inom kort, detta bekräftas även av källor till FotbollDirekt. Affären har gjorts möjlig genom att Östers ytterback Simon Strand kommer att säljas till danska Lyngby, enligt Fotbolltransfers.

14 december

Östers nästa förstärkning – tar in Simon Helg

Östers IF satsar inför säsongen 2018 - nu har Växjöklubben gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Simon Helg är klar för Öster. Östers IF har tagit in ny tränare i Christian Järdler från IFK Värnamo. Dessutom spelarförvärv i Liridon Silka och Fredrik Lundgren (bägge från Värnamo) och Oliver Silverholt (närmast från Hammarby). Nu är ytterligare ett nyförvärv klart. En annan spelare med bakgrund i Bajen är klar. Simon Helg har presenterats av Öster. Helg kommer närmast från Åtvidaberg där kontraktet går ut, och Helg ansluter som Bosman. Nu är ett 2+1-årskontrakt underskrivet. 🔴🔵 | Varmt välkommen till Öster, Simon Helg! #ViärÖster #VälkommenSimon pic.twitter.com/znOLjo3uUs — Östers IF (@OstersIF) December 14, 2017

5 december

Mittfältaren lämnar Bajen – klar för Öster

Östers IF hade kallat till presskonferens på tisdagen. Ett nyförvärv skulle presenteras - och nu står det klart att det handlar om Oliver Silverholt. Den tidigare Halmstad- och Hammarbyspelaren är klar för Öster.  Oliver Silverholt kom till Hammarby från Halmstads BK inför säsongen 2015. Men mittfältaren som även kan spela ytterback lyckades aldrig ta en plats i Bajen och i år har han varit utlånad till Varbergs BoIS i superettan. Silverholts kontrakt med Hammarby löper ut, och 23-åringen har nu klart med ny klubb. På tisdagen hade Östers IF utlyst presskonferens med anledning av ett nyförvärv till klubben, och nu står det klart att det handlar om Silverholt: 🔴🔵✍🏻 | Välkommen till Östers IF, Oliver Silverholt! #ViärÖster pic.twitter.com/NXKrRvUgos — Östers IF (@OstersIF) December 5, 2017

29 november

Skrivit på – succétränaren tar med sig mittfältare

Östers IF satsar inför nästa säsong i superettan - nyligen fick man klart med tränaren Christian Järdler. Nu har mittfältaren Liridon Silka presenterats.  Christian Järdler tog IFK Värnamo till en sjätteplats i superettan den gångna säsongen. Nyligen blev han klar som ny tränare i Östers IF. Nu tar han med sig en spelare från Värnamo till Öster - mittfältaren Liridon Silka FotbollDirekt avslöjade i förra veckan att Silka hade ett kontraktsförslag från Öster. Nu står det klart att han skrivit på - Silka är presenterad och ett treårskontrakt är klart. – Vi har träffat några klubbar i november och Liridon valde nu att fortsätta jobba med Christian Järdler som tog honom från J-Södra till Värnamo. Han står för en fotboll som passar Liridon, säger Liridon Silkas agent Marco Salvatore till FotbollDirekt.se.