26 juni

FD:s avslöjande bekräftat – bryter med Sirius

Öster förstärker och det gör det från allsvenska sensationen Sirius. 31-årige Dragan Kapcevic har skrivit på - skyttekung för Uppsalaklubben i fjol i superettan. Sirius släpper alltså i från sig ett namn som så sent som i fjol gjorde 14 mål. Nu ansluter han till ett träningsläger som Öster har på Gotland den 12 juli. Först ska han emellertid spela en match till för Sirius - den mot Giffarna den 1 juli. För Öster ska han vara spelklar till matchen i superettan mot Gais 24 juli. Det här är en spelare som gjort två säsonger för Sirius. Östers sportchef Matías Concha om Kapcevic: - "I Dragan får vi en tuff, erfaren forward som är stark i kroppen och är med sitt starka huvudspel giftig i boxen. Han är en erkänt bra målskytt som på sina två senaste säsonger i superettan gjorde 26 mål så han kommer bidra med mycket i vårt anfallsspel. Vi är glada att Dragan valt att hjälpa oss i vägen mot toppen och hälsar honom varmt välkommen till föreningen."

21 juni

AVSLÖJAR: Bryter med allsvenska succén – ny klubb klar

Förra säsongen slutade Dragan Kapcevic tvåa i skytteligan när Sirius tog steget upp till allsvenskan. Väl där har speltiden varit begränsad och nu kan FotbollDirekt avslöja att han bryter kontraktet och redan har gjort klart med ny klubb. 31-åringen kom till Sirius från Östersunds FK inför förra säsongen och gjorde succé direkt. På 27 matcher hittade han nätet 14 gånger och kom tvåa i skytteligan – ett mål bakom Shkodran Maholli i Åtvidaberg. Men den här säsongen har utvecklingen stannat av. Kapcevic, som bara startat en match och gjort fem inhopp, har fått stå i skuggan av Moses Ogbu och Ante Björkebaum som prioriterats bland spjutspetsarna. Enligt säkra källor till FotbollDirekt har anfallaren nu kommit överens med Sirius om att bryta sitt kontrakt. Kapcevic kommer i stället att skriva på för klassiska Östers IF som utmanar om en kvalplats till allsvenskan från sin femte plats i superettan. – Det är inget jag vill kommentera i dag, säger Östers sportchef Matias Concha till FotbollDirekt.se. Kontraktet är enligt källor till FD skrivet på två och ett halvt år och Kapcevic gör sin sista match med Sirius mot GIF Sundsvall den 1 juli. Tidigare under dagen avslöjade Sportbladet att Siriusstjärnan Kingsley Sarfo är klar för…

11 juni

Tog hem Smålandsderby – tar kliv uppåt

Det var Smålandsderby på Myresjöhus Arena i Växjö - IFK Värnamo gästade Öster, och det var gästerna som kammade hem alla poängen.  1-0 genom klassiska målskytten Pär Cederqvist. Detta i den 22:a minuten. Det var Cederqvists femte mål för säsongen. 2-0 kom just före pausvilan, Melvin Frithzell målskytt. Hans femte för säsongen. 2-0-ledningen reducerades i slutminuterna, norrmannen Lars Fuhre målskytt för Öster. Men bortalaget segrare 2-1, och Värnamo är nu uppe på nionde plats, en poäng mindre än Öster som är kvar på sjunde plats.

7 juni

AVSLÖJAR: Bajen vill ha succémannen – har lagt bud

Han har gjort succé under sin debutsäsong i superettan - nu visar Hammarby intresse för Östermittfältaren Jonathan Levi. Enligt uppgifter till FD så har Bajen lagt ett bud i tvåmiljonersklassen för 21-åringen. Östers IF värvade Jonathan Levi från Landskrona BoIS inför comebacksäsongen i superettan. En succévärvning - Levi, som tidigare bara spelat på division 1- och division 2-nivå, är mål- och poängbäst i Öster. Fyra mål på nio matcher i superettan hittills i vår. Den starka vårsäsongen har gjort att Levi nu tagits ut i U21-landslaget. Inte i truppen till EM-slutspelet, men till det "nya" U21-lag som ska EM-kvala i höst under nye förbundskaptenen Roland Nilssons ledning. Och spelarens framfart i superettan har också väckt intresse hos allsvenska klubbar. Smålandsposten kom i går med uppgifter om att Hammarby visar intresse för Levi. Även Häcken och IFK Norrköping uppges intresserade av den offensive mittfältaren. Vad gäller Hammarby så ska det hela vara långt mycket mer gånget än så. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har Bajen redan kommit med ett första bud på succéspelaren. Ett bud på runt två miljoner kronor för 21-åringen, som har kontrakt med Öster till och med säsongen 2019. FD har sökt Hammarbys sportchef Jesper Jansson, samt kollegan i Öster, Matias…

21 mars

Bekräftat: Värvar Fuhre och Adu

Östers IF har presenterat två nyförvärv inför återkomsten i superettan - förre Hammarbymittfältaren Lars Fuhre, samt ghananske yttern Enoch Adu. Östers IF hade kallat till presskonferens klockan 13 på tisdagen. Lars Fuhre, tidigare i Hammarby, uppgavs klar och det hade även hintats om Enoch Adu från Right to Dream Academy i Ghana. Nu har de bägge presenterats på en presskonferens. Lars Fuhre kom till Hammarby inför 2014 i superettan och var med och spelade upp laget i allsvenskan. Inför fjolårssäsongen lämnade han dock för Mjöndalen i hemlandet. Nu har Fuhre skrivit tvåårskontrakt med Öster: – I Lars Fuhre får vi in en offensiv och kreativ hjärna. Lars kommer bli väldigt användbar för oss med sin mångsidighet som spelare och erfarenhet från högre divisioner, säger Östres sportchef Matias Concha till klubbens hemsida. Enoch Adu är alltså också klar för Öster, även han på ett tvåårskontrakt. En spelare som inte ska förväxlas tidigare Malmö FF-mittfältaren Enoch Kofi Adu, utan det här handlar om en 19-årig yttermittfältare. – Enoch är en otroligt explosiv spelare som jobbar hårt. Trots sin ringa ålder visar han upp ett moget och utvecklat spelintellekt vilket vi tycker ska väldigt spännande att följa, säger Matias Concha.

21 mars

Tidigare Bajen-spelaren nära comeback i svensk fotboll – kan presenteras idag

Lars Fuhre lämnade Hammarby i fjol, efter två år i klubben. Nu uppges norrmannen nära Östers IF.  Lars Fuhre lämnade Hammarby i fjol vår, och återvände till Mjöndalen i hemlandet Norge. Nu uppges Fuhre återvända till Sverige. Enligt Smålandsposten är Östers IF nära att värva 27-åringen. Mjöndalen ska vara beredda att släppa Fuhre och Öster ska i dag presentera ett nyförvärv vid en presskonferens klockan 13. Östers IF är tillbaka i superettan efter ett år i division 1.