1 augusti

Förre Bajenspelaren byter klubb i superettan

Örgryte har klart med ett nyförvärv från superettankonkurrenten Öster. Lars Mendonca Fuhre är klar för Öis. Lars Mendonca Fuhre kom till Sverige 2014, och då till Hammarby. Den norske mittfältaren var med och spelade upp Bajen i allsvenskan det året, men han lämnade efter säsongen 2015 och flyttade hem till Norge. I fjol återvände han till Sverige och Östers IF i superettan. I förra veckan berättade 28-åringen i Smålandsposten att han ville lämna Öster. – Jag har en dotter som är tio månader och hon ska börja dagis i Norge, samtidigt som min tjej ska börja jobba där. Jag vill helt enkelt komma närmare hem för att kunna vara med familjen i höst, sade han till tidningen. GP uppgav att han lämnar Öster för Örgryte. Enligt tidningen så var Fuhre klar för Öis. Nu har också Öis bekräftat det hela. Klubben tar in Fuhre säsongen ut, med option på ytterligare ett år. Det känns jättebra. Jag är väldigt nöjd över att avtalet är klart. Nu ska jag förhoppningsvis bli spelklar så fort som möjligt, säger Fuhre till Öis hemsida.

30 juli

AVSLÖJAR: Boost för svenske jättetalangen – synas av PL-jätte

Örgrytes unga talang Robin Glavak har tagits ut till pojklandslagsläger i augusti. Men inte nog med det - nu är det 15-åriga mittbackslöftet också inbjuden att träna med Tottenham i England. Örgryte IS skrev i vintras ungdomskontrakt med unga talangen Robin Glavak. Mittbacken född 2003 flyttades upp till U17-laget, men har också fått spela i klubbens U19-lag. Nyligen kallades han till P03-landslagets första läger på Bosön i 2-5 augusti. Men Glavak har även uppmärksammats av klubbar utomlands. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har han fått en inbjudan att träna med Tottenham en vecka i mitten av augusti. Glavak kommer träna med klubbens U17-lag.

29 juli

Fyller 40 nästa år – förlänger med Öis: ”Slipper sitta hemma och käka chips i Halmstad”

Stojan Lukic fyller 40 nästa år. Men karriären är inte över än för målvaktsveteranen - nu står det klart att Lukic spelar även nästa säsong. Kontraktet med Örgryte har förlängts. – Det är underbart. Framförallt för Stojan som slipper att sitta hemma och käka chips i Halmstad, säger till Öis tränare Thomas Askebrand till klubbens hemsida. Stojan Lukic har gjort över 300 matcher i allsvenskan och superettan, i Landskrona, Falkenberg och Halmstad. Inför fjolårssäsongen skrev han på för Örgryte, och han stod samtliga 30 matcher för Öis i superettan i fjol. Nu förlänger Öis med Lukic, som varit förstemålvakt även denna säsong. 38-åringen kommer vara Öis-spelare även under säsongen 2019. Öis huvudtränare Thomas Askebrand droppar följande rader om förlängningen, och får med positiva ord om både Lukic och Göteborg som stad. – Det är underbart. Framförallt för Stojan som slipper att sitta hemma och käka chips i Halmstad. Istället kan han gå upp för avenyn och uppleva Göteborg ännu mer, något som är bland det finaste han vet, säger Askebrand till Öis hemsida. Han ser Lukic som en av Sveriges främsta målvakter: – Trots att han har kommit upp i åldern tar han väldigt bra hand om sin kropp och är väldigt seriös med…

17 juli

Nya vågade greppet – betala det du vill i inträde: ”Upplevelsematchen”

Örgryte möter AFC Eskilstuna i omstarten 30 juli. Då testar Öis ett nytt grepp kring biljettförsäljningen - betala det du vill i inträde. – Uppskattar du upplevelsen vi levererar betalar du det du tycker matchen är värd, säger klubbchefen Niklas Allbäck till Öis hemsida. Superettan har tagit sommaruppehåll men i slutet av månaden är man i gång med matcher igen. En av dessa är Örgryte-AFC Eskilstuna den 30 juli på Gamla Ullevi. Då låter Örgryte besökarna betala det de vill i inträde. – Med den här lösningen vill vi också ge nya människor chansen att upptäcka ÖIS. Tycker de inte det är kul och liret inte levererar, ja då behöver de inte betala något. Uppskattar du upplevelsen vi levererar betalar du det du tycker matchen är värd. Vi tror så mycket på vårt spel och vårt event, därför vågar vi testa det här, säger Niklas Allbäck till Örgrytes hemsida. Det hela är ett led i ett publikrekryteringsarbete: – Upplevelsematchen är en förlängning av det publikrekryteringsarbete vi påbörjat och är ytterligare en chans för supportrarna att påverka både evenemanget som att lyfta sitt lag. Konceptet blir ytterligare ett incitament för spelarna och klubben att verkligen visa vad de går för, då…

6 juli

Nya uppgifterna efter avskedet – kan stanna i Göteborg

Juens Barny bröt nyligen med Gais. Nu skriver GT att 28-åringen kan hamna hos stadsrivalen Örgryte, också hemmahörande i superettan. Det var i vintras som mittfältaren och anfallaren Junes Barny lämnade Marocko för att återvända till Sverige. Det blev dock inte Halmstad, klubben som han spelade i innan äventyret i Nordafrika. Nej i ställer kritade 28-åringen på för Gais. Efter en fullt godkänd vår bröts nyligen kontraktet, detta då det fanns en klausul i kontraktet som möjliggjorde en skilsmässa parterna emellan redan nu. Nu kan det bli en känslig övergång för Barny, i alla fall om man ska tro GT. Enligt tidningen finns nämligen intresse från Örgryte att locka till sig skåningen. Öis alltså både en stadsrival i Göteborg till Gais och även en konkurrent i superettan.

26 juni

Siffrorna Örgyte inte vill se – nytt nederlag i kväll

Fem raka matcher utan seger. Det är ju Örgrytes dystra facit. Under tisdagskvällen blev det förlust med 2-1 hemma mot Jönköpings Södra. I fjol var Örgryte på vippen att åka ner i division 1 södra, men under våren imponerade och överraskade Göteborgslaget stort. Öis toppade tabellen och allsvenskan började komma på tal. Nu ser dock drömmen om spel i landets högstadivision långt borta, detta efter femte raka matchen under seger under tisdagskvällen då Jönköpings Södra vann på Gamla Ullevi med 2-1 Örgryte fick en drömstart med mål redan i sjätte minuten genom en vacker fullträff av Daniel Paulson, men i andra halvlek var det slut på det roliga. Alexaner Jallow kvitterade i 67:e minuten och tio minuter senare hade smålänningarna vänt på steken genom Amir Al-Ammari. Mittenlaget J-Södra vann med 2-1 och har 18 poäng efter 14 matcher. Örgryte, som alltså tidigare toppade tabellen, ligger på femte plats med 24 inspelade poäng, tre pinnar upp till kvalplats.