29 januari

AVSLÖJAR: På väg till Italien – talangen läkarundersöks i morgon

FotbollDirekt har avslöjat att Örgryte-talangen Kevin Fransson var aktuell för en flytt till italienska Parma. Nu är det på väg att bli verklighet. FD kan avslöja att  Fransson reser till Italien i morgon för att läkarundersökas av Serie A-klubben. 17-årige försvarstalangen Kevin Fransson debuterade för Örgryte i Superettan i fjol, i sista omgången hoppade han in för Öis hemma mot Landskrona. Kort efter säsongsavslutning i Sverige så besökte han Parma i Italien för ett provspel. Serie A-klubben imponerades och ville värva honom - det avslöjade FD den 11 januari. Förhandlingar har sedan dess pågått klubbarna emellan. Nu är det så gott som klart - Fransson är nära en flytt till den italienska klubben. Han kommer där inleda i primaveralaget. I morgon reser han till Italien för läkarundersökning. – Klubbarna har haft en bra dialog. Jag kan bekräfta att vi reser till Italien imorgon för läkarundersökning med Parma, förhoppningsvis blir allt klart inom kort, säger spelarens agent Marco Salvatore till FotbollDirekt.se.

29 januari

Ex-allsvenska storstjärnan tillbaka i Sverige – klar för comeback

Ailton Almeida var en allsvenskans största stjärnor när han spelade i allsvenskan 2004-2006. Nu är brassen tillbaka i Örgryte, något som blev klart under måndagskvällen. 26 mål på 63 matcher. Ailton Almeidas facit på tre allsvenska säsonger i Örgryte var så klart mäktigt innan flyttlasset gick vidare till FC Köpenhamn i januari 2007. Sedan dess har brassen inte spelat i Sverige, men under måndagskvällen stod det klart att 34-åringen återvänder till Örgryte. - Jag har alltid fått frågan om när jag skulle komma hem till ÖIS och jag har alltid svarat jag vet inte. Men nu är jag här. Hemma igen. Jag ser fram emot att möta alla ÖIS-supportrar på Gamla Ullevi igen och bli påmind om den gamla goda tiden. Jag är här för att hjälpa till med allt jag kan och vi siktar mot toppen, säger brassen till klubbens hemsida. Efter Köpenhamn blev det spel i cypriotiska Apoel för Ailton. Senaste åren har han hållit till i arabvärlden. Örgryte slutade på fjärde plats i superettan i fjol.

25 januari

Örgryte utökar sitt samarbete med La Liga-klubben – ”Stimulerande”

Örgryte meddelade i dag att klubben har gjort klart med en ny samarbetspartner, spanska La Liga-klubben Real Sociedad.  - Nu blir det upp till oss att verka och jobba, säger Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck i en kommentar på föreningens hemsida. Örgryte har under de tre senaste åren arrangerat ett läger kallat "Camo Sociedad" med instruktörer från Real Sociedads akademi. Det är på den grunden klubbarna nu tar vid för att utöka sitt samarbete med varandra. Ett nytt avtal har signats som innebär att de båda föreningarna kommer att ha fortsatta erfarenhets- och kunskapsutbyten. - Känslan att få detta klart, med vetskapen att vi tillsammans med Real Sociedad nu kan jobba långsiktigt med en tydlig och strategisk målbild där utveckling och erfarenhetsutbyte är nyckelord känns oerhört glädjande och stimulerande. Nu blir det upp till oss att verka och jobba för att detta skall bli något bra tillsammans med Real Sociedad och fortsätta på den inslagna vägen, säger Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck i en kommentar på föreningens hemsida. Ricardo Heras, som tidigare varit vd på Adiga och numera är avdelningschef på Devport uttalar sig också om samarbetet på Örgrytes hemsida: - Efter tre års arbete är det väldigt skönt att kunna få…

23 januari

AVSLÖJAR: Nära komma överens – talangen mot flytt till Serie A-klubb

FotbollDirekt avslöjade för knappt två veckor sedan att Örgryte-talangen Kevin Fransson var aktuell för en flytt till italienska Parma. Nu är det nära att gå i lås - enligt våra uppgifter så är Öis och Parma nära en överenskommelse. Kevin Fransson debuterade för Örgryte i Superettan i fjol - i sista omgången fick den 17-åriga försvarstalangen komma in för Öis hemma mot Landskrona. Efter det så besökte han Parma i Italien. Ett provspel med Serie A-klubben som resulterade i ett konkret intresse av att värva honom - något som FD kunde avslöja den 11 januari. Förhandlingar har sedan dess pågått klubbarna emellan. Nu är det så gott som klart - enligt våra uppgifter så är klubbarna nära att komma överens. Om det hela går i lås så flyger Fransson ner till Italien för läkarundersökning och kontraktspåskrivning. Han kommer i Parma inleda i klubbens Primaveralag, om övergången går igenom.

11 januari

AVSLÖJAR: Serie A-klubben vill ha svensk – förhandlingar om Öis-talangen

17-årige Kevin Fransson fick debutera i Superettan med Örgryte i fjol. Nu kan han lämna Öis - för Parma i Italien. Fransson provspelade med Serie A-klubben i november, och enligt uppgifter till FD så vill Parma nu värva honom.  Kevin Fransson har tillhört Örgrytes U19-trupp den gångna säsongen, men fick även chansen i a-laget i Superettan. Det i slutomgången mot Landskrona på Gamla Ullevi. Ytterbacken som är född 2001 blev med det den 700:e spelaren att representera Öis a-lag, och det 50 år efter att hans farfar Göran Fransson gjorde sin första a-lagsmatch i Öis. Strax efter Superettandebuten så åkte den Fransson ner till Italien för ett provspel med Parma. Och provspelet har imponerat på italienarna. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så vill Parma ha svensken och förhandlingar pågår nu med Örgryte om Fransson. I Parma har tidigare exempelvis Tomas Brolin och Jesper Blomqvist spelat. Klubben är för närvarande på tolfte plats i Serie A.

4 januari

Tidigare MFF-målvakten klar för Örgryte – ”Det känns otroligt skönt”

Fredrik Andersson blev inte kvar i Malmö efter tre och ett halvt år i klubben. Målvakten har nu skrivit på för Örgryte. – Det känns som att jag kommer hem till en klubb i mycket mer harmoni nu än förra sejouren jag var här, säger spelaren till egna hemsidan.  Fredrik Andersson lyckades aldrig ta en ordinarie tröja under sina år i Malmö. Nu byter han miljö, efter att det nyligen stod klart att han inte blir kvar i MFF - spelaren har nu skrivit på för Örgryte. Klubben han tillhörde åren 2011 till 2015. Avtalet är skrivet över 3 år. Andersson själv säger så här om flytten till den nygamla klubben: - Det är skönt att vara hemma igen. Det känns otroligt skönt att allt är på plats och klart nu. Det känns som att jag kommer hem till en klubb i mycket mer harmoni nu än förra sejouren jag var här. Då kom jag precis efter konkursen och allt handlade om att jobba sig tillbaka. Nu har klubben varit i superettan ett tag och laget gjorde ett jättebra resultat förra året. Jag ser redan fram emot kommande säsong, säger Andersson till egna hemsidan.