17 maj

Efter FD:s avslöjande – här fortsätter Norrköpings guldhjälte

FotbollDirekt avslöjade i förra veckan att tidigare IFK Norrköpingspelaren Nikola Tkalcic skulle träna med Jönköpings Södra. Nu har Tkalcic skrivit på för superettanklubben - ett kontrakt för säsongen ut.  Nikola Tkalcic lämnade IFK Norrköping 2017, efter åtta år i klubben. Guldhjälten från 2015 flyttade till norska Sarpsborg. Där blev det ont om speltid och han lånades i fjol ut till Ålesund, också det i Norge. I vintras stod det klart att Tkalcic och Sarpsborg skulle gå skilda vägar.  Den kroatiske yttern har sedan dess letat ny klubb och i förra veckan avslöjade FotbollDirekt att han skulle träna med Jönköpings Södra. Nu står det klart att J-Södra satsar på Tkalcic - klubben bekräftar på sin hemsida att man är överens om ett avtal för hela 2019-säsongen. – Med de långtidsskador vi har så kände vi att vi behövde utöka truppens numerär. Efter att ha träffat Nikola så kände vi att han skulle passa in hos oss, både som person och spelare. Vi får in en spelare som genom åren gjort sig känd som väldigt professionell och som främst spelar som ytterback, säger J-Södras tränare Andreas Brännström till hemsidan. J-Södras sportchef Andreas Jankevics: – Vi jobbar nu på att få Nikola spelklar så fort som…

6 maj

AVSLÖJAR: Det kan bli nästa destination för Pekings förre guldhjälte

Nikola Tkalcic lämnade IFK Norrköping för Norge 2017 - nu har den kroatiske yttern återvänt till Sverige och han letar ny klubb här. Från och med i dag tränar Tkalcic med Jönköpings Södra. Nikola Tkalcic gjorde sju säsonger i IFK Norrköping, och han var en viktig del av det Pekinglag som överraskande vann SM-guld 2015. Efter att kontraktet med Norrköping gått ut 2017 så lämnade han för norska Sarpsborg. I vintras stod det klart att han gått skilda vägar med den norska klubben. Siktet var inställt på att återvända till Sverige påtalade han i intervjuer efter uppbrottet. Det var sent på svenska vinterfönstret och Tkalcic fick inte klart med någon klubb i Sverige, och nu letar han ny klubb utanför fönstret (som kontraktslös kan Tkalcic skriva kontrakt med ny klubb under våren). En tänkbar destination för kroaten: Jönköpings Södra. FD kan avslöja att han kommer träna med J-Södra till och med torsdag den här veckan, därefter tas ett beslut kring kontrakt. Jönköpings Södra ligger åtta i superettan efter sex omgångar. I går förlust 0-1 mot Gais på Ullevi, dit J-Södra kom med ett skadedrabbat lag. Nikola Tkalcic kan nu alltså komma att förstärka den sargade Jönköpingstruppen.

5 april

Lämnar Gais – superettanaffär klar på Deadline Day

Edin Hamidovic lämnar Gais. Nu står det klart att den 25-årige anfallaren byter till Jönköpings Södra. – Vi får in en spelare med offensiva egenskaper som verkligen vill spela i och för Jönköpings Södra, säger J-Södras tränare Andreas Brännström till klubbens hemsida. Edin Hamidovic värvades till Gais i fjol, efter att ha öst in mål för Husqvarna i division 1. Det blev åtta mål i superettan med Gais 2018, men nu lämnar han. Jönköpings Södra köper loss Hamidovic från Gais, där han hade kontrakt för säsongen 2019 ut. Ett tvåårskontrakt med J-Södra är klart för anfallaren, som har uttryckt en önskan om att flytta hem till Husqvarna som ju ligger nästgårds. – Vi tittar alltid först och främst lokalt, så när Edin, som ju hör hemma här, blev tillgänglig så fanns inget att fundera över. Vi får in en spelare med offensiva egenskaper som verkligen vill spela i och för Jönköpings Södra, säger J-Södratränaren Andreas Brännström till klubbens hemsida.

2 april

Storfavorit i år – HBK inledde med seger

Halmstad tippas ta hem superettan i år och laget fick bästa tänkbara start på säsongen. Seger med 1-0 borta mot Jönköpings Södra i premiären efter mål i 85:e minuten av Sadat Karim.  I fjol var det Helsingborg som var klara favoriter till att ta steget upp till allsvenskan, vilket de också gjorde. Nu är det i stället Halmstad som tippas ta hem superettan - och de fick den perfekta starten på säsongen. Bortamötet med Jönköpings Södra i premiären slutade 1-0 till Hallandslaget. Segern satt dock långt inne. Först med fem minuter kvar prickade Sadat Karim in matchens enda mål och tre poäng till HBK ett faktum.

8 mars

Haksabanovic tillbaka när ”Peking” föll

Sead Haksabaovic skadade sig i Svenska cupen-uttåget mot AFC Eskilstuna förra helgen. Nu var han tillbaka i Norrköpings träningsmatch mot Jönköpings Södra, men det hjälpte inte då smålänningarna överraskande vann med 2-1. Det var förra helgen som AFC Eskilstuna tog sig till Svenska cupens kvartsfinal på IFK Norrköpings bekostnad, detta efter krysset på Östgötaporten lagen emellan. Som om inte det vore nog skadade sig affischnamnet Sead Haksabanovic, men särskilt allvarligt visade det sig inte vara - för redan under fredagen fanns West Ham-lånet med i träningsmatchen mot Jönköpings Södra. Överraskande nog var det superettanlaget som vann med 2-1 efter mål av Jetmir Haliti och Jakob Orlov. "Peking" reducerade i matchens slutskede genom Rasmus Lauritsen, men närmare än så kom inte fjolårets allsvenska tabelltvåa. Härnäst för Norrköping väntar träningsmatcher mot Malmö FF, Sarpsborg och Rosenborg innan allsvenskan kickar igång igen.

16 februari

PÅ FD: ”Svårt att nå samma nivå utan Kristoffer Olsson”

AIK inleder i dag tävlingssäsongen mot Jönköpings Södra i Svenska Cupen-gruppspelet. Förra året tog sig Gnaget fram till en semifinal, där blev rivalen Djurgården för svåra. – AIK kommer nog inte upp i samma höjd utan Kristoffer Olsson, och jag håller Malmö FF:s trupp som bättre, men chansen att vinna cupen är stor, säger FD:s Lennart Sandahl till FotbollDirekt.  I dag drar tävlingssäsongen äntligen igång - Svenska Cupen-gruppspelet står för dörren. AIK mot Jönköpings Södra är ett av de första paren ut. Ett AIK som är storfavoriter i sin grupp bestående av just J-Södra, Norrby och Örgryte. De ska bara gå vidare helt enkelt. Klubben inleder dessutom cupspelet på sin hemmaborg, Friends Arena till skillnad från föregående år där Skytteholm varit spelplats.   – Visst blir det en mäktigare känsla att spela inne på Friends kontra Skytteholm. Trots att det inte lär vara i närheten av allsvensk publik en sådan här match. Den stora skillnaden tror jag snarare är att AIK kan träna på ett kvalitativt sätt under försäsongen. Innan konstgräset lades på Friends har laget hattat runt mellan Skytteholm, Stadshagen och inomhushallen i Sollentuna, säger FD:s Lennart Sandahl till FotbollDirekt. Finns det chans till att AIK:s talang Bilal Hussein kan få speltid till…