Igår 19:06

Blåvitt-talangen har bestämt sig – ”Bara detaljer kvar”

Genk i belgiska ligan ser ut att bli Benjamin Nygrens nästa klubbadress. För Göteborgs-Posten bekräftar han att en påskrift på ett kontrakt kan bli av närsomhelst. - Vi är i slutet av förhandlingen, allt är inte klart ännu men om det blir klart så borde det bli klart snart, säger han till GP. Uppgifter har gjort gällande att Nygren kan bli IFK Göteborgs dyraste spelaraffär genom tiderna. I trakterna av 50 miljoner kronor har det spekulerats om att affären är värd för Blåvitt om alla bonusar och klausuler slår in. 17-åringen var nyligen ned till Belgien och bekantade sig med klubben och staden men då var inte nye tränaren, Felice Mazzu, på plats. Denne skrev på när Nygren hade åkt hem. Nu har dock de båda pratats vid på telefon och efter samtalet blev Nygren fast beslutsam om att affären skulle fortgå och att han inom kort blir en Genk-spelare. - Ja, i princip. Det är detaljer och sådant där kvar, säger Nygren.

Igår 11:31

Reaktionerna efter Göteborgsderbyt och nya bränningar – ”Vi är djupt oroade”

Polisens nya taktik för att komma åt fotbollsfans som eldar pyroteknik och maskerar sig har ju fått hård kritik. Nu riktar SvFF och Sef gemensam kritik mot polisens nya metoder med villkorstrappan. - Vi är djupt bekymrade, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. Utvecklingen mellan allsvenska fotbollsfans och polismyndigheterna är rejält infekterad sedan en tid tillbaka. Polisens senaste grepp med den så kallade villkorstrappan för att komma år pyroteknik som är förbjudet på svenska idrottsarenor, gillas inte på sina håll. Denna trappa har även fått till konsekvens att större flaggor förbjuds, som man anses kunna gömma sig bakom och maskera sig. Maskering som också är förbjudet. Nu vill så väl Svenska Fotbollförbundet som Svensk Elitfotboll (Sef, elitklubbarnas intresseorganisation) mana till samtal i större utsträckning. För egen del har SvFF och Sef:s styrelser träffats, samt att man diskuterat Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och den rapportering som visat att han tidigare suttit på dubbla poster - när han samtidigt en period hade ordförandeposten i RF men också satt som ordförande i lobbygruppen "Säkerhetsbranschen"; en organisation som på sikt kan bli aktuella att ta över enklare polisuppdrag. - Vi är djupt bekymrade och har noterat att RF tillsatt en oberoende utredning till följd…

17 juni

Kommer allt längre i från Blåvitt – vilken ryktescirkus

Marcus Berg har länge varit drömnamnet för IFK Göteborg. Speciellt sedan det stod klart att att han skulle ta farväl av Förenade Arabemiraten. Men allt sedan dess har klubb på klubb radats upp. Utländska sådana. I dag ännu en. Marcus Berg är ännu klubblös sedan han och Al Ain gick skilda vägar. Sedan dess så har bland annat grekiska Olympiakos kommit upp, Berg som ju tidigare varit framgångsrik hos deras ärkerival Panathinaikos mellan 2013-2017. Där efter följde sedan uppgifter om turkar och Denizlispor och i dag så ännu en - men betydligt tyngre Fenerbahce. Det skriver nu i dag turkiska media. Samtidigt så är det tyst om IFK Göteborg och man ser ut att vänta på en comeback som skulle bli så stor och värdefull för ett Blåvitt som är på väg att komma på fötter igen efter en mycket spännande vår. Själv har Berg under våren trott att han vill göra två år till utomlands innan allsvenskan på allvar kan bli aktuellt igen. Fenerbahce är hur som helst ingen lättvikt. Långt därifrån. Man spelar regelbundet i Europa och har vunnit den turkiska ligan närmare 30 gånger. Den senaste säsongen slutade man sexa.  

16 juni

Övertygad om att Bajen gör sommarens största affär – HAN är dyrast

FOTBOLLDIREKT ENKÄT - VILKA ALLSVENSKA SPELARE SKA HA HÖGST PRIS? Muamer Tankovic har utsetts till allsvenskans högt värderade spelare. Bajenstjärnan som startat i 49 matcher i rad för stockholmarna sedan han kom tillbaka från Holland är etta i enkät där närmare 2 500 läsare har röstat. Nära 60 matcher i holländska Eredivisie har det blivit för toppklubben AZ Alkmaar och även några i Premier League. Det har gått ett par år sedan nu som Hammarby tog hem Tankovic och gjorde det i kamp med IFK Norrköping och det gratis - samtidigt som Sander Svendsen skrev på till ett pris av 4 000 000. Nu kan Tankovic blir en större affär i sommar efter att denna vår visat att han är ett av allsvenskans ledande namn, något som våra läsare också uppenbart känner. När FotbollDirekts enkät nu är klar där våra läsare ombeds utse allsvenskans dyraste spelare. Vilka allsvenska stjärnor ska värderas högst inför kommande transferfönster? Och det är alltså Hammarbys Muamer Tankovic som hamnar överst när nära 2 500 läsare har fått rösta i frågan. Och han är före årets mest omskrivne, IFK Göteborgs Benjamin Nygren. Trea blir ännu ett Blåvittnamn i Alhassan Yusuf. Tätt där bakom finns även Andres…

15 juni

Drabbades hårt av skandalderbyt mot Blåvitt – ”Har varit jobbigt”

Gais målvakt Marko Johansson råkade illa ut i Göteborgsderbyt mot Blåvitt i vinterns Svenska cupen-gruppspel. Fyrverkeripjäserna kostade honom smärta under en längre tid, men han har nu repat sig. – Första 1,5 månaderna var jobbiga, med tinnitus och lock i örat, säger han till GT. Göteborgsderbyt mellan Blåvitt och Gais i vinterns Svenska cup-gruppspel urartade då IFK-fansen smällde av ett hundratal fyrverkerier från läktaren och Gais målvakt Marko Johansson fick ont, riktigt ont. Den utlånade MFF-keepern fick en hörselskada av smällarna och det tog tid att bli kvitt smärtan. – Första 1,5 månaderna var jobbiga med tinnitus och lock i örat, men nu har det gått över. Det kan komma lite lock och pip ibland, men det är naturligt, säger han till GT och fortsätter: – Det var ett pipande ljud som skulle gå över med tiden. Man visste inte efter hur lång tid, hur många månader det skulle ta. GT: Tänker du fortfarande på det som hände? – Det var mest i början som det var jobbigt. Det var ju en fotbollsfest som alla väntat på, inklusive oss. Men jag tänker inte på det nu, det är gammalt.

14 juni

Blåvittstjärnan dämpar – förnekar uppgifter om utlandet

FD kunde i förra veckan berätta att Rostov och Carl Starfelt är i långt gångna förhandlingar. IFK Göteborgs mittbacksstjärna förnekar dock uppgifterna. - Jag försöker bara att fokusera på nuet innan det finns något att ta ställning till. För innan det finns så är det bara här och nu som gäller, säger han till GP. I förra veckan avslöjade FotbollDirekt att Rostov, som redan äger Anton Salétros, Dennis Hadzikadunic och Vidar Örn Kjartansson, är i långt gångna förhandlingar med IFK Göteborgs Carl Starfelt. Nu är Blåvitt tillbaka i träning igen efter lite semester och Starfelt förnekar att något skulle vara nära. – Det är ett tecken på att man har gjort något bra om det snackas och skrivs.  Jag har en rådgivare som sköter de bitarna för mig. Jag försöker bara att fokusera på nuet innan det finns något att ta ställning till. För innan det finns så är det bara här och nu som gäller, säger mittbacken till GP.