2 juli

Ingen Asbaghi-effekt – Johan Mjällby får sparken

Gefle går knackigt i superettan och ligger näst sist. Nu kommer beskedet att tränaren Johan Mjällby sparkas. Efter att Poya Asbaghi räddat kvar Gefle i superettan i fjol lämnade han för IFK Göteborg. Ny tränare blev forne landslagsstjärnan Johan Mjällby, som därmed tackade för sig i division 1-klubben Västerås. Någon succé i Gefle har det dock inte blivit. Laget ligger näst sist efter 15 matcher och nu kommer beskedet att Mjällby sparkas. Marcus Bengtsson, som varit assisterande tränare åt såväl Johan Mjällby, Poya Asbaghi som Tomas Andersson, tar nu tillfälligt över huvudansvaret.

1 juli

Kopplas ihop med Blåvitt – slog till igen

Piotr Johansson ryktas på nytt vara på väg till IFK Göteborg. Under lördagen slog yttern till med sitt tredje mål för säsongen när Gefle spelade 2-2 mot Varberg. Redan i i november, i samband med att Poya Asbaghi hade presenterats som tränare i IFK Göteborg, uppgav GT att såväl Denniz Hümmet som Piotr Johansson fanns på Blåvitts radar – detta efter en stark säsong i Gefle med just Asbaghi som tränare. Så blev det dock inte. Hümmet gick till Trelleborg och Johansson blev kvar i Gefle. Nu kan den sistnämnde ändå landa i Göteborg. Enligt GT i dagarna har Blåvitt lagt bud på den 23-åriga yttern som i så fall kommer fungera som ett alternativ som wingback, kanske främst till höger. LÄS: WOW - VILKET BESKED INFÖR BLÅVITTS OMSTART!  GT skrev i fredags att parterna förhandlar och Johansson stärkte säkerligen sina aktier ytterligare då han nätade från straffpunkten i lördagens 2-2-match mot Varberg. Detta var 23-åringens tredje fullträff för säsongen (har även gjort två assist).I fjol blev det hela elva assist och även tre mål i superettan. Johansson, född 1995, gjorde två allsvenska framträdanden för MFF 2014 och tre matcher i allsvenskan två år senare. Han var under sin tid i Malmö…

29 juni

Uppgifter: Blåvitt budar på forne MFF-spelaren – stort intresse från Asbaghi

Piotr Johansson kom fram i Malmö FF. Nu kan han hamna i IFK Göteborg. Enligt GT har Blåvitt lagt bud på 23-åringen, en spelare som tränaren Poya Asbaghi hade i Gefle förra säsongen. Redan i i november, i samband med att Poya Asbaghi hade presenterats som tränare i IFK Göteborg, uppgav GT att såväl Denniz Hümmet som Piotr Johansson fanns på Blåvitts radar - detta efter en stark säsong i Gefle med just Asbaghi som tränare. Så blev det dock inte. Hümmet gick till Trelleborg och Johansson blev kvar i Gefle. Nu kan den sistnämnde ändå landa i Göteborg. Enligt GT har Blåvitt lagt bud på den 23-åriga yttern som i så fall kommer fungera som ett alternativ som wingback, kanske främst till höger. GT skriver att parterna förhandlar. Johansson, född 1995, gjorde två allsvenska framträdanden för MFF 2014 och tre matcher i allsvenskan två år senare. Han var under sin tid i Malmö även utlånad till Ängelholm och Östersund. Inför 2017 års säsong lämnade Johansson permanent för Gefle där han skrev på ett treårskontrakt.  I fjol blev det hela elva assist och även tre mål i superettan. I år har det blivit två mål och två assist.

17 juni

PÅ FD: Succéfylld vår – men tyst från Hammarby: ”Ingen dialog alls”

Leo Bengtsson har haft en fin vår i Gefle. Den 30 juni återvänder yttern till Hammarby då låneavtalet med superettanklubben löper ut, men för FD medger 20-åringen att det varit tyst från Bajen. - Vi har inte haft någon dialog alls, säger Bengtsson. Förra vintern fick Leo Bengtsson a-lagskontrakt med Hammarby. Få trodde då att yttern skulle få speciellt mycket speltid i allsvenskan, men Jakob Michelsen gav kvicksilvret stort förtroende och det blev hela 18 allsvenska framträdanden, varav sju från start, för Bengtsson. Under våren har 20-åringen varit utlånad till Gefle, där han gjort bra ifrån sig i ett lag som annars gått tungt och ligger näst sist efter 13 matcher. Bengtsson är given i elvan, men i gårdagens förlustmatch mot Öster skadade sig den kvicke yttern redan i 37:e minuten, men någon större fara med Bengtsson är det inte. - Jag fick en smäll på axeln så hela armen domnade bort, men jag har varit och röntgat och det är ingen fraktur, bara en muskelskada, säger Bengtsson till FD och berättar att han trivs bra i Gefle. - Jag känner att jag utvecklas. Först spelade jag på lite olika positioner, både som innermittfältare och anfallare, men i de senaste…

5 juni

HIF tog inte chansen – fortsatt utanför topp 3

Helsingborg hade chansen att klättra upp på en andraplats i superettan, men laget fick bara med sig 1-1 borta mot Gefle och HIF är därmed kvar som fyra i tabellen. Efter tre raka segrar tog sviten slut under tisdagskvällen för Helsingborg. Skåningarna fick bara med sig 1-1 borta mot Gefle och det innebar att de missade chansen att komma upp på en andraplats. Erik Törnros gav Gefle ledningen med 1-0 i den första halvleken innan Calle Johansson i upptakten av andra kvitterade. Darijan Bojanic träffade stolpen i slutskedet, men närmare än så kom inte HIF som är kvar som fyra i tabellen. Skåningarna har dock en match färre spelad än topptrion och upp till serieledande Falkenberg är det bara tre poäng. Gefle ligger tredje sist med två poäng upp till säker mark.

11 maj

Örgryte kan inte sluta vinna – Montiel hjälte igen

Örgryte går som tåget i superettan. Under fredagen kom sjätte segern när de besegrade Gefle med 3-1. Skyttekungen Diego Montiel gjorde två nya mål. I fjol var Örgryte på vippen att trilla ner i division 1, men nu stormar göteborgarna mot allsvenskan. Visserligen har det bara spelats sju omgångar, men på dessa sju matcher har Örgryte tagit sex segrar och de är fortsatt obesegrat. Under fredagen vann de mot Gefle på hemmaplan med 3-1. Skyttekungen Diego Montiel sköt 1-0 från straffpunkten efter halvtimmen spelad innan Piotr Johansson kvitterade, även det från elva meter. Montiel skulle få sista ordet i den andra halvleken då han på nytt från straffpunkten gjorde mål. Den här gången valde stjärnan att chippa, en klassisk "Panenka". Detta i 55:e minuten. Med sju minuter kvar att spela kom även 3-1 genom Daniel Paulson, vilket också blev slutresultatet. Montiel toppar skytteligan på sina sju mål och Öis leder superettan med sex poäng före tvåan AFC Eskilstuna, som dock spelat en match färre.