10 juni

På väg drabbas av allsvenska ”förbannelsen”? – kan ta hissen rakt ner

Är Gefle på att drabbas av samma öde som flertalet allsvenska klubbar före dem? Just nu är fjolårets allsvenskar sist i superettan - ny förlust i dag mot Degerfors. Här en sammanfattning av lördagens superettanmatcher.  Listan på klubbar som rasat rakt ner från allsvenskan till division 1 har blivit allt längre de senaste åren. Trelleborg, Mjällby, Brommapojkarna och Öster är exempel på klubbar på 2010-talet som tagit hissen rakt ner direkt i tredje divisionen från högsta, på en säsong. Gefle IF kan vara på väg att gå samma mörka öde till mötes. Fjolårets allsvenskar är jumbo i superettan, och det med snart halva säsongen spelad. En enda seger på tolv försök. I dag kom en ny förlust, borta mot Degerfors. Hemmalagets Marcus de Bruin slog till efter elva minuter till 1-0. Strax efter paus, nytt de Bruin-mål och 2-0. Det slutade 2-0 och Gefle är alltså fortsatt sist. Degerfors tar däremot ett stort skutt uppåt i tabellen - värmlänningarna är nu fyra, dock i en mycket haltande tabell. *** Ett annat lag som åkte ur allsvenskan tillsammans med Gefle i fjol: Falkenberg. Hallänningarna har det långt i från lika tufft, och parkerade på en sjundeplats inför dagens bortamatch mot Frej. Men…

29 maj

Efter katastrofala starten – tränaren får kicken

Gefle trillade ur allsvenskan i höstas och ligger nu sist i superettan. Klubben kallade i dag till presskonferens där det meddelades att tränaren Thomas Andersson fått sparken. Inledningen av superettan har knappast varit någon dans på rosor för Gefle som alltså så sent som i fjol åkte ur allsvenskan. Efter tio matcher i årets superetta har Gefle endast tagit fem poäng och är därmed tabelljumbo med tre pinnar upp till kvalplats. Klubben kallade i dag till presskonferens där det meddelades att tränaren Thomas Andersson fått sparken. Poya Asbaghi, som nyligen bröt med Dalkurd, presenterades som ny Gefle-tränare.

21 april

VIDEO: Efterlängtade trean för ex-allsvenska laget – rakar in segermålet

Efter endast två poäng på de tre inledande matcherna i superettan tog Gefle under fredagskvällen en blytung seger hemma mot Syrianska. Deniz Hümmet rakade in matchens enda mål i den 87:e minuten. Skönt för Gefle som trillade ur allsvenskan i höstas och som nu siktar på en återkomst till landets högsta serie redan efter årets säsong. Spana in målet och den vilda glädjen i spelaren nedan! 

27 mars

Jättefavoriter – Dalkurd tippas upp i allsvenskan

Är det dags för allsvenskan 2018 för Dalkurd? Att döma av tipsen på superettans upptaktsträff så blir det så - hela 65 procent tror att Dalkurd går upp i år.  På superettans upptaktsträff så  fick journalister, spelare, ledare i vanlig ordning tippa vilka som går upp i allsvenskan. Och storsatsande Dalkurd får bära ett stort favoritskap i år - Borlängeklubben som värvat in namn som Mohamed Bangura, Kebba Ceesay och Andrew Stadler, fick hela 65,6 procent av rösterna. Två lag som kommer från allsvenskan var mindre betrodda än Dalkurd och ses som utmanare - Helsingborg andrahandsfavorit (9,4 procent) och Gefle tredjehandsfavorit (6,3 procent).  

7 mars

Förre MFF-talangen tillbaka i svensk fotboll – klar för Gefle

20-årige anfallaren Deniz Hümmet lämnade Malmö FF för franska Troyes. Nu är han tillbaka i Sverige. Hümmet är klar för Gefle IF i superettan. – Han passar bra in tillsammans med de forwards vi redan har, säger Gefles huvudtränare Thomas Andersson till klubbens hemsida. Deniz Hümmet lämnade Malmö FF 2015 för  Troyes. Nyligen stod det klart att han lämnat den franska klubben och återvänt till Sverige. Anfallstalangen provtränade med Östersunds FK och sedan också Gefle IF. Nu meddelar Gefle att man värvat Hümmet. – Deniz är en välväxt forward och en bra avslutare. Han passar bra in tillsammans med de forwards vi redan har, säger Gefles huvudtränare Thomas Andersson till klubbens hemsida. Det handlar om ett tvåårskontrakt för Hümmet, som ser fram emot att spela i Gefle: – Jag fick intrycket av en väldigt proffsig miljö och man tog hand om mig mycket bra. Det är klart att jag vill upp i Allsvenskan men vi måste ta en match i taget och vara ödmjuka. Jag vill utvecklas varje dag och varje träning och jag ser fram emot att göra det i Gävle, säger han till hemsidan.

28 februari

PÅ FD: Blev ingen AIK-flytt – men anfallsjätten njuter igen

I november var Emil Bellander på provspel hos AIK. Någon övergång blev det inte för den storväxta anfallaren som nu hamnat i Åtvidaberg och han misströstar sig inte över den missade AIK-övergången. - Absolut inte, det här är en jättebra möjlighet för mig, säger Bellander till FotbollDirekt.se. Emil Bellander har flera säsonger bakom sig i Gefles A-lag. I fjol åkte laget ur allsvenskan och den 23-åriga anfallaren testade lyckan hos AIK med ett provspel i slutet av november månad. Den 193 centimeter långa anfallaren nätade i träningsmatchen mot Dalkurd på Skytteholm och var efteråt nöjd med sin träningsvecka i den svartgula dressen, något han konstaterade för FD.  Något kontrakt med AIK blev det inte och i stället kritade Bellander på för Åtvidaberg i januari månad. Anfallaren, som hade stora skadeproblem i fjol och som året innan gjorde en kort lånesejour i Brommapojkarna, grämer sig inte över att han inte hamnade i den allsvenska storklubben. - Absolut inte, det här är en jättebra möjlighet för mig och ett bra steg. Jag får chansen att visa vad jag vill med fotbollen och leverera på den här nivån, så det gäller bara att prestera nu, säger Bellander till FotbollDirekt.se. Hur nära var det att…