17 juni

Falkenberg ångar på – rycker i superettan

Falkenberg ångar på i superettan. Under söndagen besegrade de Jönköpings Södra på bortaplan med 3-1 och toppar nu tabellen med fyra poäng. 2016 åkte Falkenberg ur allsvenskan, men nu kan Hallandslaget vara på väg tillbaka. Under söndagen tog de en ny trepoängare då de besegrade Jönköpings Södra på bortaplan med 3-1. Erik Pärsson sköt 1-0 redan i den fjärde minuten innan Jesper Svensson en bit in i andra kvitterade till 1-1. I den 78:e minuten återtog Falkenberg ledningen med 2-1 genom Christoffer Carlsson och i slutet kom även 3-1 genom Robin Östlind. Segern innebär att Falkenberg har 30 poäng efter 13 matcher och de leder just nu superettan med fyra pinnar. J-Södra, som i höstas åkte ur allsvenskan efter kvalspel mot Trelleborg, ligger tia i tabellen med 15 ihopspelade poäng.

1 juni

Uppgifter: Djurgårdsfavoriten kan hamna i Blåvitt

Hampus Nilsson är en stor favorit bland Djurgårdens fans. Efter en fin vår i Falkenberg uppges nu målvakten vara aktuell för IFK Göteborg. Detta rapporterar Hallands Nyheter.  Trots att Hampus Nilsson mest satt på bänken under sina knappa fyra år i Djurgården blev målvakten ändå en stor favorit bland de blårandiga fansen. Efter totalt åtta allsvenska matcher i Djurgården lånades Nilsson ut till Östersund sommaren 2016 och väl i Jämtlandsklubben blev det sex allsvenska fighter innan han återvände till Djurgården - för att sedan släppas till Falkenberg inför fjolårssäsongen. Hallänningarna hade då precis trillat ur allsvenskan. Nilsson blev per omgående Falkenbergs förstamålvakt och laget slutade fyra i tabellen, fyra poäng upp till Trelleborg som kvalade sig till allsvenskan. LÄS: EN SUCCÉAFFÄR AV BLÅVITT  I år ser dock Hallandslaget ut att kunna nå landets högstaserie. Efter tio omgångar leder de superettan med sina 23 poäng. Hampus Nilsson har precis som i fjol varit en viktig spelare för Falkenberg och det verkar nu ha gett eko. Med Pontus Dahlberg såld till Watford letar nu IFK Göteborg eventuellt efter en ny målvakt och en som uppges vara aktuell för storklubben är just Hampus Nilsson. Detta rapporterar Hallands Nyheter. "Hampus Nilsson är en av många målvakter…

29 maj

Falkenberg ny serieledare – HIF utanför topp 3

Falkenberg krossade Värnamo med 4-1 på bortaplan under tisdagskvällen. Hallandslaget är ny serieledare i superettan och Helsingborg petades ner till en fjärdeplats. Efter att trillat ur allsvenskan 2016 går Falkenberg nu som tåget i superettan. Under tisdagskvällen körde de över Värnamo på bortaplan och vann med hela 4-1 efter mål av Erik Pärsson, Per Karlsson, Robin Östlind och Chisom Egbuchunam. Hemmalagets mål gjordes av Daniel Ask då han kvitterade till 1-1 i den första halvleken. Falkenbergs seger innebär att de nu leder superettan på sina 23 poäng efter tio omgångar, en pinne före tvåan Örgryte och två före trean AFC Eskilstuna. Helsingborg, som spelat en match färre än de övriga topplagen, petades nu ner till fjärdeplats i tabellen. Skåningarna har 20 poäng. Värnamo är fortsatt delad jumbo ihop med Frej. De två lagen har endast spelat ihop fem pinnar på sina tio matcher.

25 maj

Gjorde mål igen – MFF:aren har fått upp ångan

Teddy Bergqvist gjorde återigen mål för Varberg under fredagskvällen. Det räckte dock inte för poäng borta mot Falkenberg i Hallandsderbyt. Hemmalaget vann med 3-2, men för utlånade MFF-talangen var detta andra målet senaste tre matcherna. Det var borta mot AFC Eskilstuna för två omgångar sedan som Teddy Bergqvist gjorde sitt första mål i superettan för Varberg. 2-2-baljan räckte då till en poäng för hallänningarna. I förra omgången förlorade Varberg med 2-1 hemma mot Öster och tungt på nytt för laget som föll borta mot Falkenberg i Hallandsderbyt under fredagskvällen med 3-2. MFF-talangen Bergqvist, som i fjol var utlånad till Åtvidaberg, nätade på nytt för Varberg då han kvitterade till 1-1 i den första halvleken. Gästerna tog också ledningen precis före halvtidsvilan genom Albert Ejupi, men med 20 minuter kvar kvitterade Falkenberg och i den 85:e prickade Erik Pärsson in segermålet för Falkenberg som därmed är tabelltvåa i superettan efter nio omgångar. Varberg ligger på elfteplats med två poäng ner till negativ kvalplats.

1 maj

Falkenbergs första poängtapp – men räddades i derbyt

Falkenberg tappade sina första poäng i årets superetta när laget fick nöja sig med 1-1 i Hallandsderbyt mot Halmstad. Serieledarna kvitterade med kvarten kvar tack vare ett självmål. Falkenberg har gått som tåget i årets superetta. Inför dagens Hallandsderby mot Halmstad på bortaplan hade de samlat ihop maximala tolv poäng på de inledande fyra matcherna. I dag fick de dock nöja sig med 1-1. Halmstad, i fjol i allsvenskan, tog ledningen genom Pontus Silfwer i den 36:e minuten. Med kvarten kvar kom kvitteringen - och det genom ett självmål av HBK:s Jesper Westerberg. Falkenberg delad etta ihop med Örgryte. Halmstad, som har en match färre spelad än de flesta då premiären mot Helsingborg sköts upp, har fyra pinnar.

15 februari

Tog upp Falkenberg i allsvenskan – nu återvänder han

Han var en viktig pjäs när Falkenberg gick upp i allsvenskan 2013. Nu återvänder Anton Wede till FFF - mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt. – Det känns bara positivt. FFF var det bästa alternativet, säger Wede till FFF:s hemsida. Falkenberg gick upp i allsvenskan 2013 och blev kvar tre år i högsta serien. Anton Wede var en viktig spelare under avancemangssäsongen och första året i allsvenskan. Nu återvänder mittfältaren. Efter spel i Helsingborg och Gais så är han nu tillbaka i Falkenberg. Klubben meddelar att Wede skrivit på för två säsonger. – Det känns bara positivt. FFF var det bästa alternativet. Jag hade en bra period i staden och klubben förra gången jag var här. Trivs man utanför plan brukar det generera att man presterar på plan. Det spelade stor roll att jag trivts i Falkenberg innan. Målet är att komma tillbaka och göra det lika bra eller ännu bättre denna gång, säger Wede till klubbens hemsida. FFF:s sportchef Håkan Nilsson är glad att ha Wede tillbaka: – Anton ville väldigt gärna till FFF, vilket vi är jätteglada för. När en spelare är beredd att göra allt för FFF försöker vi få hit den spelaren. Anton kan spela på samtliga…