Ny säsong. Nygammal blogg. Och på den vägen är det.

När börjar egentligen en ny Premier League-säsong? Är det när segerkonfettin hunnit lägga sig? Är det när Kevin Phillips avgjort Championships play off-final? Kanske är det den 16: e augusti eller när Arsenal säkrat sin fjärdeplats?

Nej. Premier League-säsongen börjar första omgången efter att transferfönstret har bommat igen. Det är den nya sorgliga verkligheten vi måste förhålla oss till. Det är då trupperna är färdiga. Det är därifrån säsongens energi utvinns.

I gårdagskvällens supermysiga anglofildröm till fotbollsmatch blev det extra uppenbart. Palermo-uruguayanen Abel Hernández nickskarvade in 1-0 i sin debut innan Mohamed Diamé kunde smeka in sitt premiärmål. Ett väldigt nytt Hull City bytte senare in Gastón Ramirez och Hatem Ben Arfa medan West Ham kontrade med Alex Song.

Säsongen är igång på riktigt nu. Bloggen likaså. I och med detta inlägg kickar jag igång bloggsäsongen 2014/15 på nya, fräscha PLDirekt.

Tidigare har jag hunnit PLDirekt-blogga både HÄR och HÄR. Men nu landar vi alltså här, på en mer permanent portal. Förhoppningen är att någorlunda regelbundet kunna komma med instick och analyser från de brittiska öarna.

Annars då?

* Jag och mina journaliststudentkompisar Pontus Andersson (som tidigare skrev på den här sidan) och Erik Iversen har startat upp en podcast. ”Brittiska Björkar” kommer kretsa kring den brittiska fotbollen och mediabevakningen på öarna. Det första avsnittet finns att lyssna på HÄR: Det tycket jag att ni ska göra.

* Den här bloggen mår genuint dåligt av att se Danny Welbeck i en Arsenal-tröja.

* Den här bloggen är ett väldigt stort fan av Daley Blinds passningskartor.

* Over and out och på återseende. Nu ska undertecknad göra bedömningen om Ludogorets, Åge Hareide eller Roger Schmidt ska stå för kvällsunderhållningen.