• Publicerat 27 maj, 2015
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

När en spelare som varit i klubben i sju år lämnar Bajen, då är det läge att väcka bloggen till liv igen.

Hej Johannes!
Jag hoppas vi träffar på varandra något snart på tvärbanan eller nånstans, men om vi inte skulle hinna göra det så vill jag bara tacka dig för den här tiden.
Sju år är en lång tid i en fotbollsklubb numera. Och i en klubb som Hammarby de senaste sju åren är det närmast en evighet.
Du måste ha sett långt över 100 lagkamrater försvinna iväg på den här tiden. Och nästan lika många tränare, styrelsemedlemmar och ledare.

Du har varit en bra målvakt för oss. Alltid otroligt lojal och krigat stenhårt för laget, utan att vika ned dig eller gnälla i motgångar (som bekant har varit rätt många under de gångna åren).

hopf
Jag har många gånger varit väldigt tacksam för att du stått mellan stolparna och räddat oss från än värre katastrofer än de vi råkat ut för. Jag vet att du fått mycket skit genom åren. Att många inte tyckt du hållit måttet. Jag har nästan aldrig delat den uppfattningen.
Men visst har du gjort en del misstag, precis som alla gör. Och visst har du haft en del svagheter, som att du ofta brukade ta lite för lång tid på dig vid utkast och utsparkar. Men det är småsaker.
Generellt och på det stora hela har du varit en riktigt bra målvakt. Och en bra människa.
Det har varit fint att få lära känna dig lite.
Kommer sakna dig i Bajen. Det kommer kännas märkligt tomt att vara på Årsta utan att ha dig där. Och just nu känner jag bara en stor osäkerhet kring din/dina efterträdare. Oavsett om det är Tim eller Ögmundur eller Manuel Neuer himself.
Ibland är man bara lite rädd för förändring och vill fortsätta ha det som man alltid har haft det.
Men det kommer nog gå bra. Både för Hammarby utan dig och för dig utan Hammarby.
Önskar dig all lycka på framtida äventyr och än en gång, stort tack för den här tiden.

<3

/Gustav

Forza Bajen!

PS. Jag lägger upp det här som ett öppet brev i min blogg också.


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se