• Publicerat 12 maj, 2014
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 0 Kommentarer

Den där känslan av att vinna.
Att stå nästan tolvtusen systrar och bröder med grönvita själar och hjärtan och sjunga med en och samma röst, röra sig med en och samma kropp.
Energin och euforin i lyckoruset vid Pablos makalösa slow-motion-chipp som innebar 3-1 och andning, lättnad och ren glädje.
Det är bland det vackraste som går att uppleva.

***
Det var långtifrån någon perfekt fotbollsmatch dock.
Första kvarten och små stunder i andra halvlek spelade Bajen både vackert och fokuserat. Men långa perioder var det mycket som fattades. Felpass och felbeslut, och framförallt ineffektivitet framåt.
Det kanske låter konstigt att ta upp sånt när vi just vunnit en match med 3-1, men det är så oerhört viktigt att vi inte flyger iväg och börjar tro att vi ska köra över allt och alla nu.
Det finns massor kvar att jobba på fortfarande. Processen som Nanne tjatar om är alltjämt bara påbörjad. Som han själv sa på presskonferensen efter kvällens match: ”Vi har en lång väg kvar och vi är knappt vid Mångsbodarna ännu”.

***
Men fortsätter vi spela såhär disciplinerat, och höjer skärpan i våra avslut, som varit helt galna 71 stycken på fyra hemmamatcher nu, då kommer det nog att gå ganska bra det här ändå.
Några jag vill lyfta lite extra i dag är: Pablo, Solli, Israelsson, Marko och Timisela.
Framförallt är det kul att se att Marko Mihajlovic nu spelat två raka matcher från start till slut utan att göra bort sig alls. Han är måhända inte någon briljant fotbollsspelare rent tekniskt, men det han saknar lite i fötterna har han desto mer av i huvudet, bröstet och hjärtat.
Det måste vara helt omöjligt att inte älska hans passion.

***
Aldrig blir segrar så stora, som när man är van att förlora, som Jonas Karlsson sjöng på Bajen Forever-skivan det där året vi vann SM-guld.

***
Nu är vi trea och i allra högsta grad med i toppstriden. Syrianska borta väntar i nästa match på söndag. Vi fortsätter väl på den inslagna vägen och kör över dem också.

Tack för i kväll, älskade Hammarby!

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se