• Publicerat 30 april, 2014
  • Skrivet av Gustav Gelin
  • 5 Kommentarer

Vi sitter stilla på ett tåg någonstans strax söder om Sundsvall. Obehöriga på spåret, sägs det. Kanske är det Hammarbys backlinje som gömt sig där?
För inte fanns den på plan i eftermiddagens match på Norrporten Arena i alla fall.
Det gjorde ont att se Bajen så stillastående, passiva och bolltittande som vi var stundtals i dag.
Framförallt mittförsvaret, delvis även Hopf, får ta på sig samtliga tre baklängesmål.
Första halvtimmen är vi dessutom helt uddlösa framåt, något som vi åtminstone arbetar oss in i med tiden och som blir klart bättre när Pablo byts in i halvtid, då även Kennedy växer avsevärt och spelar med högre självförtroende.
Men det räcker inte hela vägen fram, speciellt inte när domartrion väljer att vinka bort ett mål för en direkt felaktig offside (jag har sett repriser ett tiotal gånger, det är inget som helst snack).

En ruskigt bitter förlust, som gör att de där uppgivna känslorna av igenkännande från de senaste åren sätter fart än en gång.

***
Och en matchtid som fortfarande nu i efterhand gör mig upprörd. Att en match i svensk elitfotboll tillåts starta klockan 15.15 en vardag på grund av att hemmalaget prioriterar ett stadsjippo med sin Idol-sångare till vänsterytter. Det är så vansinnigt oseriöst och respektlöst mot alla fotbollssupportrar och mot hela fotbollen.

***
I gårdagens inför-intervju på officiella pratade Nanne Bergstrand om att ”alla hammarbyare måste inse att den snabba hissen till Allsvenskan är trasig, det gäller att ta trappstegen, ett i taget nu”.
Det låter klokt naturligtvis. Vi måste försöka ha tålamod, låta det få ta tid att sätta sig och inte bli sådär desperata igen.
Men samtidigt är det ju inte lätt när spelet ser ut som det gjorde i dag. Det finns en bättre grund att bygga på, men putsen är fortfarande långt ifrån färdig.
Tyvärr har jag inte lyckats få igång presskonferensen ännu, med den usla uppkopplingen här i de norrländska skogarna, men jag hoppas Nanne gör allt han kan för att rätta till det här spelet ordentligt till söndagens match mot Värnamo.

***
Nu rullar tåget igen. 65 minuter försenat.
Ni får tolka den symboliken bäst ni vill.

Forza Bajen!


Gustav Gelin


"Har skrikit mig hes på Söderstadion sen 1983. Ser Hammarby borta som hemma och är en obotlig romantiker. Anser att supportrar får sporten att leva och att en schysst glidtackling är det vackraste som finns."

Twitter: @gustavgelin
Mejl: gustav.gelin@fotbolldirekt.se