ELITEFOOTBALL

3 augusti börjar den olympiska fotbollsturneringen. Det är en turnering med U23-lag som får innehålla tre överåriga spelare. Elitefootball kan nu presentera alla trupper med alla spelare och all spelarstatistik. Några välkända namn finns med som Brasiliens Neymar och tyska bröderna Sven och Lars Bender. Men framförallt är det ”up and coming”-spelare som man kan få en första glimt av i större sammanhang.

2012 var Neymar med hos Brasilien men också namn som Hulk, Oscár och Alexandre Pato och hos Mexiko som vann den olympiska turneringen spelade Oribe Peralta, Diego Reyes som spelat med både Porto och som numera återfinns i Real Sociedad.

Därför kan det vara värt att ta sig en extra titt på dom spelare som finns med i årets turnering eftersom några av dom kan komma att bli stora världsstjärnor om tre-fyra år, vilket gör OS-turneringen intressant ur det perspektivet.

När Sverige var med förra gången, 1992, återfanns exempelvis en spelare som Tomas Brolin med i det svenska laget, två år senare blev han uttagen i världslaget i VM 1994 och tillhör en av dom främsta svenska spelarna genom tiderna. Ett bevis så gott som något att det finns ”namn” med i OS-turneringen även om dom inte är stora just när turneringen spelas.

Så om ni undrar vem nummer 13 är i Honduras eller vem som har nummer 8 hos Fiji så finns svaret hos www.elitefootball.com. Klicka här för att komma till sajten med OS-trupperna.