Island fortsätter att chocka fotbollsvärlden. Den isländska sagan blir bara längre och längre. I går onsdag säkrade det lille landet ett avancemang till åttondelarna. Det efter ett mål av stekhete Jon Dadi Bödvarsson. Anfallaren som nobbades av Djurgården för fyra år sedan.

2012 testade Djurgården en ung islänning vid namn Jon Dadi Bödvarsson av Djurgården. Stockholmarna nekade anfallaren kontrakt som istället gick till norska Viking. Där tog karriären fart rejält och han nådde landslaget.

***

Ett landslag som nu står för en av fotbollsvärldens största skrällar. Island med lite drygt 300 000 invånare är klara för åttondelsfinal i EM. I sitt första mästerskap någonsin blev Island grupptvåor före både Österrike och Portugal.

***

I går onsdags säkrades avancemanget. Efter en heroisk insats besegrades Österrike med 2-1. Spelaren som inledde målskyttet var ingen mindre än Jon Dadi Bödvarsson. Anfallaren som för fyra år sedan inte ansågs duga för Djurgården. Nu är islänningen firad nationalhjälte och proffs i tyska Kaisersalutern.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll