Okategoriserade

PÅ FD: Succésiffrorna för Blåvitts problembarn

ANNONS

ELITEFOOTBALL Varje vecka levererar vi Proffskollen på FotbollDirekt. Men det finns fler spelare som är värda att ha koll på – spelarna som för tillfället är utlånade från respektive allsvenskt lag. Vi har gått igenom dom utlånade spelarnas “öden” lag för lag i det vi kallar för Lånekollen. 

Med allt bredare trupper hos lagen i allsvenskan får vissa spelare, främst yngre, dåligt med speltid och för att få rutin från spel på seniornivå lånas dom ut till en annan klubb i en lägre division.
Vissa sportchefer kan glädja sig åt deras utlåning har burit frukt och gått som tänkt med mycket speltid för den utlånade spelaren. För andra kan det vara värre, där den utlånade spelaren inte heller fått speltid hos sin “nya” klubb.
Så här har det gått för dom spelare som är utlånade just nu:

AIK

Celso Borges, Deportivo La Coruna
Varit så gott som ordinarie sen han lämnade AIK för Deportivo. Lär dock inte återvända till AIK när låneperioden går ut i sommar. Deportivo har option på att skriva ett tvåårskontrakt. Kontraktet med AIK går annars ut sista november 2015.

Edward Owusu, Akropolis
Inledde med tre 90 minutersmatcher hos nykomlingen i division 1 Norra. Utgick med en skada tio minuter in i den andra halvleken i den fjärde matchen och har inte spelat sedan 2 maj. Utlånad fram till sommarens transferfönster.

DJURGÅRDEN
Frej Ersa Engberg, Sirius
Ingen debut än för superettaklubben, då han haft skadeproblem. Suttit med på avbytarbänken men inget inhopp.

Tim Söderström, Jönköping Södra
Ett utlån som Djurgården nog hoppats gett lite mer. 21-årige Söderström har medverkat i fem av åtta matcher hos superettans serieledare och haft svårt att ta en ordinarie plats. Har mest fått agera inhoppare men fick i helgen spela från start och gjorde då sitt första mål för klubben i bortamatchen mot Östersund.

Jacob Glasberg, IK Frej
Ett lyckat utlån för Djurgården, då ambitionen var att ge försvararen A-lagsrutin och 19-årige Glasberg har fått smaka på seniorfotboll ordentligt. Han har spelat varje sekund av nykomlingen Frejs matcher i superettan.

ELFSBORG

Victor Rotting, Örgryte
Ingen speltid för Örgryte under inledningen av säsongen. Har funnits med på bänken hos ÖIS men varken fått spela från start eller fått hoppa in. Lånet sträcker sig fram till sommarens transferfönster.

FALKENBERG

Ingen spelare utlånad

GEFLE

Ingen spelare utlånad

IFK GÖTEBORG

Malick Mané, Hönefoss
Anfallaren som har kontrakt med Blåvitt till sista november 2017 är utlånad till Hönefoss i Norges näst högsta liga. Där har han varit ordinarie och samlat på sig 90 minutersmatcher. I helgen gjorde han sitt första ligamål för säsongen efter att tidigare gjort fyra mål på två cupmatcher.

HALMSTAD

Malkolm Nilsson, Öster
Halmstad har inlett ett samarbete med Öster i söderettan och just nu är målvakten Malkolm Nilsson utlånad. Fick spela direkt i helgen efter ankomsten till klubben och släppte in ett mål i 0-1-förlusten mot Höllviken.

HAMMARBY

Ingen spelare utlånad

HELSINGBORG

Elias Andersson, Varberg
Ett lyckat utlån för Helsingborg, då Andersson samlat på sig rutin från seniorfotboll genom att ha spelat från start i nästan alla av Varbergs matcher i superettan så här långt denna säsong. Har till och med skrivit in sig i målprotokollet.

Arnor Smarason, Torpedo Moskva
Gjorde mål i debuten som inhoppare hos Torpedo och det är just som inhoppare han mest har figurerat hos den ryska klubben. Bara tre av nio matcher från start så här långt. Har gjort ytterligare ett mål som inhoppare för Torpedo men ändå inte fått någon riktig chans hos ryssarna. Lånet går ut sista juni.

BK HÄCKEN

Ronald Mukiibi, Östersunds FK
Hade en tuff inledning på sejouren som utlånad hos jämtarna. Fick hoppa in i premiären och sen göra ytterligare ett inhopp men har spelat från start i dom fyra senaste matcherna och har tre raka 90- minutersmatcher bakom sig nu. Håller på att få den speltid som nog Häcken önskade sig att han skulle få i och med utlåningen.

KALMAR FF

Lucas Hägg Johansson, Oskarshamn
20-åringen har gått in som förstemålvakt hos Oskarshamn i söderettan och har spelat varje sekund denna säsong. Har hållit nollan i två matcher och får den speltid på seniornivå som han behöver ifall han skulle behöva blixtinkallas hos Kalmar vid skada på Cramer eller Söderberg.

Archford Gutu, IFK Värnamo
Har också fått den speltid som nog Kalmar önskat att han skulle få. Har spelat sex matcher från start hos Värnamo och gjort ett mål och en assist. Utlånad till och med juli.

Peter Westberg, Oskarshamn
Om utlåningen av Lucas Hägg Johansson får ses som lyckad är nog inte Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam lika nöjd med utlåningen av Westberg.
“Vi tycker därför att det är bra att fortsätta på inslagen väg vilket ger Peter möjligheten att spela A-lagsfotboll på division 1 nivå samtidigt som vi har möjlighet att ha med honom i vår verksamhet” sa Andersson Borstam till kalmarff.se om utlåningen men speciellt mycket A-lagsfotboll har det inte blivit för Westberg. Han har haft stora problem att platsa hos Oskarshamn och har bara en match från start plus tre inhopp. Totalt 155 minuter i speltid.

MALMÖ FF

Alexander Blomqvist, IFK Värnamo

En utlåning som MFF får vara nöjd med. Varit ordinarie hos Värnamo och spelat varje sekund av lagets matcher i superettan.

Benjamin Fadi, Mjällby
Inte riktigt lika lyckad utlåning av MFF. Spelat fyra av åtta matcher för Mjällby i superettan och samtliga fyra har varit som inhoppare. Har samlat på sig 66 minuters speltid. MFF har nog önskat mer än så vad gäller Fadi.

Sixten Mohlin, Västerås SK
Inte heller Mohlins utlåning kan MFF vara nöjt med. Blev bänkad direkt under inledningen av säsongen och fick debutera först i förra omgången. Gick dock in och höll nollan direkt och visade att han borde fått chansen tidigare. Kanske kan det rulla på med matcher för Mohlin nu och ge honom den rutin på seniornivå han behöver. Än så länge kan inte utlåningen ses som speciellt lyckad men kan bli det innan säsongen är över.

Amin Nazari, Fredrikstad
En för MFF lyckad utlåning. Har fått mycket speltid i näst högsta norska ligan och har gjort två mål och två assist på åtta matcher. Utgick dock tidigt i helgens match med en befarad skada.

Johan Hammar, Fredrikstad
Också en lyckad utlåning för MFF, då han samlar på sig mycket speltid på seniornivå. Har spelat varje sekund av Fredrikstads nio matcher i näst högsta norska ligan denna säsong.

Piotr Johansson, Ängelholm
Har inte alls fått så mycket speltid som MFF nog räknat med i och med utlåningen. Bara en match från start plus två som inhoppare och totalt 102 minuters speltid. Har inte spelat sen 19 april.

Petar Petrovic, IFK Värnamo
Spelat i samtliga av Värnamos matcher i superettan men fem av matcherna har varit som inhoppare. Bara tre har varit från start. I dom tre senaste matcherna har inhoppen varit på 18, 24 och 15 minuter. MFF har nog hoppats på mer…

IFK NORRKÖPING

Edvard Setterberg skulle ha varit utlånad till Sylvia men har kallats tillbaka och fått agera reservmålvakt, då Marcus Sahlman varit skadad.

Alhaji Kamara, Darul Takzim
Har en mycket oklar situation i Malaysia. Blev petad från Darul Takzim och petad till andralaget Johor. Oklart vad som händer i sommar – om han återvänder till Norrköping överhuvudtaget.

GIF SUNDSVALL 
Ingen spelare utlånad

ÅTVIDABERG

Emmanuel Dogbe, Oskarshamn
Skadeproblem har hindrat Dogbe från att spela i samtliga Oskarshamns matcher. Har spelat i fyra matcher och samtliga från start men spelat som längst i 69 minuter innan han blivit utbytt.

Joel Rajalakso, Öster
Än så länge inget speciellt lyckat utlån för Åtvidaberg, där han inte fått det förtroende hos Öster som nog Åtvidaberg hoppats på. Bara två matcher från start plus fyra inhopp. Fick 25 minuters speltid i helgen för Öster.

ÖREBRO

Lukman Murad, Forward
Spelade från start i Forwards fem inledande matcher i superettan men i helgen var han bänkad och fick inte hoppa in. Återstår att se om det var en tillfällig grej eller om det kommer att fortsätta på det sättet.

Anton Westerlund, Forward
Missade första omgången i norrettan men har därefter varit ordinarie och spelat 90 minuter i varje match för Forward. Värdefull speltid och rutin för mittbacken som ännu inte debuterat i allsvenskan men där Örebro verkar få in ett fint sparkapital.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 23 april
19:00 Degerfors - Helsingborg Superettan
21:00 Leicester - Southampton Championship
21:00 Arsenal - Chelsea Premier League
21:00 Lazio - Juventus Italienska Cupen
onsdag 24 april
12:00 Yokohama F. Marinos - Ulsan Hyundai AFC Champions League
19:00 Brommapojkarna - Sirius Allsvenskan
19:00 AIK - Värnamo Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Wolverhampton - Bournemouth Premier League
21:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
21:00 Atalanta - Fiorentina Italienska Cupen
21:00 Everton - Liverpool Premier League
21:00 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 25 april
18:00 Fredericia - Ålborg Danmark Division 1
19:00 Djurgården - Malmö Allsvenskan
19:00 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
19:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Kalmar - Gais Allsvenskan
19:00 Västerås SK - Mjällby Allsvenskan
21:00 Go Ahead Eagles - Feyenoord Eredivisie
21:00 Brighton - Manchester C Premier League
fredag 26 april
18:30 Hertha Berlin - Hannover 2. Bundesliga
18:30 St Pauli - Hansa Rostock 2. Bundesliga
19:00 Torslanda - Trollhättan Ettan södra
19:00 B 93 - Horsens Danmark Division 1
19:00 Hilleröd - Naestved Danmark Division 1
19:00 Kolding - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Lyngby - Vejle Superligaen
19:00 Ängelholm - Lund Ettan södra
19:00 Örebro Syrianska - AFC Eskilstuna Ettan norra
19:00 Jitex - Lidköping Elitettan
19:30 Sunnanå - Malmö FF Elitettan
20:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
20:45 Frosinone - Salernitana Serie A
20:45 Airdrieonians - Dundee Utd Skottland Championship
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
21:00 Queens PR - Leeds Championship
lördag 27 april
13:00 Eskilstuna - Gamla Upsala Elitettan
13:00 Eintracht Braunschweig - Hamburg 2. Bundesliga
13:00 Kiel - Kaiserslautern 2. Bundesliga
13:00 Paderborn - Elversberg 2. Bundesliga
13:00 Torn - Tvååker Ettan södra
13:00 Brommapojkarna - Vittsjö Allsvenskan, damer
13:00 Onsala - Falkenberg Ettan södra
13:00 Umeå - Orebro SK Elitettan
13:30 West Ham - Liverpool Premier League
14:00 Las Palmas - Girona La Liga
15:00 Gif Sundsvall - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Växjö - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Lecce - Monza Serie A
15:00 Norrköping - Trelleborg Allsvenskan, damer
15:00 Inter - Torino Serie A
15:00 Rosengård - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Piteå Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Gefle - Sandvikens IF Superettan
15:00 Landskrona - Utsikten Superettan
15:30 Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Augsburg - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Leipzig - Borussia Dortmund Bundesliga
16:00 Newcastle - Sheffield U Premier League
16:00 Manchester U - Burnley Premier League
16:00 Fulham - Crystal Palace Premier League
16:00 Blackburn - Coventry Championship
16:00 Uppsala - IFK Kalmar Elitettan
16:00 Vasalund - Karlstad Ettan norra
16:00 Wolverhampton - Luton Premier League
16:00 Jönköping - Rosengård Ettan södra
16:00 Karlstad - Karlberg Ettan norra
16:00 Hammarby TFF - Friska Viljor Ettan norra
16:00 Olympic - Norrby Ettan södra
16:00 Ariana - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:15 Almeria - Getafe La Liga
17:00 Nordic United - Stocksund Ettan norra
17:00 Örgryte - Öster Superettan
17:00 Mallbacken - Alingsås Elitettan
18:00 Juventus - Milan Serie A
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Everton - Brentford Premier League
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Chelsea - Barcelona UEFA Champions League, damer
18:30 Bayer Leverkusen - Stuttgart Bundesliga
18:30 Alaves - Celta Vigo La Liga
20:30 Schalke - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:45 Lazio - Verona Serie A
21:00 Aston Villa - Chelsea Premier League
21:00 Hull - Ipswich Championship
21:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
söndag 28 april
13:00 Helsingborg - Östersund Superettan
13:30 Nürnberg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Osnabrück 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Women’s Super League
14:00 Sundsvall - Bollstanäs Elitettan
14:00 Malmö - AIK Allsvenskan
14:00 Värnamo - Halmstad Allsvenskan
14:00 Cadiz - Mallorca La Liga
14:00 Viborg - Randers Superligaen
14:00 Helsingör - Köge Danmark Division 1
15:00 Assyriska FF - Täby Ettan norra
15:00 Stockholm Internazionale - Umeå Ettan norra
15:00 Örebro - Brage Superettan
15:00 Bournemouth - Brighton Premier League
15:00 Bologna - Udinese Serie A
15:00 Vendsyssel - Hobro Danmark Division 1
15:00 Tottenham - Arsenal Premier League
15:00 Sollentuna - Piteå Ettan norra
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
16:00 Ljungskile - Eskilsminne Ettan södra
16:00 PSG - Lyon UEFA Champions League, damer
16:00 Dundee FC - Celtic Skottland Premiership
16:15 Granada - Osasuna La Liga
16:30 Djurgården - Gais Allsvenskan
16:30 Häcken - Norrköping Allsvenskan
17:30 Mainz - Köln Bundesliga
17:30 Nottingham - Manchester C Premier League
18:00 Napoli - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Århus Superligaen
18:00 Atalanta - Empoli Serie A
18:30 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
19:30 Darmstadt - Heidenheim Bundesliga
19:45 Bristol C - Manchester C Women’s Super League
20:45 Fiorentina - Sassuolo Serie A
21:00 Real Betis - Sevilla La Liga
23:00 Gotham - Racing Louisville USA NWSL Women
måndag 29 april
19:00 Elfsborg - Sirius Allsvenskan
19:00 Silkeborg - Midtjylland Superligaen
19:00 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
19:00 Brommapojkarna - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
19:10 Hammarby - Västerås SK Allsvenskan
20:45 Genoa - Cagliari Serie A
21:00 Barcelona - Valencia La Liga
21:00 Preston - Leicester Championship
tisdag 30 april
21:00 Coventry - Ipswich Championship
21:00 Bayern München - Real Madrid EUROPA: Champions League
onsdag 01 maj
20:00 Liverpool - Chelsea Women’s Super League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 5 5 0 0 12 15
2 AIK 5 3 2 0 5 11
3 BK Häcken 5 3 1 1 2 10
4 Gais 5 3 0 2 -2 9
5 Halmstads BK 5 3 0 2 -2 9
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Brommapojkarna 5 2 2 1 5 8
7 Djurgårdens IF 5 2 1 2 2 7
8 Mjällby AIF 5 2 1 2 2 7
9 IK Sirius 5 2 1 2 1 7
10 IFK Norrköping 5 2 1 2 -4 7
11 Hammarby IF 5 2 0 3 1 6
12 IFK Göteborg 5 1 1 3 -4 4
13 IF Elfsborg 5 1 1 3 -5 4
14 IFK Värnamo 5 1 1 3 -6 4
15 Västerås SK FK 5 1 0 4 -3 3
16 Kalmar FF 5 1 0 4 -4 3