ELITEFOOTBALL

Hampus Elgan presenterades som ny målvakt hos Syrianska i helgen. Inte så anmärkningsvärt egentligen – spelare kommer och går i klubbarna. Vissa är mer kända än andra. Elgan tillhör den andra kategorin om man inte följer en annan känd lagsport.

Elgan har nämligen redan spelat på högsta nivå i Sverige i handboll. Fram till 2011 var han en av dom mest tongivande spelarna i Hammarby handbolls elitserielag men valde inför säsongen 2011/2012 att avsluta den karriären och i stället välja fotbollen. Efter ett par år hos Arameiska Syrianska i tvåan är han nu alltså klar för spel i en klubb i näst högsta serien – Syrianska.

På 40-50 och 60-talet hörde det till vanligheterna att spelare höll på med två-tre, kanske fyra idrotter beroende på årstid men att en spelare varit aktiv på hög nivå i en annan lagidrott är idag ganska ovanligt. Exempelvis hade bollgeniet Lennart ”Nacka” Skoglund ett förflutet som handbollsspelare på allsvensk nivå förutom hans mer kända fotbollskarriär.

Glöm inte att ni hos Elitefootball får dom senaste övergångarna, ryktena och kontraktsförlängningarna.