Nyheter

Så här var Elfsborgs tunga sorti i Europa Leaguekvalet

Elfsborg reste till Portugal för möte med Rio Ave. Laget hade ett 2-1-resultat i ryggen att gå på. Dock räckte det med en 1-0-seger för Rio Ave för att laget ska gå vidare och det blev också slutresultatet.

Rio Ave – Elfsborg 1-0 (totalt 2-2)

90 min + 6.12 Domaren blåser av och Elfsborg är utslaget. Så nära, så nära och så snöpligt.

90 min + 5.43 Frick drar på sig en varning långt in på tilläggstiden.

90 min: +2.00 Mål för Rio Ave. Vilken kalldusch för Elfsborg. Målvakten Cassio slår en lång utspark. Anders Svensson nickar bollen bakåt och där dyker Esmael Goncalves upp och han bara touchar till bollen och den har knappt styrfart när den rullar in bakom Stuhr-Ellegaard. Goncalves sliter av sig tröjan och vill ta hela stadion i sin famn.

90 min: +1.20 Prodell tar sig ned till den vänstra hörnflaggan och ställer sig där och försöker täcka bollen. Får ett inkast med sig när Rio Ave-spelare slår bort bollen.

90 min: +.35 Elfsborg vinner en frispark högt upp på egen planhalva.

90 min: 4 minuters tilläggstid.

89 min: Elfsborg gör ett byte. Claesson ut. Per Frick kommer in.

88 min: FANTOMRÄDDNING av Stuhr-Ellegaard!!!! Ahmed Hassan nickar från nära håll mot målets mitt men den danske burväktaren är där och räddar.

88 min: Jebor får ett nickläge bara någon meter från målområdet mitt framför Elfsborgsmålet efter ett långt inkast men den nicken går över.

87 min: Frisparken skickas in mot Elfsborgs straffområde men nickas bort till hörna.

86 min: Esmael Goncalves tar sig fram på vänsterkanten på Elfsborgs planhalva. Rohdén stoppar honom med ojusta medel och får titta på domarens gula kort.

84 min: Ett motlägg gör att bollen tar en bana förbi Rio Aves mål men ingen Elfsborgsspelare är uppmärksam.

83 min: Adam Lundqvist tappar bollen på mittfältet och Rio Ave kan gå på kontring. Men Elfsborgslaget är samlat och bollen täcks ut över kortlinjen av Klarström och det blir inspark för Elfsborgskeepern Sthur-Ellegaard.

81 min: Nu är det “spelarbuss” som råder i och kring Elfsborgs straffområde. Snudd på varenda en gultröjad spelare finns i dess närhet.

80 min: Tungt skott av Jebor som går rakt i ryggen på Elfsborgsspelare. Anfallet fortsätter och det slutar med att Boateng nickar bollen precis över ribban på Elfsborgsmålet.

78 min: Återigen går Rio Ave-spelare in i en närkamp med dobbarna före. Är det en allt mer tilltagande frustration av hemmalaget vi ser?

75 min: Elfsborg gör ett byte. Ut med Mikkel Beckmann och in med Andreas Klarström. Elfsborg en kvart alltså från att ha säkrat en plats i Europa Leagues gruppspel.

74 min: Claesson tumlar runt varv på varv på varv efter att Jebor går in med dobbarna före. Ingen åtgärd från domaren.

73 min: Elfsborg får frispark med sig, fem meter in på Rio Aves planhalva efter att Marcelo varit uppe och klättrat på ryggen på Prodell. Frisparken slås snabbt och chansen rinner ut i sanden.

71 min: Instick mot Elfsborgs straffområde men där dyker en gultröjad spelare upp i precis rätt ögonblick och får bort bollen.

70 min: Rohdén tar sig fram på högerkanten och får sig en smäll över näsan av Diego Lopes precis när svensken tar sig in i straffområdet. Rohdén blir liggande på gräset i för några ögonblick.

68 min: Lite stiltje i matchen nu efter några intensiva minuter.

65 min: Nära nära 1-0 för Rio Ave. Inlägg från vänster. Diego Lopes gör en språngnick mot den närmsta stolpen men bollen går hårfint utanför.

63 min: Claesson drar på sig gult kort. Rio Ave med frispark högt upp på Elfsborgs planhalva. Kör en ny variant och det blir till slut ett mellanting till inlägg och skott av Lionn.

61 min: Helt tydligt att det är Elfsborg som tagit över taktpinnen i den här matchen nu. Dock känns Rio Ave riktigt vasst i omställningsspelet och kontringarna.

60 min: Emmanuel Boateng (inte han i Helsingborg alltså) har bytts in och han slår ett inlägg mot den bortre stolpen men där är ingen lagkamrat.

59 min: Elfsborg briljerar och spelar smånätt på högerkanten hos Rio Ave som inte får låna bollen mycket nu.

56 min: Stolpen för Elfsborg (!!!!) Mikkel Beckman slår frisparken lågt i den vänstra stolpen bakom Rio Aves målvakt som går åt rätt håll men inte når bollen.

55 min: Victor Claesson är på väg igenom när han blir klämd mellan sköldarna av Rio Aves försvarare och det är Marcelo som fäller honom och blir belönad med ett gult kort för det tilltaget. Vasst frisparksläge för Elfsborg, bara ett par meter utanför halvcirkeln.

53 min: Mikkel Beckmann får sånär ett skottläge när bollen klackas fram till honom efter att Rohdén stått för ett inspel från högerkanten. Lite mer Elfsborg i matchen nu.

52 min: Elfsborg har flyttat upp spelet något och har fått tag på bollen lite mer nu. Två gånger om har det varit nära att Prodell kunnat bli helt frispelad.

51 min: “Kom igen Elfsborg kom igen” hörs från läktarplats.

48 min: Ukra slår ett inlägg från högerkanten längs gräset mot bortre stolpen där Diego Lopes kommer forsande. Han träffar inte bollen men tappar själv balansen och ser ut att gör illa sig själv.

46 min: Rio Ave grejar direkt ett bra frisparksläge till höger, sju-åtta meter utanför straffområdet och bollen skruvas in mot straffområdet. Tarnatini når högst på frisparken men hans nick går över Elfsborgsmålet.

45 min: Halvtid. Elfsborg håller nollan och gör det efter ett kompakt försvarsspel, där Rio Ave har stångat sig blodigt i jakten på uppspelsvägar men knappt hittat fram överhuvudtaget. Elfsborg har stuckit fram i några halvchanser och det kommer nog att dyka upp fler och större chanser i den andra halvleken om Rio Ave fortsätter ösa på framåt.

44 min: Ukra försöker sig på ett inlägg från högerkanten. Bollen går till Anton Lans som skickar bollen uppåt i banan.

42 min: Rio Ave kommer ingenstans med sitt spel trots ett kraftigt övertag i bollinnehav dom senaste fem minuterna.

39 min: Portugiserna spelar bollen en backlinjen från kant till kant och hittar omöjligt några uppspelsvägar för ett väl uppställt Elfsborgslag.

36 min: Bollen slås upp på armen på Johan Larsson i straffområdet men han har armen intill kroppen och då låter domaren spelet fortgå.

35 min: Bollen in i straffområdet till Diego Lopes som vänder runt på en femöring och skjuter. Bollen touchar på ett Elfsborgsben innan den smiter hårfint utanför den bortre stolpen.

33 min: Ny chans för Rio Ave. Ukra slår en passning från höger längs gräset in i mitten mot Diego Lopes vars avslut går utanför.

31 min: Elfsborgs nolla bakåt hänger verkligen på en skör tråd. Ett inlägg från höger når sånär fram till Ahmed Hassan men där är Anton Lans och hinner före på bollen och får bort den.

28 min: Ukra gör tunnel på Johan Larsson och slår sedan ett inlägg från vänsterkanten in mot straffområdet men där tar Stuhr-Ellegaard bollen i skopan.

26 min: Rio Ave kommer till ett fint anfall. Inlägget från vänsterkanten in mot straffområdet går dock över allt och alla.

23 min: Anders Svensson bröstar fram bollen till Rohdén som får ett fritt läge för något ögonblick innan bollen rinner ifrån honom på det våta gräset. Det ska sägas att det regnet strilar ned över planen.

20 min: Elfsborg skapar en möjlighet i straffområdet, där dansken Henning Hauger tar ett avslut strax utanför målområdet till höger. Bollen går över målet. Fint förarbete innan målet och ett bevis på att det går att spela sig förbi Rio Aves försvar.

18 min: Nära nära 1-0 till Rio Ave. En lyftning in i straffområdet på en frispark når en helt friställd Prince-Desiré Gouano som dock kommer för nära Kevin Stuhr-Ellegaard som kan göra en bra räddning. Dansken räddar sedan bollen på nytt i andraläget och Elfsborgs nolla bakåt är intakt.

15 min: Johan Larsson får problem med Diego Lopes och tvingas slå ut bollen till hörna. Portugiserna försöker sig på en variant på hörnan, där bollen rullas rakt fram längs gräset till medspelare, hörnläggaren löper snett inåt i banan och skjuter mot den första stolpen men skottet går utanför.

13 min: Rio Aves Ukra skickar in ett inlägg från höger mot Elfsborgs målområde men ingen lagkamrat dyker upp vid den bortre stolpen.

10 min: Elfsborg får matchens första hörna. I efterdyningarna av den får Elfsborg frispark, tio meter utanför straffområdet.

8 min: Rio Ave har mycket boll – som väntat men Elfsborg ligger bra i positionerna och bjuder inte hemmalaget på speciellt mycket. Ovant dock för svenskarna att spela match så här sent på kvällskröken…

3 min: Johan Larsson slarvar när han ska rensa bort bollen och en framstötande Rio Ave-spelare som är Ahmed Hassan får bollen på smalbenet långt inne i straffområdet men bollen studsar ifrån honom.

1 min: Matchen igång