• Publicerat 2 november, 2013
  • Skrivet av Abgar Barsom
  • 6 Kommentarer

Sista omgången liras till helgen och vi har redan korat en vinnare i Allsvenskan 2013

Grattis MALMÖ FF!

Ur 2013 tar jag även ut en lite skön drömelva, ett lag som är format efter prestation i år. De spelar såklart ett 4-3-1-2 med offensiva ytterbackar och sköna lirare på mitten. Sedan använder jag mig av en droppande anfallare och två som hugger på allt, that´s dream team!

Målvakt:
Etrit Berisha kanske känns lite konstigt eftersom han lämnade i somras för Lazio. Fram till att han lämnade var han seriens bästa keeper både i spelet och i statistiken.

Backlinje:
Mikael Dyrenstam har fått spela överallt i backlinjen och alltid levererat på högsta nivå. En spelare som är bäst som högerback och mittback, men spelat mest vänsterback. Landslagsspelare inom en snar framtid.

Daniel Amartey började som mittfältare, men där var konkurrensen också som störst i Djurgården. När han sedan tog ett steg ner som mittback, så växte han till en gigant i försvaret och styrde bakifrån.

Per Karlsson är väl den enda som har varit given av mittbackarna i AIK. Hans stabila spel belönades också med att bli uppkallad till landslagstruppen under året. Ledare, tuff och duktig i huvudspelet.

Miiko Albornoz är egentligen ingen ytterback och spelar inte som en heller. Det är också det som gör honom så bra. Fin teknik och ett bra passningsspel, samtidigt som han vågar hålla i bollen och lösa situationerna själv.

Mittfält:
Jiloan Hamad gör inte sin bästa säsong i år, men har varit klart bästa högerytter i serien. Har tagit en roll i laget som gjort honom mer bred som spelare i år och avgjort många matcher själv. Given i mitt dream team.

Martin Mutumba har ett litet genombrott i år.. Från en artist till en effektiv dribbler och framspelare på AIK´s mittfält. Varit ett hot för försvararna i varje match! Sevärd och nu även viktig!

Andreas Johansson får sällan rubriker eller gör en tunnel. Men styr IFK Norrköpings mittfält med bravur. Gör sällan en dålig match och tar ofta kloka beslut. Mycket hög lägstanivå…

Anfall:
Magnus Eriksson har varit hjärnan bakom Malmös sista tredje del, både som målskytt och framspelare. Tror det finns en växel till att stegra upp till. Har outstanding bäst med sina 8 mål och 14 ass i Allsvenskan.

Tobias Hysén är den största anledningen till att IFK har varit med i toppen och nosat på de första platserna. Han visar pondus och en passion som spridit sig i IFK. även fast jag skulle kräva några mål till av honom.

Henok Goitom har en dimension till i sitt spel, som inte alla förstår i allsvenskan. Hade inte Henok spelat skadad på hösten, så tror jag att AIK hade varit med och gett Malmö en tuff kamp om guldet. Han har ledaregenskaper, ett lugn med bollen och en oegoistiska spelstil som bäddat för Kennedys målfabrikation i år.

Tränare:
Rikard Norling tappade sin bästa spelare i Rantie, men dem lyckades på ett konstigt sätt behålla både Hamad och Jansson. Lät 7-8 nya spelare kliva in och spela i år och lyckas att ta ett SM guld. Det är stor respekt och en bra tränare för svensk fotboll.

På bänken:
Stojan Lukic, Halmstad BK målvakt
Johan Larsson, Elfsborgs IF, försvarare
Mattias Lindström, Helsingborgs IF mittfältare
Kristian Bergström, Åtvidabergs FF mittfältare
Imad Khalilii, IFK Norrköping /Helsingborgs IF anfallare
Amadou Jawo, Djurgårdens IF anfallare

……

Spelet för helgen kommer såklart från toppmatchen Arsenal mot Liverpool. Två lag som har startat på ett mycket formstarkt sätt. Arsenal bär ett litet favoritskap i kraft av hemmaplan, men Liverpool brukar spela bra i toppmatcherna och visa att deras högsta nivå är mycket hög. Jag tror på ett bollförande Arsenal som och ett direct style spelande Liverpool. Båda gillar att anfalla och därför tror jag att det bjuds på lite mål. Jag spelar över 1,5 mål i första halvlek till oddset 2.40 på www.comeon.se till låg insats. Även ett andra spel på Steven Gerrard som målskytt när som helst till oddset 5.15 till en medel insats.

Trevlig halloween!!