• Publicerat 25 augusti, 2013
  • Skrivet av Abgar Barsom
  • 1 Kommentar

Det är knappt någon som kommer ihåg vad som hände i omgång 3 och 4. Det som har hänt har hänt och det som komma skall kommer att avgöra om man vinner eller inte vinner serien.
En serie i Sverige varar i 30 omgångar och efter det så koras en mästare, en svensk mästare. Vi har tagit oss in i den sista tredje delen av säsongen. Detta är den viktigaste av dem alla. Det är då man ska visa bredden, spetsen och formtoppen som kommer vara avgörande för hur tabelläget kommer att sluta.
Vinnarna visar nu vägen, lagkaptenerna måste nu ta ansvar, stjärnorna ska vara bäst när det gäller och tränarna måste ha fingertoppskänsla.

Tabelltopp just nu:

Malmö FF 41 p – 35 % chans att vinna serien
– Tappar eventuellt Hamad
– Haft lite problem med skador och roterat mycket
+ Formtoppat med Magnus Eriksson som poängspelare
+ Molins kan vara en joker

Helsingborgs IF 38 p – 14,9 %
– Simovic har inte levererat och då har HIF inte tagit poäng
– Skadan på May och saknaden av Bedoya
– Kan tappa någon mittback innan transferfönstret stänger
+ Khalilis återkomst
+ Varit jämna och starka med sitt grundspel när det verkligen gäller

IFK Göteborg 38 p 17 %
– Ojämnheten som ibland slår igenom för IFK
– Är Hysén kvar?
+ Nya spelarna Bojanic och Vibe kan ge en ny injektion
+ Hyséns rutin inför slutspurten

AIK 38 p – 33 %
– Trycket på hemmaplan
– Goitoms skador
+ Formtoppat på sommaren och vinner ibland utan att spela bra
+ Många vinnare i laget och inte varit inräknade under säsongen

IF Elfsborg 31 p – 0,1 %
– Inte presterat tillräckligt bra under året
– Skador som förstört balansen i laget
+ Några av dem unga spelarna har tagit två kliv i utvecklingen
+ Fortfarande en bra chans i Europa league

****
Serie A startar i helgen och aldrig har jag varit så förväntansfull på mitt Napoli som nu. Dock är jag lite skeptisk till att man hämtat så många nya spelare och skall skapa ett nytt lag. Det brukar ta tid, men som alltid litar jag på IL Presidente Aurelio De Laurentis. Forza Napoli…

****
Jag och en branschkollega hade en lång diskussion och analyserade om varför Belgien har varit så dåliga passande liga för våra svenska fotbollsspelare de sista 3-4 åren. Svår och intressant diskussion!

****
Om en spelare rör på sig, så kommer trnasfermarknaden få en riktig karusell. För då kommer det ske 3-4 stora transfers. Bale, Zlatan, Roney och Suarez kan vara några som det kommer att skapas pengar för att köpa loss då. Men en måste först köpas loss.

****
Svenska cupen kommer aldrig få en status i Sverige.. tyvärr!

****
Grym pesto
Häll i knappt 1 dl fin olivolja i en stavmixer burk, 1 näve färsk basilika, 1 klyfta vitlök, 1 dl färsk riven parmesan ost, salta och peppra lite fint och tillsätt ½ dl pinjenötter eller valnötter. Mixa till en fin konsistens. Fyll på med olivolja om det inte är tillräckligt. Koka upp en god de Cecco pasta och servera med riven parmesan och färsk basilika på toppen. Kvällen är din!

****
Mjällbys facit på hemmaplan imponerar på mig, ett lag som jag inte hade riktigt räknat med denna säsong.

****
Mitt kära Napoli tar emot Bologna imorgon. En premiär och hemmamatch som kommer vara en inramning som heter världsklass. Jag skulle vilja ha varit där, men omständigheterna är inte lätta just nu. Det kommer vara full fart från minut ett från hemmalaget och jag tror att man vill visa att man kommer vara med att räkna med denna säsong. Napoli kommer vinna med 2-3 mål och därför spelar jag ett underspel med -1 till Napoli till oddset 2.05 på Comeon med en höginsats.