• Publicerat 21 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Akropolis tog förra veckan sin femte raka seger, vilket betyder att man nu leder division 1 norra. Klubben ser nu ut att storma mot superettan-spel nästa säsong.
– Vi visar återigen en fantastisk moral under hela matchen, säger försvararen Marcus Haglind-Sangré i en intervju.

Akropolis som föra året slutade på en fjärde plats har i år ambitionerna om att ta sig hela vägen upp till superettan.
Klubben bortaslog Vasalund med 2-1 i den förra omgången efter att 22-årige Daniel Stensson avgjort i den 76.e minuten genom att göra 2-1. Försvararen Marcus Haglind-Sangré som spelat mycket bra den här säsongen kommenterar lagets insats.

– Vi visar återigen en fantastisk moral under hela matchen. Hela laget spelade för varandra och vi följde tränarstabens plan, vi var väl förbereda inför matchen. Det var en viktig vinst i ett tufft derby, säger Marcus Haglind-Sangré.

Akropolis trupp ser onekligen lovade ut och laget har startat säsongen riktigt bra då man nu sitter på fem raka vinster och leder divison 1 norra. Och det med en poängs försprång ner till Umeå FC, men med en match mindre spelad.

– Våra prestationer hittills är vi givetvis nöjda med, men detta är samtidigt vår målsättning att vara med i toppen så vi får inte bli mätta utav alla vinster, vi hittar hela tiden nya mål och vill vinna alla matcher, det är vad vi spelar för, att alltid gå för vinst. I år genomförde vi en väldigt bra försäsong, hela truppen har en bra sammanhållning och vi har samma tränare för tredje året i rad, säger Akropolisspelaren.

Akropolis började 2018 satsa med värvningar, först plockade man in den gamle AIK spelaren Mohammed Bangura. Anfallaren återvände till Sverige 2017 efter en kort sejour i kinesiska Dalian Yifang för spel i Dalkurd. Säsongen 2018 skulle han istället ännu en gång byta klubbadress, denna gång Akropolis.

Inför säsongen värvade man den föredetta Hammarby spelaren Alagie Sosseh. Snacka om att anfallsparet i Akropolis sitter på en hel del rutin och kvalitéer.

Näst ut för Akropolis väntar en match hemma mot den gamla allsvenska klubben Gefle som ligger på en elfte plats. Matchen spelas den 23 juni klockan 15.00 och Akropolis går för sin sjätte raka.

ADRIANO VISCONTI