• Publicerat 16 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

ÖIS-anfallaren Victor Sköld såg ut att vara tillbaka i form, men han fick återigen starta från ruta ett då han drabbats av en korsbandsskada som nu håller honom borta från spel resten av säsongen.
– Det var en ordentlig käftsmäll, säger han till Expressen.

Victor Sköld valde efter några tunga år i Åtvidaberg, Göteborg och Örebro att återvända till superettan. Anfallaren anslöt sig inför säsongen till Örgryte IS, i en fritransfer från allsvenska-klubben Örebro.

29-åringen inledde säsongen starkt i ÖIS-tröjan då han gjorde tre mål och tre målgivande passningar. Det såg ljust ut för Sköld som var på väg att hitta tillbaka. Men anfallaren skulle tyvärr komma ett dystert öde tillmötes då han i matchen mot Varberg skadat knäet. Det bekräftades senare vara en korsbandsskada och säsongen befarades vara över. Tillbaka på ruta ett.

– Man har gråtit en skvätt här nu… Det suger ju! Det spelar ingen roll hur mycket du förbereder dig för en sådan här grej, sade han då till Göteborgs-Posten

Expressen: Hur har du mått sedan dess?

– Det har gått upp och ned. Oftast har jag varit positiv, men vissa dagar är jag nedstämd, säger han cirka tre veckor efter skadan.

29-åringen har cirka en månad efter skadan fortfarande inte opererats. 

– Det är otroligt segt nu när man väntar på operation. Det är hemskt. Man kan inte se ljuset i tunneln. Det är tungt. Men man får göra det bästa av situationen, säger Sköld till Expressen 

Sköld har som sagt fått tillbaka glädjen för fotbollen igen efter en tyngre period i allsvenskan.

– Det har varit jävligt kul att spela fotboll igen, helt enkelt. Jag har haft många motgångar och nu fick jag äntligen lite flyt i det. Det var en ordentlig käftsmäll.

Sköld kommer att missa resten av säsongen, men är fullt inställd på att snart vara tillbaka i spel igen.

–Jag kommer se till att vara tillbaka till februari någon gång.

ADRIANO VISCONTI