Gais tog Nikola Asceric och han har startat lovande. I dag berättar han om oroliga år och där brytningen med hans agent blev en vändpunkt. Detta efter sex klubbar bara sedan 2017.
– Det låter som en ursäkt, men det är sant, säger han till GT.

Det här är ett namn från Montenegro som fick sitt genombrott för sex år sedan där hemma. Sedan dess har han varit en nomad av stora mått, från Japan så har han tillhört totalt fem olika klubbar.
Det har handlat om Malta, Grekland, Serbien och Saudiarabien, detta innan det nu blev Gais. Och alla dessa olika uppräknade länder har alltså varit misslyckade äventyr för Asceric.

Nu berättar spelaren själv om hur han anser att en hel del av hans problem beror på att hans tidigare agent tog honom till fel sorts klubbar.

– Det stämmer. Det låter som en ursäkt, men det är sant. Jag har städat bort den delen av mitt förflutna, så nu är jag ensam, säger Nikola Asceric till GT.

Den över 190 centimeter långe anfallaren skrev på för Gais i januari och nu är han uppe i fyra mål så här långt för ett Gais som är på tionde plats. Klubbens bäste målskytt i nuläget. En lovande start – och han hoppas nu kunna göra Gais till ett topplag igen.

– Jag vill bidra mer, bli mer framgångsrik. Jag har inte varit dålig, men inte heller så bra. Men vi har haft mycket skador, så jag tror det kommer bli bättre efter uppehållet. Jag vill inte ligga på tionde plats, jag blir inte glad när jag ser det, säger han.