• Publicerat 14 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kort efter att huvudtränaren Ian Buchnall gjort klart med Östersund förra sommaren presenterade klubben ytterligare en engelsman: Shaun Constable. Han väljer nu att lämna sin post som assisterande tränare på grund av personliga skäl, något som ÖFK meddelar på sin hemsida.

När succétränaren Graham Potter som tog Östersund till ett Europa League-gruppspel lämnade för engelska Swansea för ett år sedan ställdes ÖFK för en ny utmaning.

Jämtlandslaget sökte på transfermarknaden efter en ny tränare och inom kort skulle ersättaren presenteras. I juni förra året gjorde man klart med den nuvarande tränaren Ian Burchnall som hittills inte lyckats med samma framsteg som Potter. ÖFK kommer till sommaruppehållet med tre raka förluster samt ett oavgjort resultat vilket gör att man nu befinner sig på en tiondeplacering. 

Nu meddelar klubben på sin hemsida att assisterande tränaren Shaun Constable, som kom från norska Sandefjord, lämnar av personliga skäl – detta efter att engelsmannen bara varit ett år i ÖFK.

ADRIANO VISCONTI