• Publicerat 6 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist är inte spelduglig till EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien. Nu ger Janne Andersson besked om vem som blir lagkapten i hans frånvaro.
– Det är klart att när jag fick det beskedet, att det betydde mycket, säger Albin Ekdal på dagens presskonferens.

Äran har gått till Sampdoriaspelaren Albin Ekdal.

– Albin har mycket i sin person och som spelare som tilltalar mig. En pålitlighet och en lojalitet mot lagets sätt att spela, säger förbundskaptenen Janne Andersson på dagens presskonferens.

– Vi har haft några olika lagkaptener när Granen inte spelat. Vi har flera kaptensämen i laget, men Albin har mycket i sin person och som spelare som tilltalar mig. En pålitlighet och en lojalitet mot lagets sätt att spela. Också en kille som tar för sig på planen och utanför, säger förbundskaptenen Janne Andersson på torsdagens presskonferens, enligt Mittmedia.

Ekdal är väldigt glad över att få förtroendet.

– Jag har varit med länge och har alltid känt mig som en av ledarna men jag har sällan burit bindeln så det kommer bli häftigt att gå ut först i ledet på Friends arena med bindeln, och representera det här laget. Det känns som att halva laget är kaptensämnen, men att jag får gå först efter många år i landslaget och många tunga år med skador känns kanske lite som en revansch, säger han.

Imorgon möter Sverige Malta på Friends arena och på måndag är det dags att möta Spanien i Madrid.