• Publicerat 24 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarbystjärnan Muamer Tankovic har stått för lysande säsong hittills, mål och assists har levererats av stjärnan. Efter en svag första säsong har den offensive mittfältaren växlat upp rejält och visar nu det höga värde han självsäkert lovade när han skrev på.
– Hammarby gav mig tillbaka kärleken till fotbollen, säger Muamer Tankovic till FotbollDirekt.se.

Muamer Tankovic visar nu det höga värde som tog honom utomlands till holländska storklubben AZ. Inte sedan han kom tillbaka till Sverige har han visat det han gör just nu. Men det har tagit tid för en spelare som sedan han kom pratat om SM-guld liksom han har beskrivit hur han minsann skulle blir så bra att alla skulle, ”Pussa mina fötter”.

På måndag blir det säkerligen ett känslosamt möte för just Tankovic då Hammarby tar emot den allsvenska toppklubben IFK Norrköping på Tele2 Arena. Han har ju spelat för östgötarna.
Hammarby med fyra raka vinster och ett kryss och med en Tankovic som just nu ser ut att konkurrera om att vara hela allsvenskans nummer ett.

Fotbolldirekt var i går förmiddag och besökte Hammarby nere Kanalplan på söder.
– Det är tidigt att snacka var vi kommer hamna, men som du sa vi började ganska svagt me vi har nu jobbat oss in i det. Detta är bara början såklart det är jätte mycket matcher kvar. Men fortsätter vi så här så ser det ljust ut, säger Tankovic till FD:s man på plats.

Du är själv en bidragande faktor till hammarbys framgångar i år. Fem mål och tre assists, hur känns formen?

– Formen känns bra, jag tycker att jag visat det på planen. Det är där jag vill visa den, jag vill inte stå och prata om hur den känns utan visar det som sagt på planen, men det ser bra ut.

Men det har alltså långtifrån varit självspelande som det just nu ser ut.
Den offensive mittfälten har påbörjat sin tredje säsong men kom i håg så svårt han hade det när han kom och endast ett mål den första säsongen.
Nu är det en total scenförändring.
Tankovic har nu efter tio spelade matcher gjort fem mål och tre assists och det är inget snack om att Tankovic blixtrat till och blir en nyckelspelare i år.

Det ryktas nu om landslagsspel för din del, hur går tankarna?
– Jag har ingen aning, det är mest snacket i media just nu. Jag har inga kontakter med landslaget så jag har ingen aning.

Hur trivs du då i Hammarby?
– Jättebra, det är en jättefin klubb. De gav mig tillbaka kärleken till fotbollen så det är kul.

Ser du en framtid i Hammarby eller lockar Europa ännu mer ?

– Jag vill absolut utomlands, jag har sagt det hela tiden så det är ingen hemlighet.

Hammarby laddar nu batterierna inför måndagens batalj hemma mot IFK Norrköping kommande måndag.

ADRIANO VISCONTI