För ett år sedan kom dopningsdomen mot Joshua Wicks. Efter det förlorade han sitt hopp om livet. Det gick så långt att han försökte ta sitt liv.
– Jag försökte avsluta det själv vid ett tillfälle, det kom några vänner och räddade mig, säger han i en intervju med UNT. Han är kritisk till hur Sirius skötte situationen. 

Förre Siriusmålvakten testades positivt för kokain och stängdes för ett drygt år sedan av i ett års tid av Dopningsnämnden.

Straffet skärpets till två år efter överklagan. Nu väljer Joshua Wicks att träda fram och berätta om hur han mått under tiden. En tid präglad av depression och mörker.

– De första nio, tio månaderna kändes det som att mitt liv var över, bokstavligt talat. Det fanns inget kvar för mig. Jag förlorade väldigt mycket kontakt med min familj, mina barn. Det var den värsta tiden i mitt liv mentalt. Jag försökte avsluta det själv vid ett tillfälle, det kom några vänner och räddade mig. Jag kom till sjukhuset och pratade med personer, men jag kände mig helt ensam i ett mörker, säger Joshua Wicks till UNT.

Wicks hade hoppats på en friande dom och i stället skärptes den till två års avstängning. Något som tog hårt.

– Det var det värsta som kunde hända mig … jag ringde min mamma och min dotters mamma för att säga hej då. Att bli behandlad så som jag blev och att gå igenom processen om och om igen, hela tiden tro att det finns hopp och sedan kommer någon och bara hugger av dig benet. Jag gav bara upp, jag såg inget hopp eller något ljus i tunneln. Det fanns ingen mening för mig.

I dag mår Wicks bättre och känner att han börjar få rätsida på livet igen. Wicks dopningsavstängning gäller fram till april 2020. Han är kritisk till hur Sirius skötte situationen.

– Det kändes som de helhjärtat slängde mig under bussen. Från att säga att de skulle stå vid min sida och stötta mig… innan presskonferensen kände jag mig dålig och sjuk, jag kunde inte äta eller sova. Jag hade nog 100 000 tankar om dagen, men det som Sirius sa innan presskonferensen gav mig hopp om att de skulle stå bakom mig. När jag inte släpptes in på presskonferensen var det en röd flagga för mig, jag tilläts inte att prata eller säga något. När jag hörde vad de hade sagt var det som en käftsmäll från min egen klubb, säger Wicks till UNT.

Sirius ordförande Ove Sjöblom ger sin version.

– Den absoluta ambitionen var att ta hand om personen, men dit kom vi aldrig och det var på grund av Josh ombud som förbjöd oss att ha kontakt med honom. Vi har haft viljan och önskan att ta hand om Josh personligen, det var intentionen på presskonferensen men den vägen stängdes fort av hans ombud, säger han.