• Publicerat 10 maj
  • Skrivet av Dagens Spel
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

”Allsvenskan till Div 5” är stället för dig som gillar att spela på svensk fotboll! Följer du de lokala lagen lär du ha koll på just DIN serie. Låt de egna fynden bli stommen på helgens kupong och komplettera med Dagens Spels idéer. Varje vecka bjuder experterna på sina bästa vinnare – mellan Allsvenskan och Division 5!

Konceptet ”Allsvenskan till Div 5” togs fram sen spelbolaget Coolbet som enda spelbolag i världen tillkännagav att de erbjöd spel på svensk fotboll ner till Division 5. Dagens Spel sitter på expertisen kring alla serier – och får nu äntligen utlopp för den. Nedan hittar ni alla våra spel inför helgen!

Till Coolbets sektion för svensk fotboll här – med odds ner till Division 5.


Lyckå FF – Ronneby BK, Div 4 Blekinge, Lördag 11/5, 14:00

Lyckå FF slutade förra säsongen i mitten av Blekingefyran, med 23 poäng upp till kvalplats. Laget har på papperet tappat lite till denna säsong och det kommer inte bli någon toppstrid heller denna gång, trots en lyckad säsongsinledning med tio poäng efter fyra omgångar. Det ska dock nämnas att man haft ett väldigt förmånligt spelschema där samtliga fyra motståndarlag befinner sig på nedre tabellhalvan. Näst senast blev det 1-1 hemma mot segerlösa Asarum, en poäng Lyckå får vara nöjda med. Man imponerade inte heller i förra omgången men besegrade då ändå den poänglösa jumbon Hasslö med 3-0. Ronneby BK åkte ifjol ur division tre och med flera vassa nyförvärv är man i år seriefavorit. Man har tagit tre poäng färre än Lyckå hittills men har också mött klart mycket bättre motstånd. Senast imponerade man med hela 5-1 mot fjolårstrean Högadal och det råder ingen tvekan om att man så småningom kommer gå förbi Lyckå, kanske redan på lördag. Det i grunden klart bättre Ronneby ska ses med väldigt bra vinstchans här och oddset 1.90 på tvåan är bra!


Täby – Gamla Upsala, Div 2 Norra Svealand, Lördag 11/5, 14:00

Täby FK är ett lag som inlett säsongen på ett starkt sätt. De åkte visserligen på säsongens första förlust borta mot tabellettan Karlberg senast och det är inte mycket att säga om. Vi har varit i kontakt med Karlberg efter den matchen och de lovordade Täby som ett starkt lag som kan slå alla i denna serie. Det här är säsongens tredje hemmamatch och de två tidigare slutade med en 3-2-seger mot Gute efter en vass andra halvlek och en 5-3-seger mot Enköping. Gamla Upsala känns som ett stabilt mittenlag där offensiven ser lite tunn ut för att konkurrera med seriens bästa lag. 1-1-matchen mot Enköping förra helgen var en liten besvikelse och nu väntar en på papperet tuffar utmaning. Vi räknar med att Täby gör jobbet och ettan ska spelas till 1.60!


Boden – Team TG, Div 1 Norra, Lördag 11/5, 16:00

Bodens BK är nykomling i ”norrettan” och hittills har man haft svårt att hävda sig. Inte en enda vinst på sex försök och det är framförallt anfallsspelet som hackar. Målskillnaden 1-15 säger en del om den usla starten och inte ens lagets enda poäng var välförtjänt. Man radar upp skrala insatser och nu saknas Willie Clemons som är avstängd. Det är ett minus för lagets offensiv och sedan tidigare saknas skadade backen Emil Johansson. Bättre läge hos Team Thoréngruppen som ser snäppet vassare ut än under fjolåret. Formen har varit stigande och näst senast stod man för en riktig knall när tippade topplaget Sandviken bortabesegrades. Senast förljde man upp med 3-1-vinst hemma mot Vasalund och nu väntar en passande uppgift. Ja, Boden visar inget som duger och i det här nordliga mötet tror vi stenhårt på Team TG. Tvåan betalar goda 1.83 i odds!


Vinberg – Onsala, Div 2 Västra Götaland, Söndag 12/5, 13:30

Vinberg tränas av gamle landslagsbacken Michael Svensson (25 A-landskamper och FA-cupfinal med Southampton på CV:t). Visst är den defensiva organisationen viktig men Svensson vill också se sitt lag föra matcher med en konstruktiv anfallsfotboll. Inledningen har varit svag och Vinberg kommer att få en jobbig säsong. Senast blev det seger men 17 insläppta på sex matcher är ett dystert facit. Man har mittfältaren Ajdarevic är avstängd nu och det blir svårt att rå på gästerna. Onsala är nykomling men en högkapabel sådan och laget har verkligen inlett piggt. Efter en svår premiär har det blivit fyra raka segrar och man har bland annat besegrat den förmodade toppduon Halmia och Qviding. Ja, medan vi ser beskedliga Vinberg som ett tänkbart bottengäng så känns gästande Onsala som en allvarlig outsider i toppskiktet. Coolbet erbjuder hela 2.35 i odds på tvåan och det är ett fynd!