På onsdag nästa vecka sänder SVT:s Uppdrag Granskning ett avsnitt om Östersunds FK och den åtalade ex-ordföranden Daniel Kindberg. Enligt lokaltidningen ÖP så kallar klubben nu sponsorerna till ett krismöte. 
– Vi vill upplysa våra sponsorer om programmet. Vi kommer också ha ett medlemsmöte samma kväll där vi också informerar, säger pressansvarige Niclas Lidström till tidningen.

Östersunds FK:s tidigare starke man Daniel Kindberg riskerar fängelse för ekobrott.

Om ett par veckor ska han upp i rätten och till följd av anklagelserna mot honom har han lämnat alla officiella uppdrag i föreningen.

På onsdag kommer SVT:s Uppdrag Granskning att sända ett program om de misstänkta oegentligheterna med klubbens ekonomi och hur ex-ordföranden Daniel Kindberg är en central figur.

Dagen därpå kommer ÖFK att hålla ett, vad lokaltidningen Östersunds Posten kallar ”krismöte”, med sponsorerna.

”Delar av den nya styrelsen, vd:n Martin Johansson och representanter från ÖFK kommer att finnas på plats. Vi har tagit del av det mejl som skickades till sponsorerna.

Anledningen är SVT:s program Uppdrag Granskning som kommer ut på onsdagskvällen. Där både Östersunds FK och Daniel Kindberg skärskådas”

– Det stämmer. Jag kan bekräfta det, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till tidningen.

ÖP: Vi har tagit del av utskicket. Finns det någon oro kring vad som kommer att sändas på UG?

– Nej. Än en gång, vi vill informera, vi vill upplysa våra sponsorer om programmet. Vi kommer också ha ett medlemsmöte samma kväll där vi också informerar.